Меси ли заслужаваше "Златната топка"?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Меси ли заслужаваше "Златната топка"?

Да
64
34%
Не
117
63%
Не мога да преценя
5
3%

Общо гласове: 186

ShooterMan
Контакти:

Re: Меси ли заслужаваше "Златната топка"?

Мнениеот ShooterMan » 11 яну 2011 01:30

За мен Лео Меси и Шави са ми еднакво любими играчи и ако мога бих им дал по една Златна топка на всеки.Кощунство е да задавате изобщо въпроса заслужава ли я Меси?Да,заслужава я,как да не я заслужава след като изнесе страхотен сезон,страхотна година и във всеки мач беше номер 1,вкара рекордно много голове и доказа,че е най-добрия играч в Света изобщо.Мондиала е фактор,но какъв отбор има Аржентина и какъв Испания?Какъв треньор е дел Боске и какъв е Марадона а?Имай ти машината за голове Вия,Иниеста,Фабрегас,Пуйол,Пике,Шаби Алонсо,Давид Силва,Фернандо Торес,на вратата Касияс и Рамос на бека....абе просто извънземен отбор е испанския и титлата не е дело на Шави или Андрес Иниеста,за да се определя автоматично победителя.По тази логика що Дел Боске не е треньор на годината а?Но ако от мен зависеше,просто сега,защото надали друг път черноработника маестро Шави ще е толкова близо до трофея....ако зависеше от мен щеше да я вземе Шави.Този гений не получава заслуженото си признание,а е вече на 31 години,докато Лео Меси е на 23,просто едва в началото на великата си кариера и с поне 7 години футбол на същото високо ниво,докато Шави има не повече от 2-3.Меси залсужаваше топката,но трябваше да я вземе Шави.Ще е подигравка с футбола ако този виртуоз на играта не е взел Златната топка никога,просто би било СМЕШНО.Но да се говори,че Меси не я заслужавал - НЕ ПРИЕМАМ.От Лео Меси няма по-добър играч в Света.Тъй като съм бил много малък като е играел Марадона,не съм гледал Пеле или Зико....смело го казвам-от Лео Меси не съм гледал по-велик футболист,най-големия играч,при това с аура и на голям човек,спортсмен,просто всичко което прави един играч велик има.И наистина е номер 1.Ако ще и до края на кариерата му всяка година да взема Златната топка пак ще е залсужено,защото е най-големия и никой не може да промени това.За догодина се надявам да уважат Шави и той да е номер 1.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Мнениеот bultras4e » 11 яну 2011 01:32

ShooterMan написа:За мен Лео Меси и Шави са ми еднакво любими играчи и ако мога бих им дал по една Златна топка на всеки.Кощунство е да задавате изобщо въпроса заслужава ли я Меси?Да,заслужава я,как да не я заслужава след като изнесе страхотен сезон,страхотна година и във всеки мач беше номер 1,вкара рекордно много голове и доказа,че е най-добрия играч в Света изобщо.Мондиала е фактор,но какъв отбор има Аржентина и какъв Испания?Какъв треньор е дел Боске и какъв е Марадона а?Имай ти машината за голове Вия,Иниеста,Фабрегас,Пуйол,Пике,Шаби Алонсо,Давид Силва,Фернандо Торес,на вратата Касияс и Рамос на бека....абе просто извънземен отбор е испанския и титлата не е дело на Шави или Андрес Иниеста,за да се определя автоматично победителя.По тази логика що Дел Боске не е треньор на годината а?Но ако от мен зависеше,просто сега,защото надали друг път черноработника маестро Шави ще е толкова близо до трофея....ако зависеше от мен щеше да я вземе Шави.Този гений не получава заслуженото си признание,а е вече на 31 години,докато Лео Меси е на 23,просто едва в началото на великата си кариера и с поне 7 години футбол на същото високо ниво,докато Шави има не повече от 2-3.Меси залсужаваше топката,но трябваше да я вземе Шави.Ще е подигравка с футбола ако този виртуоз на играта не е взел Златната топка никога,просто би било СМЕШНО.Но да се говори,че Меси не я заслужавал - НЕ ПРИЕМАМ.От Лео Меси няма по-добър играч в Света.Тъй като съм бил бебе като е играел Марадона,не съм гледал Пеле или Зико....смело го казвам-от Лео Меси не съм гледал по-велик футболист,най-големия играч,при това с аура и на голям човек,спортсмен,просто всичко което прави един играч велик има.И наистина е номер 1.Ако ще и до края на кариерата му всяка година да взема Златната топка пак ще е залсужено,защото е най-големия и никой не може да промени това.За догодина се надявам да уважат Шави и той да е номер 1.

Евала за точното мнение пич...Напълно съгласен с теб :)
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
paskal40
Контакти:

Мнениеот paskal40 » 11 яну 2011 02:17

фифи перото написа:Благодаря за оценката...Не ,че съм я искал от човек,минал по този път...;)Ако Марадона ти е единственият пример за треньор...значи си на около 12 години...Казах,че там треньорите са ЛИЧНОСТИ.не ,че са добреи треньори,а и не,че ще ме разбереш...

На колко съм години не те интересува...Ми ти казваш ,че Пеп е смешник щото му редят състава ,а треньорите на Аржентина са велики зашото нямат спечелено нишо от сума години ,а не е като да не разполагат с играчи...Та значи смешник е тоя при които Меси вкарва по средно 35 гола и незнам си колко асистенции а при тия дето не вкарва и не подава са успяли да му възложат по добри задачи на терена защото са големи личности...Интересна гледна точка...Казах ти...от омраза само се грознее приятелю...
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 11 яну 2011 03:08

Пеп Гуардиола е велик треньор.Треньор който НАЛАГА СТИЛ на игра,налага МАНИЕР.Докато Жозето още щом го опрат малко и веднага нарежда 11 защитника,защото НЯМА СВОЙ СТИЛ,той не е новатор,а Пеп е такъв!И това е оценка на другия голям треньор, бих казал гуруто на професията в наши дни-Сър Алекс Фъргюсън.Вижте само с какви смешници играе Съра,някакви пълни тупурдаци и трандафори,но не променя СТИЛА си и поне на домашната си сцена е хегемон!И Съра драпа със зъби и нокти Пеп да го наследи в Манчестър Ю.Кой му реди състава на Пеп?Сандро Росел ли хахахахаха,или Меси,Шави,че те го боготворят и го слушат като първолаци.Както казах Пеп изгради СТИЛ,макар,че просто взе идеята от своя учител Йохан Кройф,но я доразви,нареди нужните си изпълнители,взе Вия,създаде явлениято Бускетс,върна Пике,Алвеш-ето това е велик треньор.Много се подценява Пеп,но нека да си припомнят някои за Барселона при Рийкард,дали имаше такава доминация,такъв стил на игра на терена?При това в най-силните години на Роналдиньо Гаучо+Ето'О?Шави и Иниеста пак бяха там,Меси прохождаше - защо не играеха такъв футбол и с такъв стил?Ясен отговор-Пеп.Много голям треньор е Пеп,такъв беше и Кройф.Стоичков беше просто тъмен балкански субект,никому неизвестен любимец на публиката на ЦСКА,нищо повече...но в ръцете на Кройф,в стила на Кройф - стана легенда.Силно се съмнявам,че Меси,Шави и Иниеста,а и Вия биха практикували такъв футбол без Гуардиола.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
SOBTBG
Контакти:

Мнениеот SOBTBG » 11 яну 2011 04:28

Въпреки уникалната игра на Меси, за мен този сезон трябваше "топката" да бъде връчена на Шави или Иниеста, който освен, че носят Барса на гърба си, успяха да направят и Испания световен шампион. Жалко е, че футболисти като тях рядко печелят класации и награди въпреки, че играят стабилно в Барса от 1998(Шави) и 2002(Иниеста).
Изображение

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 11 яну 2011 07:54

ShooterMan написа:Пеп Гуардиола е велик треньор.Треньор който НАЛАГА СТИЛ на игра,налага МАНИЕР.Докато Жозето още щом го опрат малко и веднага нарежда 11 защитника,защото НЯМА СВОЙ СТИЛ,той не е новатор,а Пеп е такъв!И това е оценка на другия голям треньор, бих казал гуруто на професията в наши дни-Сър Алекс Фъргюсън.Вижте само с какви смешници играе Съра,някакви пълни тупурдаци и трандафори,но не променя СТИЛА си и поне на домашната си сцена е хегемон!И Съра драпа със зъби и нокти Пеп да го наследи в Манчестър Ю.Кой му реди състава на Пеп?Сандро Росел ли хахахахаха,или Меси,Шави,че те го боготворят и го слушат като първолаци.Както казах Пеп изгради СТИЛ,макар,че просто взе идеята от своя учител Йохан Кройф,но я доразви,нареди нужните си изпълнители,взе Вия,създаде явлениято Бускетс,върна Пике,Алвеш-ето това е велик треньор.Много се подценява Пеп,но нека да си припомнят някои за Барселона при Рийкард,дали имаше такава доминация,такъв стил на игра на терена?При това в най-силните години на Роналдиньо Гаучо+Ето'О?Шави и Иниеста пак бяха там,Меси прохождаше - защо не играеха такъв футбол и с такъв стил?Ясен отговор-Пеп.Много голям треньор е Пеп,такъв беше и Кройф.Стоичков беше просто тъмен балкански субект,никому неизвестен любимец на публиката на ЦСКА,нищо повече...но в ръцете на Кройф,в стила на Кройф - стана легенда.Силно се съмнявам,че Меси,Шави и Иниеста,а и Вия биха практикували такъв футбол без Гуардиола.

тази Барселона я създаде Рийкард, помниш ли го имаше такъв треньор, а стила на Барселона си е все такъв, откакто ги помня , виж качеството на игра е въпрос на изпълнители

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 11 яну 2011 07:59

Това е по-незаслужена златна топка и от тази на Канаваро
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 11 яну 2011 08:02

stg333 написа:
ShooterMan написа:Пеп Гуардиола е велик треньор.Треньор който НАЛАГА СТИЛ на игра,налага МАНИЕР.Докато Жозето още щом го опрат малко и веднага нарежда 11 защитника,защото НЯМА СВОЙ СТИЛ,той не е новатор,а Пеп е такъв!И това е оценка на другия голям треньор, бих казал гуруто на професията в наши дни-Сър Алекс Фъргюсън.Вижте само с какви смешници играе Съра,някакви пълни тупурдаци и трандафори,но не променя СТИЛА си и поне на домашната си сцена е хегемон!И Съра драпа със зъби и нокти Пеп да го наследи в Манчестър Ю.Кой му реди състава на Пеп?Сандро Росел ли хахахахаха,или Меси,Шави,че те го боготворят и го слушат като първолаци.Както казах Пеп изгради СТИЛ,макар,че просто взе идеята от своя учител Йохан Кройф,но я доразви,нареди нужните си изпълнители,взе Вия,създаде явлениято Бускетс,върна Пике,Алвеш-ето това е велик треньор.Много се подценява Пеп,но нека да си припомнят някои за Барселона при Рийкард,дали имаше такава доминация,такъв стил на игра на терена?При това в най-силните години на Роналдиньо Гаучо+Ето'О?Шави и Иниеста пак бяха там,Меси прохождаше - защо не играеха такъв футбол и с такъв стил?Ясен отговор-Пеп.Много голям треньор е Пеп,такъв беше и Кройф.Стоичков беше просто тъмен балкански субект,никому неизвестен любимец на публиката на ЦСКА,нищо повече...но в ръцете на Кройф,в стила на Кройф - стана легенда.Силно се съмнявам,че Меси,Шави и Иниеста,а и Вия биха практикували такъв футбол без Гуардиола.

тази Барселона я създаде Рийкард, помниш ли го имаше такъв треньор, а стила на Барселона си е все такъв, откакто ги помня , виж качеството на игра е въпрос на изпълнители

Той им е фен от вчера
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Forest_fan
Контакти:

Мнениеот Forest_fan » 11 яну 2011 08:28

Кой как е гласувал от сайта на ФИФА:
http://www.fifa.com/mm/document/classic/awards/01/36/25/40/ballondor_award_men_player_finalx.pdf

drizhelev
Контакти:

Мнениеот drizhelev » 11 яну 2011 11:02

Световното първенство е фактор за тази награда,но не винаги.
Например през 1978г. победител е Кевин Кигън, а Англия дори не участва на Мондиала в Аржентина. Вероятно се гледа цялостното представяне през сезона. Изненади винаги е имало - през 1986г тази награда се речели от Олег Блохин, а не от Гари Линекер - голмайстор на световното в Мексико и играл на финал с Барселона /ако греша ме поправете/. През 1992 - от Ван Бастен, а не от Стоичков. Признавам, че Ван Бастен беше уникален футболист, но 1992г не беше от най- силните му.
Колкото до тази година според мен най- заслужил беше Снайдер - водеща фигура в Интер и "мотор" на Холандския национален отбор. Дори по показател за Цялостно представяне е пред Мси, Иниеста и Шави /лично мнение/.

Върни се в “Архив”