Анортозис победи Омония в кипърското дерби

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
c0mba
Контакти:

Мъри възкреси Анортозис

Мнениеот c0mba » 08 яну 2011 22:51

Мъри възкреси Анортозис
8 януари 2011 20:02
Мъри възкреси Анортозис

© Георги Донков – главен редактор на „Българският Вестник” в Кипър

Бившият национален селекционер на България Станимир Стоилов започна отлично престоя си в Анортозис, след като постигна победа с 2:0 срещу лидера Апоел в дербито от 16-я кръг на кипърското първенство. Това е първа победа за „Госпожата” от 16 октомври. През последните 9 мача за първенството Анортозис претърпя пет загуби и записа четири равенства.

Станислав Ангелов игра 90 минути. Стоилов използваше българския национал в дербито с Апоел като централен бранител.

Мачът започна много силно за Анортозис, като Кафу можеше да вкара още в 19-та минута, но ударът му мина в страни от вратата на Апоел. Четири минути по-късно Кафу вкара, но попадението бе отменено заради засада. Гостите от Апоел отговориха с един опасен удар на Мандука с глава, но Козачик улови топката без проблеми.

Анортозис поведе в 30-та минута, когато Венсан Лабан направи добър пробив и преодоля двама футболисти на Апоел, след което прати топката във вратата на Хиотис.

До края на първото полувреме двата отбора пропуснаха по едно изгодно положение.

През второто полувреме воденият от Станимир Стоилов отбор отново имаше надмощие и логично стигна до победата.

В четвъртата минута на добавеното време на мача колумбийският нападател на Анортозис Рикардо Лаборде с чудесен диагонален удар подпечата победата на Анортозис, след като прати топката за втори път във вратата на Апоел.

След тази победа Анортозис се изкачи с две позиции във временното класиране. Отборът се намира на четвърто място с 22 точки и по-добра голова разлика от петия Аполон Лимасол. АЕЛ Лимасол остава на шеста позиция с 21 точки, но и мач по-малко. Лидер продължава да бъде Апоел с 38 точки.

Много го плюхме човека , но аз мисля ,че ще направи фурор ! :) ;)
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее!

phoenix
Контакти:

Re: Анортозис победи Омония в кипърското дерби

Мнениеот phoenix » 08 яну 2011 23:17

Някой модератор няма ли да оправи заглавието на темата?
Каква Омония?
Аз имах възможността да гледам мача по LTV (гръцки канал в пакета на Нова на Хотбърд). Анортозис абсолютно си заслужи победата. През целия мач бяха по-активни, имаха много повече желание за игра, повече чисти положения. Само не можах през цялото време да осъзная как Апоел имат до тук 38 точки (12-2-1)
Анортозис, които бяха с точно 2 пъти по-малко точки тотално си ги надиграха.

Потребителски аватар
pe4kata
Контакти:

Re: Дербито на Кипър-линк?

Мнениеот pe4kata » 09 яну 2011 02:23

PFC Litex написа:Оп, 2:0, нека пледоарията на Жаклин Михайлов започне сега :!:
Очаквам гръмки заглавия при галфоните
Мисля че иронията ти е неуместна....колкото до галфоните-едва ли г.а. и неговите "съмишленици" ще отделят дори и малко от ценното си време за "гръмки заглавия".....p.s. те гръмките заглавия и коментари при галфоните вече започнаха-ти си пример за това.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 яну 2011 11:14

Определено трябва да намеря време и начин да гледам някой мач на Анортозис !
Ще ми е интересно, защото отборите които води Мъри, играят един определен - специфичен стил.
Задържане на топката максимално дълго време ( тоест - недаване възможност на съперника да играе с нея ) ... рязка смяна на темпото на игра, освен при атака ... и при отбранителни действия, както и - динамична преса, когато противникът мине центъра.
За съжеление, в нацоналния неможа да осъществи възгледите си за играта ..... но то и трудно можеше да стане !
Все пак, тренираше 20-на човека, в рамките на макс - 20-на дена в годината !

Искам да видя, дали и Анортозис ще се отличава с подобен стил.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 19 яну 2011 20:42

Архив :arrow:

Върни се в “Архив”