Един от хората, които през последните години бяха неотлъчно до Берое и помагаха с каквото могат на Берое, бизнесменът Митко Динев, се обади на екипа на Beroe Online днес. След като е прочел какво се пише във форума към сайта относно интереса на Фейзи Илханлъ към Берое, той пожела да сподели и своето мнение. Тъй като темата е затворена, за да не продължават кавгите между беройци му предложихме да напише едно писмо, което да публикуваме тук. Спазваме обещанието си:
"Момчета,
Уважавам правото на всеки индивид да мисли по начин, който му позволява собствения интелект, но това което вчера и днес написахте във форума по повод евентуалната инвестиция в Берое на турския гражданин Инханлъ действително ме порази. Явно някои от вас все още са възпитани и живеят в духа на онова безвъзвратно отминало време, когато комунистическата доктрина разделяше хората на свои и чужди, на стражари и партизани, на турци и българи, на капиталисти и пролетарии и какви ли не още, само за да може да ги противопоставя в една измислена класова борба. В кой век и къде живеете момчета. Давате ли си сметка какви лумпенизирани глупости вършите?!?
Представете си ситуацията. Берое е пред фалит. Никой от вас и от старазагорския бизнес не е навит да дава от парите си за отбора и в този момент се появява едно турче, което обича футбола, има пари и иска да опита да изживее радостта от успехите с този отбор, инвестирайки в него. Да, ние не го познаваме, но светът днес е толкова отворен, че са необходими 2-3 часа за да се изясни всичко за него. Трябва ли обаче да го изслушаме с внимание и уважение, само заради това, че иска да зарови в старазорския стадион 10 млн. лв. за 5 години. Знаете ли колко пари са това и как се изкарват?
Вместо да му ръкопляскаме, ние просташки го обиждаме. Какъв да бъде инвеститорът в Берое да ви угоди? Да не е турчин, да не е циганин, да не е Банев, да не е Динев или Филанкашиев. Знаете ли какво искате? Много се съмнявам…
Искам да ви заявя, че за мен и моите съдружници, с който повече от три години събираме небето и земята, за да го има Берое, този инвеститор е изключителен шанс. Той трябва внимателно да бъде изслушан, да му се окаже необходимото уважение и помощ, повтарям помощ, за да може да се използва този шанс да помогнем на Берое. Затова аз декларирам, че ако този инвеститор задълбочи интереса си към Берое, аз с всички сили и възможности ще му помагам и тези 100 000 лв., които сме обещали за Берое в следващия сезон ще ги дадем, независимо от това дали този човек е турчин, циганин или какъвто ще да е.
Манчестер Юнайтед е собственост на американци, Челси на руски евреин, а Сити на арабски шейхове, но въпреки разногласията и там, тези отбори съществуват, печелят и въобще не е трагедия. Испания е била осем века под арабско владичество. Означава ли това, че испанците днес трябва да са на нож с арабите. Може ли накрая и мен някои лумпени по света да ме държат отговорен за отрязаните глави и ограбените домове по пътя на българската орда от Алтай на запад?
Живеем във време на толерантност, драги момчета. Не изпускайте шанса си да изпитате удоволствие, доставяйки удоволствие на други, дори непознати хора - най-изисканото от всички удоволствия на света. И нека да дадем шанс и на това момче - турчето.
Ако някога стане ясно че ни е лъгал, ще бъда първия, който ще хвърли камък. Но сега да му дадем необходимото. Той ни трябва.
Mитко Динев"
Дано малък процент от упорстващите се вразумят от мъдрите и спокойни думи на Митко Динев. Един малък процент от най-многобройната публика за миналия сезон се качва на главите на всички и това е в ущърб на любимия Берое. Защото Берое е футболен клуб, не е партия, не е организация с някаква цел, а просто клуб в който се играе играта наречена футбол. Толкоз-една игра!