Меси ли заслужаваше "Златната топка"?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Меси ли заслужаваше "Златната топка"?
За мен Лео Меси и Шави са ми еднакво любими играчи и ако мога бих им дал по една Златна топка на всеки.Кощунство е да задавате изобщо въпроса заслужава ли я Меси?Да,заслужава я,как да не я заслужава след като изнесе страхотен сезон,страхотна година и във всеки мач беше номер 1,вкара рекордно много голове и доказа,че е най-добрия играч в Света изобщо.Мондиала е фактор,но какъв отбор има Аржентина и какъв Испания?Какъв треньор е дел Боске и какъв е Марадона а?Имай ти машината за голове Вия,Иниеста,Фабрегас,Пуйол,Пике,Шаби Алонсо,Давид Силва,Фернандо Торес,на вратата Касияс и Рамос на бека....абе просто извънземен отбор е испанския и титлата не е дело на Шави или Андрес Иниеста,за да се определя автоматично победителя.По тази логика що Дел Боске не е треньор на годината а?Но ако от мен зависеше,просто сега,защото надали друг път черноработника маестро Шави ще е толкова близо до трофея....ако зависеше от мен щеше да я вземе Шави.Този гений не получава заслуженото си признание,а е вече на 31 години,докато Лео Меси е на 23,просто едва в началото на великата си кариера и с поне 7 години футбол на същото високо ниво,докато Шави има не повече от 2-3.Меси залсужаваше топката,но трябваше да я вземе Шави.Ще е подигравка с футбола ако този виртуоз на играта не е взел Златната топка никога,просто би било СМЕШНО.Но да се говори,че Меси не я заслужавал - НЕ ПРИЕМАМ.От Лео Меси няма по-добър играч в Света.Тъй като съм бил много малък като е играел Марадона,не съм гледал Пеле или Зико....смело го казвам-от Лео Меси не съм гледал по-велик футболист,най-големия играч,при това с аура и на голям човек,спортсмен,просто всичко което прави един играч велик има.И наистина е номер 1.Ако ще и до края на кариерата му всяка година да взема Златната топка пак ще е залсужено,защото е най-големия и никой не може да промени това.За догодина се надявам да уважат Шави и той да е номер 1.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
ShooterMan написа:За мен Лео Меси и Шави са ми еднакво любими играчи и ако мога бих им дал по една Златна топка на всеки.Кощунство е да задавате изобщо въпроса заслужава ли я Меси?Да,заслужава я,как да не я заслужава след като изнесе страхотен сезон,страхотна година и във всеки мач беше номер 1,вкара рекордно много голове и доказа,че е най-добрия играч в Света изобщо.Мондиала е фактор,но какъв отбор има Аржентина и какъв Испания?Какъв треньор е дел Боске и какъв е Марадона а?Имай ти машината за голове Вия,Иниеста,Фабрегас,Пуйол,Пике,Шаби Алонсо,Давид Силва,Фернандо Торес,на вратата Касияс и Рамос на бека....абе просто извънземен отбор е испанския и титлата не е дело на Шави или Андрес Иниеста,за да се определя автоматично победителя.По тази логика що Дел Боске не е треньор на годината а?Но ако от мен зависеше,просто сега,защото надали друг път черноработника маестро Шави ще е толкова близо до трофея....ако зависеше от мен щеше да я вземе Шави.Този гений не получава заслуженото си признание,а е вече на 31 години,докато Лео Меси е на 23,просто едва в началото на великата си кариера и с поне 7 години футбол на същото високо ниво,докато Шави има не повече от 2-3.Меси залсужаваше топката,но трябваше да я вземе Шави.Ще е подигравка с футбола ако този виртуоз на играта не е взел Златната топка никога,просто би било СМЕШНО.Но да се говори,че Меси не я заслужавал - НЕ ПРИЕМАМ.От Лео Меси няма по-добър играч в Света.Тъй като съм бил бебе като е играел Марадона,не съм гледал Пеле или Зико....смело го казвам-от Лео Меси не съм гледал по-велик футболист,най-големия играч,при това с аура и на голям човек,спортсмен,просто всичко което прави един играч велик има.И наистина е номер 1.Ако ще и до края на кариерата му всяка година да взема Златната топка пак ще е залсужено,защото е най-големия и никой не може да промени това.За догодина се надявам да уважат Шави и той да е номер 1.
Евала за точното мнение пич...Напълно съгласен с теб

[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]
фифи перото написа:Благодаря за оценката...Не ,че съм я искал от човек,минал по този път...Ако Марадона ти е единственият пример за треньор...значи си на около 12 години...Казах,че там треньорите са ЛИЧНОСТИ.не ,че са добреи треньори,а и не,че ще ме разбереш...
На колко съм години не те интересува...Ми ти казваш ,че Пеп е смешник щото му редят състава ,а треньорите на Аржентина са велики зашото нямат спечелено нишо от сума години ,а не е като да не разполагат с играчи...Та значи смешник е тоя при които Меси вкарва по средно 35 гола и незнам си колко асистенции а при тия дето не вкарва и не подава са успяли да му възложат по добри задачи на терена защото са големи личности...Интересна гледна точка...Казах ти...от омраза само се грознее приятелю...
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.
-
- Контакти:
Пеп Гуардиола е велик треньор.Треньор който НАЛАГА СТИЛ на игра,налага МАНИЕР.Докато Жозето още щом го опрат малко и веднага нарежда 11 защитника,защото НЯМА СВОЙ СТИЛ,той не е новатор,а Пеп е такъв!И това е оценка на другия голям треньор, бих казал гуруто на професията в наши дни-Сър Алекс Фъргюсън.Вижте само с какви смешници играе Съра,някакви пълни тупурдаци и трандафори,но не променя СТИЛА си и поне на домашната си сцена е хегемон!И Съра драпа със зъби и нокти Пеп да го наследи в Манчестър Ю.Кой му реди състава на Пеп?Сандро Росел ли хахахахаха,или Меси,Шави,че те го боготворят и го слушат като първолаци.Както казах Пеп изгради СТИЛ,макар,че просто взе идеята от своя учител Йохан Кройф,но я доразви,нареди нужните си изпълнители,взе Вия,създаде явлениято Бускетс,върна Пике,Алвеш-ето това е велик треньор.Много се подценява Пеп,но нека да си припомнят някои за Барселона при Рийкард,дали имаше такава доминация,такъв стил на игра на терена?При това в най-силните години на Роналдиньо Гаучо+Ето'О?Шави и Иниеста пак бяха там,Меси прохождаше - защо не играеха такъв футбол и с такъв стил?Ясен отговор-Пеп.Много голям треньор е Пеп,такъв беше и Кройф.Стоичков беше просто тъмен балкански субект,никому неизвестен любимец на публиката на ЦСКА,нищо повече...но в ръцете на Кройф,в стила на Кройф - стана легенда.Силно се съмнявам,че Меси,Шави и Иниеста,а и Вия биха практикували такъв футбол без Гуардиола.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
Въпреки уникалната игра на Меси, за мен този сезон трябваше "топката" да бъде връчена на Шави или Иниеста, който освен, че носят Барса на гърба си, успяха да направят и Испания световен шампион. Жалко е, че футболисти като тях рядко печелят класации и награди въпреки, че играят стабилно в Барса от 1998(Шави) и 2002(Иниеста).

ShooterMan написа:Пеп Гуардиола е велик треньор.Треньор който НАЛАГА СТИЛ на игра,налага МАНИЕР.Докато Жозето още щом го опрат малко и веднага нарежда 11 защитника,защото НЯМА СВОЙ СТИЛ,той не е новатор,а Пеп е такъв!И това е оценка на другия голям треньор, бих казал гуруто на професията в наши дни-Сър Алекс Фъргюсън.Вижте само с какви смешници играе Съра,някакви пълни тупурдаци и трандафори,но не променя СТИЛА си и поне на домашната си сцена е хегемон!И Съра драпа със зъби и нокти Пеп да го наследи в Манчестър Ю.Кой му реди състава на Пеп?Сандро Росел ли хахахахаха,или Меси,Шави,че те го боготворят и го слушат като първолаци.Както казах Пеп изгради СТИЛ,макар,че просто взе идеята от своя учител Йохан Кройф,но я доразви,нареди нужните си изпълнители,взе Вия,създаде явлениято Бускетс,върна Пике,Алвеш-ето това е велик треньор.Много се подценява Пеп,но нека да си припомнят някои за Барселона при Рийкард,дали имаше такава доминация,такъв стил на игра на терена?При това в най-силните години на Роналдиньо Гаучо+Ето'О?Шави и Иниеста пак бяха там,Меси прохождаше - защо не играеха такъв футбол и с такъв стил?Ясен отговор-Пеп.Много голям треньор е Пеп,такъв беше и Кройф.Стоичков беше просто тъмен балкански субект,никому неизвестен любимец на публиката на ЦСКА,нищо повече...но в ръцете на Кройф,в стила на Кройф - стана легенда.Силно се съмнявам,че Меси,Шави и Иниеста,а и Вия биха практикували такъв футбол без Гуардиола.
тази Барселона я създаде Рийкард, помниш ли го имаше такъв треньор, а стила на Барселона си е все такъв, откакто ги помня , виж качеството на игра е въпрос на изпълнители
Това е по-незаслужена златна топка и от тази на Канаваро
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]
stg333 написа:ShooterMan написа:Пеп Гуардиола е велик треньор.Треньор който НАЛАГА СТИЛ на игра,налага МАНИЕР.Докато Жозето още щом го опрат малко и веднага нарежда 11 защитника,защото НЯМА СВОЙ СТИЛ,той не е новатор,а Пеп е такъв!И това е оценка на другия голям треньор, бих казал гуруто на професията в наши дни-Сър Алекс Фъргюсън.Вижте само с какви смешници играе Съра,някакви пълни тупурдаци и трандафори,но не променя СТИЛА си и поне на домашната си сцена е хегемон!И Съра драпа със зъби и нокти Пеп да го наследи в Манчестър Ю.Кой му реди състава на Пеп?Сандро Росел ли хахахахаха,или Меси,Шави,че те го боготворят и го слушат като първолаци.Както казах Пеп изгради СТИЛ,макар,че просто взе идеята от своя учител Йохан Кройф,но я доразви,нареди нужните си изпълнители,взе Вия,създаде явлениято Бускетс,върна Пике,Алвеш-ето това е велик треньор.Много се подценява Пеп,но нека да си припомнят някои за Барселона при Рийкард,дали имаше такава доминация,такъв стил на игра на терена?При това в най-силните години на Роналдиньо Гаучо+Ето'О?Шави и Иниеста пак бяха там,Меси прохождаше - защо не играеха такъв футбол и с такъв стил?Ясен отговор-Пеп.Много голям треньор е Пеп,такъв беше и Кройф.Стоичков беше просто тъмен балкански субект,никому неизвестен любимец на публиката на ЦСКА,нищо повече...но в ръцете на Кройф,в стила на Кройф - стана легенда.Силно се съмнявам,че Меси,Шави и Иниеста,а и Вия биха практикували такъв футбол без Гуардиола.
тази Барселона я създаде Рийкард, помниш ли го имаше такъв треньор, а стила на Барселона си е все такъв, откакто ги помня , виж качеството на игра е въпрос на изпълнители
Той им е фен от вчера
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]
- Forest_fan
- Контакти:
Кой как е гласувал от сайта на ФИФА:
http://www.fifa.com/mm/document/classic/awards/01/36/25/40/ballondor_award_men_player_finalx.pdf
http://www.fifa.com/mm/document/classic/awards/01/36/25/40/ballondor_award_men_player_finalx.pdf
Световното първенство е фактор за тази награда,но не винаги.
Например през 1978г. победител е Кевин Кигън, а Англия дори не участва на Мондиала в Аржентина. Вероятно се гледа цялостното представяне през сезона. Изненади винаги е имало - през 1986г тази награда се речели от Олег Блохин, а не от Гари Линекер - голмайстор на световното в Мексико и играл на финал с Барселона /ако греша ме поправете/. През 1992 - от Ван Бастен, а не от Стоичков. Признавам, че Ван Бастен беше уникален футболист, но 1992г не беше от най- силните му.
Колкото до тази година според мен най- заслужил беше Снайдер - водеща фигура в Интер и "мотор" на Холандския национален отбор. Дори по показател за Цялостно представяне е пред Мси, Иниеста и Шави /лично мнение/.
Например през 1978г. победител е Кевин Кигън, а Англия дори не участва на Мондиала в Аржентина. Вероятно се гледа цялостното представяне през сезона. Изненади винаги е имало - през 1986г тази награда се речели от Олег Блохин, а не от Гари Линекер - голмайстор на световното в Мексико и играл на финал с Барселона /ако греша ме поправете/. През 1992 - от Ван Бастен, а не от Стоичков. Признавам, че Ван Бастен беше уникален футболист, но 1992г не беше от най- силните му.
Колкото до тази година според мен най- заслужил беше Снайдер - водеща фигура в Интер и "мотор" на Холандския национален отбор. Дори по показател за Цялостно представяне е пред Мси, Иниеста и Шави /лично мнение/.