vaskonti написа:Първите обяснения за топката и разстоянията ще ги подмина, но само ще отбележа, че май обърка понятията диаметър и обиколка. Не са едно и също. Така или иначе при удар от1 метър много малко съдии ще свирят дузпа, освен ако удара не е насочен директно към вратата.
Що се отнася до мелето, ако бяха показани точният брой червени картони мача просто трябваше да бъде прекратен. Или в най-добрия случай да играят 8 срещу 8 или нещо от сорта. Приемаш ли, че в това меле са спестени катрони на Том, както и на Гаджев? Честно казано съм изумен как така не виждаш удара на Гаджев. Виж клипчето по-горе, очевидно е, очеизвадно дори. Ситуацията на Мюлдер не мога да ти я покажа, тя се видя на повторенията по време на мача. Ако искашси го свали от замунда и гледай, вижда се.
За положението на Жо...да не ми казваш, че трябва да накажат клуба защото някой от публиката просто си свири със свирка?

Не съм объркал диаметър и обиколка. Обиколката е равна на диаметъра умножен по числото"пи"

. Диаметъра на топката по правиник трябва да бъде 8-9 инча( 21-23 см приблизително) ,което прави обиколка около 70 см по правиник 68-71,5 см. Оттук може да си направиш извода дали удара е от половин метър. Написал съм ти по-горе до каква дистанция не се счита ,че има удар оттам нагоре решава съдията.Написах ,че са показани различни критерии за блъскане и дърпане се показва червен(Тасевски) ,а за същото плюс ритане над кръста се показва жълт(Том). Определено съдията имаше достатъчно причини да прекрати мача,но реши да не го направи. Ами имам го записа от мача не виждам удара на Гаджев- има някакво бутане с тяло и блъскане в рамото,но удар няма. Колко пъти трябва да ти пиша,че ако имаше удар на Гаджев играча на Литекс нямаше да паднер напред- толкова ли не си учил механика

. Ситуяцията на Мюлдер не може да я покажиш ,понеже съществува само в твоята глава- гледах повторно целия мач,а мелето сигурно над 30 пъти тази ситуация не се вижда.
Не знам за кой път тряба да ти обяснявам,че отбора носи отговорност за действията на привържениците си. През 1988 бях млад съдия на един семинар ни разказваха за слуяай- някъде във Югоизточна В група нападател на гостите излиза срещу вратаря преодолява го и бие към опразнената врата топката се търкаля към вратата и несъмнено ще влезне в нея,но запалянко на домакините влиза на игрището и я избива. Гол разбира се няма. Играта се подновява със съдийска топка ,а домакините по-късно са наказани с лишаване от домакинство за 5 мача. Разбира се вчерашната ситуация е несрвнимо "по-лека" ,но е нормално Литекс да бъде наказан.