Изчетох мненията и не мога да повярвам на очите си! След като на Де Йонг, Ван Бомел, Робен и Ван Перси им бяха спестени червените картони ( Де Йонг - каратиста, Ван Бомел през целия мач правеше нарушения за жълти картони - изключително груби Още при първия му жълт спокойно можеше и да е червен, Робен получи жълт картон за разправия и му спестиха 2-ри за игра с топката след спиране на играта за засада, Ван Перси също като Робен) , след като през целия мач холандците играха игра нямаща нищо общо с хубавия и креативен футбол, сториха толкова груби фаулове, спориха хиляди пъти със съдията вместо да вложат тази енергия да измислят някоя свястна атака, та след всички тези неща които се случиха снощи по време на мача, тук в този форум явно някои са гледали мача с оранжевите очила, но не са и дорасли да признаят че са били надиграни, а коментират фала на Пуйол. Там пак си беше грешка че беше спестен картона, но не може след като теб са те подпрели като не са ти изгонили Бомел в 23 минута и Де йонг в 28-мата да изкарваш съдията виновен че не е изгонил Пуйол. Малко е нагло. Даже е много нагло!
През целия шампионат подкрепях Германия. просто защото съм им фен от повече от 20 години насам. Понеже загубиха от Испания, преди мача малко в повече ми се искаше Холяндия да спечелят срещу отбора отстранил моя фаворит, но с течение на мача мнението ми се обърна и мисля че заслужено Испания триумфира. Просто Холяндия в този мач показаха как не трябва да се играе футбол. И всеки който твърди обратното просто не е обективен!
Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк сподели след загубения финал на Мондиал 2010 от Испания, с 0:1 след продължения: „Разочаровани сме, и то много. Бяхме толкова близо до победата и световната купа.”
„Това не бе нашият стил - да играем с брутални фаулове, но това е финал и имаше твърди нарушения и от двете страни.
Та всички фенове на Холандия -
опомнете се и се радвайте на постижението, а недейте да вините съдията, който всъщност
свири за вас. Ако бяхте останали с 9 души на полувремето, нямаше да се налага Пуйол да фаулира Робен...
...който ви е най-виновен че паднахте - не можа на 2 пъти да вкара...не вярвах на очите си какви положения пропуска. И после Мухльото обвинява съдията - смешник!
P.S.
Ама и Испания вкара само 8 гола в 7 мача...най-добрите...