Полицейски произвол на мача Левски-ЦСКА. Ще има ли оставки?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Re: Полицейски произвол на мача Левски-ЦСКА. Ще има ли оставки?

Мнениеот DrAvalanche » 28 фев 2011 14:06

Далеч съм от мисълта да защитавам полицията. Те отдавна са доказали, че макар и сменили името си все оща си остават милиция. Много често при подобни дербита действията на полицията са репресивни, а не контролни и превантивни. Но вината не е само в тях. Вината може да се търси в много посоки - управници, БФС, собственици на клубове, но нека видим вината и в самите нас.
1. Само 20-30 непълнолетни лумпени трошели. А колко от останалите пълнолетни нормални червени фена им направиха забележка? Колко се опитаха да ги спрат? Защо масивната фигура на Дучето или Луканката не беше там за да респектира тези буйстващи "деца"?
2. Имало камъни около съоражението. Безспорен пропуск на полиция и организатори, но това означава ли, че тези камъни трябва да се хвърлят? Кат видиш камък на улицата хвърляш ли го по полицай, пешеходец, автомобил, магазин или прозорец? И колко камъка се хвърлиха? А колко човека хвърляха? Според количеството предмети на пистата, май бяха повече от 20 - 30. И ако камъните са били из шубраките, винкелите, парчетата железа от конструкцията за закрепване на пейките и бетона сами ли се отделиха и полетяха към полицията и сектор А?
3. Провокацията била само от страна на полицията. Полицаите ли хвърляха бомбички, факли, камъни, железа и сигнални ракети по себе си и сектор А?

Нека този пост не се приема като провокация към червените фенове. В този случай те бяха замесени, но подобни прояви са имали и всички по-големи "агитки".
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

emko
Контакти:

Мнениеот emko » 28 фев 2011 14:07

DrAvalanche написа:Далеч съм от мисълта да защитавам полицията. Те отдавна са доказали, че макар и сменили името си все оща си остават милиция. Много често при подобни дербита действията на полицията са репресивни, а не контролни и превантивни. Но вината не е само в тях. Вината може да се търси в много посоки - управници, БФС, собственици на клубове, но нека видим вината и в самите нас.
1. Само 20-30 непълнолетни лумпени трошели. А колко от останалите пълнолетни нормални червени фена им направиха забележка? Колко се опитаха да ги спрат? Защо масивната фигура на Дучето или Луканката не беше там за да респектира тези буйстващи "деца"?
2. Имало камъни около съоражението. Безспорен пропуск на полиция и организатори, но това означава ли, че тези камъни трябва да се хвърлят? Кат видиш камък на улицата хвърляш ли го по полицай, пешеходец, автомобил, магазин или прозорец? И колко камъка се хвърлиха? А колко човека хвърляха? Според количеството предмети на пистата, май бяха повече от 20 - 30. И ако камъните са били из шубраките, винкелите, парчетата железа от конструкцията за закрепване на пейките и бетона сами ли се отделиха и полетяха към полицията и сектор А?
3. Провокацията била само от страна на полицията. Полицаите ли хвърляха бомбички, факли, камъни, железа и сигнални ракети по себе си и сектор А?

Нека този пост не се приема като провокация към червените фенове. В този случай те бяха замесени, но подобни прояви са имали и всички по-големи "агитки".

+1
http://www.naploshtada.ovo.bg - коментари, мнения, анализи и .....

Terziev1899
Контакти:

Мнениеот Terziev1899 » 28 фев 2011 14:09

Аз ако съм на един полицай и ако ме замерят и не дай си Боже да ме оцелят с камък, въобще няма да ми пука кой е бил, ще пукам всички наред. Предполагам, че 95% от вас, също няма да търсят кой е бил, така че помислете вие какво ще направите ако ви целят със стоманени колове и имате заповед "влизай", пък после коментирайте :?

kiko75
Контакти:

Мнениеот kiko75 » 28 фев 2011 14:13

Terziev1899 написа:Аз ако съм на един полицай и ако ме замерят и не дай си Боже да ме оцелят с камък, въобще няма да ми пука кой е бил, ще пукам всички наред. Предполагам, че 95% от вас, също няма да търсят кой е бил, така че помислете вие какво ще направите ако ви целят със стоманени колове и имате заповед "влизай", пък после коментирайте :?

http://www.youtube.com/watch?v=qLRCS8dW ... r_embedded брато гледаи как са натъпкани хората аз ти казвам че с кеф ще намушкам ЗЛАТАНОВ с каквото и да е защото това е гавра с хората 8-)
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.

Потребителски аватар
Kuco_Pile
Контакти:

Мнениеот Kuco_Pile » 28 фев 2011 14:16

Terziev1899 написа:Аз ако съм на един полицай и ако ме замерят и не дай си Боже да ме оцелят с камък, въобще няма да ми пука кой е бил, ще пукам всички наред. Предполагам, че 95% от вас, също няма да търсят кой е бил, така че помислете вие какво ще направите ако ви целят със стоманени колове и имате заповед "влизай", пък после коментирайте :?

Именно,това показва,че си идеален за МИЛИЦИОНЕР в БГ,както и всичките карикатури с шкембета,носещи униформи и криейки компелските и злобата си зад щита и пагоните!
пп Добрата новина за теб е,че можеш без да учиш и да мислиш да станеш милиционер и да *ПУКАШ* наред :)

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 28 фев 2011 14:17

Kuco_Pile написа:NIKSANA

Причтелю ти в час ли си?Казваш,ходиш по стадионите,виждал си всичко,наясно си с бомби,сектори,ала бала..Какво нахлуване бе пич??Ти видя ликакво имаше пред сектор Г?Ти някога да си виждал водометка пред сектора,залепена на 5 метра от нас с оръдието наочено?Пред сектора имаше толкова полиция,колкото на целия стадиона-в един момент бяха 6 ШЕСТ реда полицаи плюс робокопите и ти ми говориш за нахлуване?Кой идиот,дории най-голения ше тръгне да нахлува,вие не сте добре!
Момчета като говорите мислете ги малко тия работи..Паднали огради е имало винаги,на какви ли не мачове..Когато толкова много полиция сгъна сектора хората се сдухаха,нямахме място да мръднем,бяхме като сардини натъпкани в консерва..В същото време на стадиона,стои празен сектор,цяла част от Г стои празна,а до него снимат реклама?Извинявай,аз ли съм идиот или вие ме правите на идиот?
Идва почивката-НИКОЙ,АМА НИКОЙ не правеше нищо в този момент..Сектора се беше успокоил,коментираше се гола,всеки се обаждаше да види къде са другите от компанията му,понеже ни разпокъсаха,като нахлуха полицаите в началото на полувремето..И в този момент,в който вече си лафехме с ченгетата до нас на пътеката,пускахме си лафчета и се смеехме,че и те не могат да дишат се чува по високоговорителя на водометката *внимание,внимание,феновете да напуснат сектора*???
От там нататък се знае всичко..
А за другите фенове не ми говори..Португалците що се държали културно..Ми трябваше да им сложите 50те фена в една обществена тоелаетна кабинка,да им пробиете 100 дупки да гледат и като се разбунтуват и строшат тоалетната,да ги набиете и изкарате от стадиона..Елементарно е .

ти явно си свястен човек и малко наивен... подценяваш простотията в хората...
относно спокоиствието... айде виж пак за зародиша и шансовете...много ясно го написах.. или аз не мога да се изразявам или ..... ти си знаеш
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

Потребителски аватар
radezki
Контакти:

Мнениеот radezki » 28 фев 2011 14:22

терзиев , добре че не си полицай в такъв случай.но за съжаление ,по-голямата част от полицаите, а и техните началници мислят като теб!наистина е жалко, че ние разчитаме на тези хора да ни пазят!С парите на данъкоплатеца , тези нищожества са обучени и екипирани да се справят с нарушителите на обществения ред, а те се вместо да установят кои са нарушитилите и да вземат мерки срещу тях , действат абсолютно примитивно-бой на ред,оправдавайки се с ,,покрай сухото гори и мокрото''.Това не са го измислили за това дерби,това си е техен дългогодишен прийом зад който прикриват уникалната си некадърност и безсилие да се справят със ситуацията , като истински органи на реда!

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 28 фев 2011 14:30

сега да задам 1 2 въпроса...
обзалагам се че 80% от можещите да гласуват в темата са гласували именно за това правителство (което е полицейско)...
тези които не могат да гласуват.. смея да твърдя че си говорят празни приказки (дори и 18 19 годишните са така)..защото малка част от тях има достатъчно житейски опит и акъл (не че са глупави.. разсъждават грешно според мен) за да могат да погледнат на нещата без да се подвеждат по батковци, татковци и какички...
Та след като гласувахте за това правителство не знаехте ли, че ако до сега някой е критикувал тази държавна институция то от тук на татък тя ще е от най- неприкосновените.. аз лично смятам че полицаите тржа ва бъдат уважавани и хората да имат страхопочитание най- малкото.. а от другата страна да има реално съзнание на униформените, че те трябва да помагат на хората за нормалния им живот...
Ясно ми е, че както е насадено в хората умраза към органите на правителствтото под каквато и да е форма така и в тези органи има толкова гнил материал, че е много трудно да говорим за правилно функционираща система.
И все пак... защо не обмислите, че тези правилтества и т.н. се избират от хората... полицейски "произвол" се гледа от гледна точка на фенщината и на хора които са били жертви... но не се гледа от гледна точка на полицаи, който
1) изпълнява заповед (както в нормална работа аз изпълнявам задълженията си)
2) някой там над него е преценил, че това е по- малкото зло....
3) кой ще оправи оградите на стадиона
4) както говореше говорещото прасе дучето преди мача - 3000 са малко искаме още... а след мача... как така ще ни дават 3000 и ще ни бутат в клетка... (той тоя просто е неадекватен)
МНОГО Е ВАЖНО БЕ ХОРА... КРИТИКУВАШ СЛЕД КАТО ВИДИШ ЦЯЛАТА КАРТИНА И ЗНАЕШ ВСЕКИ ЕДИН КАКВО ИМА ПРЕДВИД КАТО ВЗИМА ДАДЕНО РЕШЕНИЕ...
има една много хубава книга за управление, в която има пример как човек който вижда само от едната страна например на телефон не може да определи модел/марка... и от 10 попитани ще има 9 отговора и в същото време... 1 правилен(на късмет).... но някой е казал това е точно определн модел и той го знае, защото е видял другата страна на телефона....
Вие не знаете какво мислят/ виждат от другата страна... те са обучавани например в такъв момент да реагират по орпеделен начин на база на изчисленият риск....
когато се губи цялат картина не критикувайте... аз разбирам тяхната реакция защото смятам, че виждам нещата по този начин.. може да греша... може да съм прав... разбирам и феновете, които казват защо ме бият заради някой друг.. защото за съжаленеи такъв е живота.... като на работа... уволняват 10 човека защото 1 не си е свършил работата и проекта се е провалил..... такъв е живота... приемете го и си го спомнете следващият път... ако ви няма в сектора..само заслужилите ще го отнесат
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 28 фев 2011 14:34

Полицаите трябва да са уравновесени хора. Да ги псуват, целят и тн, те не трябва да се подават на провокации. Уви, в България ги избират с конкурс за кой е по, по, най. Хубаво е да изпълняваш заповеди, но в хубаво и да си напънеш кухата тиква и да помислиш за живота на хората...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 28 фев 2011 14:39

Никога не съм казвал, че простотии правят само червените фенове и никога не съм казвал, че трябвало да има убити хора - това е просто абсурдно и нелепо обвинение ;) Искам само да кажа, че ставате жертва в една игра на Дучето и останалите около него, и обикновено само манипулираните и невинните изяждат боя ;)
А тези случаи, които ги изброих, исках просто да покажа, че отговорните фактори от фен клуба ви и т.нар. стюарди никога за нищо не са виновни и винаги се оправдават с някого. И домакините от Левски имат вина донякъде, но това че е имало камъни не значи, че оправдава хвърлянето им по полицаите; все едно аз да намеря пистолет и да почвам да трепя наред, пък после да кажа " Ми що беше на земята" - нали разбирате колко е глупаво ;)
Къде беше Дучето да спре тия, които чупят и трошат, това не е ли негова работа ? И искам да ви питам, ако в САЩ, Англия или Русия хвърлят камъни и ракети по полицаи, нали знаете че здрав кокал няма да остане върху тия, дето го правят ;) Пък нека после да ги наричат полицейски държави .
Оправдавайте терористите с качулки и свастики, направили цяла София на г*з с чупене и драскане, но като сте покрай тях, имайте си едно наум ...
А че от куките има големи боклуци, не знам някой да спори за това :oops:
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 28 фев 2011 14:44, променено общо 4 пъти.
Изображение

Върни се в “Архив”