Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Чеви Челиос
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Мнениеот Чеви Челиос » 22 мар 2011 20:36

ChelseaTheBest написа:
Чеви Челиос написа:Познай 8-)

Франки тва ти ли си ве песимист?!? :mrgreen:

8-)

ChelseaTheBest
Контакти:

Мнениеот ChelseaTheBest » 22 мар 2011 20:37

Чеви Челиос написа:
ChelseaTheBest написа:
Чеви Челиос написа:Познай 8-)

Франки тва ти ли си ве песимист?!? :mrgreen:

8-)

Лични съобщения тръгнал да ми праща. :mrgreen: Знаех си,че няма да издържиш дълго,ся само гледай да не започнеш с песимизма пак. :mrgreen:

Потребителски аватар
Чеви Челиос
Контакти:

Мнениеот Чеви Челиос » 22 мар 2011 20:39

Кое няма да издържа. Абсолютно не съм казвал, че няма да пиша с други акаунти, даже и през това време писах, само че ме баннаха :lol:

ChelseaTheBest
Контакти:

Мнениеот ChelseaTheBest » 22 мар 2011 20:42

Чеви Челиос написа:Кое няма да издържа. Абсолютно не съм казвал, че няма да пиша с други акаунти, даже и през това време писах, само че ме баннаха :lol:

Баланса хич няма да е доволен от твоето завръщане! :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

Потребителски аватар
Чеви Челиос
Контакти:

Мнениеот Чеви Челиос » 22 мар 2011 20:43

Явно го е яд за нещо 8-) Може би, защото иска да трупа мнения, а аз му преча хахахахахахаха

Като не му отърва да ме блокира...

StoqNKO
Контакти:

Мнениеот StoqNKO » 22 мар 2011 20:50

оооооо вечния песимист франки , въпреки че съм се регнал от скоро във форума следя твойте постове и да ти кажа честно ако имах рег щяха да си ми забранили интернета не да ме баннат от форума разбираш ли ? понякога си наистина дразнещ особено като Челси пада иначе си пич

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 22 мар 2011 21:29

Едва ли ще бъде песимист от тук нататък с оглед на последните ни мачове!

Потребителски аватар
Чеви Челиос
Контакти:

Мнениеот Чеви Челиос » 22 мар 2011 21:31

Оптимист съм за финал в ШЛ ! За титла нямаме сили, но мисля, че ще сме на финал в ШЛ с Барселона, за тогава нищо не мога да кажа.

Потребителски аватар
Чеви Челиос
Контакти:

Мнениеот Чеви Челиос » 22 мар 2011 21:45

[center]Изображение[/center]

Вторник обичайно прекарвам в гледане на картината от мачовете във Висшата Лига, в изследвания за някакви зависимости и изобщо в четене на най-различни материали по отношение на Висшата Лига. Днес реших да напиша няколко неща, които просто намерих, като към тях естествено ще прибавя и свой коментар.

Ливърпул

Започвам от Ливърпул. Ето нещо любопитно - мачовете с Агер в тима. Последните 6, в които той е играл, „червените" имат 6 победи. В последните шест двубоя, в които обаче тимът е бил без него, балансът е 1 победа, 3 равенства и 2 загуби. Интересно, нали? А още по-любопитно става, когато добавим, че в тези 6 мача с Агер в състава, които са спечелени, Ливърпул има и 6 чисти мрежи. Проверих, наистина е така. И още нещо. Според статистиката, когато е на терена Неманя Видич допуска гол във вратата на своя отбор на всеки 140 минути. Това не ме изненадва, защото Видич е сред най-качествените бранители. Но изненадващото е, че втори в тази класация е точно Агер с гол на всеки 138 минути. При това в този ужасен за Ливърпул сезон. Тери е трети с гол на всеки 134. Ще трябва да погледна по-внимателно представянето на централния бранител на Ливърпул в близките месеци, защото определено след идването на Далглиш вече нищо не е същото в Ливърпул. Между другото тази серия от мачове на Агер започва от средата на януари и съвпада с идването на шотландския мениджър в клуба.

После се натъкнах на нещо още по-любопитно. Лукас Лейва е направил повече единоборства от всеки друг играч във ВЛ този сезон. Те са общо 125. Ще излезе, че е един от най-агресивните футболисти. Има и още. Лукас има най-високият процент на точни подавания в Ливърпул този сезон. Това донякъде е логично предвид дължината, на която прави пасовете си, би добавил скептикът в мен. Но въпреки всичко е нещо важно в играта му. Защото Лукас е на 24 години, тепърва може да се развива. И поне за мен прави много силен личен сезон.А това аз го твърдя още от ерата на Ходжсън. Знам, че мнозина ще опитат да ме опровергаят, но аз бих искал да отделим представянето му този сезон от това, което се случваше в миналото. Защото при наличието на Алонсо, Масчерано и Джерард е трудно да получиш място за изява. А сега при един пълен сезон се вижда, че е полезен.

Още по темата - http://www.anfieldindex.com/class-of-08 ... on-part-i/. Тук има сравнение между Алонсо, Масчерано и Лукас. Доста е интересно. Естествено сравнението е за сезон 2008-2009. Вътре в този текст има нещо, което обяснява за мен защо Джерард е нужен на Ливърпул до Лукас. Според изчисленията 65% от подаванията на Алонсо са били в противниковата половина, а 79% от тези пасове са били и точни. Невероятно! Това дава динамиката на разиграването на Ливърпул. Не съм сигурен дали Джерард може да се доближи до подобна акуратност, но при всички положения това е стъпка в правилна посока. Защото едва ли някой друг би могъл да се справи по подобен начин.

Аз препоръчвам горещо на всички фенове на Ливърпул въпросния сайт, защото в него могат да се намерят невероятно много и различни гледни точки за отбора. Намерих го съвсем случайно, но определено го считам за незаменим, когато трябва да се правят изводи по отношение на мърсисайдци.

Изпадащите

Пак един факт. Най-малкия брой точки, който е имал отбор, завършил на последно място в класирането на ВЛ е 34. Най-високият актив на отбор, който е изпаднал (т.е. бил е сред последните 3 тима) е 42 точки. Дали пък е възможно и двата рекорда да паднат този сезон. За първия съм абсолютно убеден. В момента последният Уигън има 30 точки. За оставащите 8 мача 4 точки изглеждат твърде малко, за да са проблем. Сега по-интересното е дали онази граница от 42 ще е изпреварена. Средно по 11 точки за 8 двубоя сякаш ми изглеждат много. Връщайки се назад обаче до сезон 2002-2003 установявам, че след 30 кръга разликата между последния и 13-ия е 11 точки, което е много повече от настоящата ситуация. Битката за оцеляване тогава е между 4 или максимум 5 състава. Всъщност въпросното постижение е на Уест Хям от сезон 2002-2003. Винаги ще го помня, защото това бе моят първи сезон в Диема и аз през цялото време повтарях, че „чуковете" имат твърде силен състав, за да изпаднат. Но това се случи. И съответно от тогава казвам, че никога няма да кажа подобно нещо отново.

Аз поне не помня от колко време не съм виждал в който и да е момент от сезона последните 8 състава да са в рамките на 3 точки. Над тях е Фулъм, който вече ми изглежда доста стабилен. Завръщането на Боби Замора само ще ги направи още по-силни. Така че там слагам чертата на заплашените от изпадане тимове. В моите сметки са Уигън, Бирмингам, Уулвърхямптън, Уест Хям, Уест Бромич, Блекпул, Астън Вила и Блекбърн. Последните три тима са в криза. Явно е, че Улие има сериозен проблем със съблекалнята, а вече и с феновете. Блекбърн е в пълен хаос, защото явно Стив Кийн не умее да овладее положението. Този сезон е напълно откачен в елита на Англия и на всеки отбор е необходим опитен наставник. Принципно Сам Алардайс не може да донесе нищо ново на Блекбърн в дългосрочен план, но пък в краткосрочен съм убеден, че щеше да ги спаси с лекота, докато сега изобщо не съм убеден в тяхната съдба. При Блекпул положението е романтично. Те играят футбол, на който мога само да се възхищавам, но някак много ми приличат на УБА във версия Тони Моубри. Не казвам, че тези три състава ще са последни, а че положението им никак не е добро.

Торес, Дрогба и Челси

В неделя вече казах, че откак Торес е дошъл в Челси, нападателите на отбора нямат вкаран гол във ВЛ. Днес обаче този факт получи ново развитие. Откак Торес е трансфериран в Челси, двамата с Дрогба имат ОБЩО ЕДИН ТОЧЕН ИЗСТРЕЛ В ПРОТИВНИКОВАТА ВРАТА във ВЛ. Това са над 600 игрови минути. В същото време Челси играе определено много по-добре. Вчера вечерта в едно предаване на радиостанция ББС, Стив Кларидж, опитен централен нападател в английските дивизии даде интересно обяснение. Според него един футболист придобива определени навици, играейки дълги години в схема, при която е сам в атаката. Поставянето на партньор до него винаги носи проблеми в краткосрочен план. Аз бих добавил, че това е и причината поради която двамата имат такъв проблем. За Дрогба не съм съвсем сигурен, но Торес вече в 8 мача няма вкаран гол, което е най-дългият му период, откак е дошъл на Острова. При Дрогба мачовете са 10, като последното му попадение е на 24 януари. Убеден съм, че лятото ще има развитие по този въпрос. Анелка изглежда най-малко засегнат, защото той имаше различни функции и главно подкрепяше Дрогба в миналите сезони.

Запитах се и защо Челси смени схемата, за да играе с двама нападатели. Не се ли предоверява Анчелоти на полузащитниците си? Днес, когато отново гледах мача на „сините" с Манчестър Сити, се убедих в причината и тя е много проста - Давид Луис. Неговото представяне е удивително. Той освен, че е перфектен в защита, умее и да изнася топката, да подава точно при това на далечно разстояние. И точно този елемент в играта помага на „сините" да компенсират единия махнат човек от полузащитата и да го прибавят в атаката. Всичко щеше да е перфектно, ако в нападение нещата вървяха гладко и примерно Торес имаше 2 гола, а Дрогба - три.

За титлата на Челси

И понеже непрекъснато има въпроси към мен за титлата на Челси, нека обоснова мнението си. В момента отборът има 54 точки. Максимумът е 81.
- аз считам, че титлата ще се вземе в поне 83, което автоматично лишава Челси от възможност за първото място
- вторият ми аргумент е малко по-дълъг и той датира от миналата седмица. Не вярвам да е променен много от победата на отбора. Ето го:
Челси имаше 51 точки след 28 мача. Нито един бъдещ шампион на ВЛ не е имал толкова малко точки след 28 срещи от Манчестър Ю през сезон 1992-1993, но тогава лигата е от 22 отбора и съответно кръговете са с 4 повече. А и тогава Юнайтед е начело с въпросния актив.

Тук няма нищо лично, а само сметки, според които Челси трудно ще триумфира. Да, на теория е възможно. Но трябва да има срив и в Арсенал (там разликата е 4 точки от Челси) и в Манчестър Ю (там разликата е 9 точки с мач в запас за „сините" или реално може да приемем, че разликата е 6). Има и още нещо в тази посока. Най-големият дефицит от точки, който е наваксван след 29-тия кръг от сезона е 8 точки и мач по-малко. Това се случи през 2003, когато Юнайтед изоставаше от Арсенал с тази разлика и въпросния двубой. Но след 30-ия кръг вече разликата бе едва 2 точки, защото Юнайтед си бе изиграл мача в запас, а Арсенал бе загубил точки. За да постигне титлата си Челси трябва да постави нов рекорд в това отношение. Не че е невъзможно, но за да стане определено трябва атаката да започне да работи на високи обороти. Защото Давид Луис едва ли може да вкарва голове във всеки двубой.

Върни се в “Архив”