40 ГОДИНИ ОТ ЗНАМЕНИТАТА ПОБЕДА НА БЕРОЕ НАД ЮВЕНТУС .
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
40 ГОДИНИ ОТ ЗНАМЕНИТАТА ПОБЕДА НА БЕРОЕ НАД ЮВЕНТУС .
На днешния ден преди 40 години ( 24 октомври 1979 год . ) Берое победи с 1 : 0 италианския колос Ювентус в осминафивален мач от ЕКТ ( КНК ) , В италианския гранд играха цели 8 национала спечелили 3 години по - късно световното първенство по футбол : Дзоф , Джентиле , Ширея , Брио , Кабрини , Тардели , Бетега и Каузио . Спомням си че в тоя паметен мач на стадион Локомотив , считания по това време за най - добрия персонален пазач в света - Клаудио Джентиле , беше безпомощен срещу голямата звезда на Берое - великия Петко Петков . За съжаление един невероятен пропуск на празна врата в 85 - тата минута на Таньо Петров - Чапъра , на реванша в Торино , лиши Берое от може би най - големия успех и Ювентус се класира след продължения .
Re: 40 ГОДИНИ ОТ ЗНАМЕНИТАТА ПОБЕДА НА БЕРОЕ НАД ЮВЕНТУС .
Гледал съм няколко репортажа от мача но за съжаление пропуска на Берое в последната минута го няма.
saract написа:Гледал съм няколко репортажа от мача но за съжаление пропуска на Берое в последната минута го няма.
Дзоф беше излязъл напред и наш футболист ( мисля че беше Вальо Пеев ) го прежвърли . Топката срещна гредата и се върна назад , но за съжаление Таньо Петров който тичаше към вратата не се спря и да я търкулне във вратата , а продължи и стана така , че се размина с топката и той влезе във вратата , а тя остана зад него . В продължението ни вкараха гол , след като топката беше около половин метър в аут и мача приключи . Доколкото си спомням Ювентус отбелязаха още 1 гол , но той вече беше без значение .
Питах веднъж във форума на Берое за знамето "БОГ ПРОЩАВА, БЕРОЕ-НЕ!" от мача с Ювентус къде е , казаха ми ,че се намирало в някакво мазе. Което е изключителна глупост и неуважение към историята ни и един от най-славните мигове изобщо в историята на българския футбол. Как може такова ценно и уникално парче история да е натикано в мазе? Толкова ли не може да се даде в музея на Берое?
bsz1916 написа:saract написа:Гледал съм няколко репортажа от мача но за съжаление пропуска на Берое в последната минута го няма.
Дзоф беше излязъл напред и наш футболист ( мисля че беше Вальо Пеев ) го прежвърли . Топката срещна гредата и се върна назад , но за съжаление Таньо Петров който тичаше към вратата не се спря и да я търкулне във вратата , а продължи и стана така , че се размина с топката и той влезе във вратата , а тя остана зад него . В продължението ни вкараха гол , след като топката беше около половин метър в аут и мача приключи . Доколкото си спомням Ювентус отбелязаха още 1 гол , но той вече беше без значение .
Обратното Петров центрира топката прехвърля Дзоф и се удря в гредата.Пеев забравя да спре и подминава топката.Но положението е било крайно любопитно.
saract написа:bsz1916 написа:saract написа:Гледал съм няколко репортажа от мача но за съжаление пропуска на Берое в последната минута го няма.
Обратното Петров центрира топката прехвърля Дзоф и се удря в гредата.Пеев забравя да спре и подминава топката.Но положението е било крайно любопитно.
Може и да съм им разменил местата . Мачът не го предаваха по телевизията и по - късно го гледахме от някакъв любителски запис . Помня че двамата бяха замесени в случая и даже в едно интервю Петков разказваше че му е извикал да спре , но той не го е чул .
От първия мач също мога да намеря клип.Жалко.
bsz1916 написа:На днешния ден преди 40 години ( 24 октомври 1979 год . ) Берое победи с 1 : 0 италианския колос Ювентус в осминафивален мач от ЕКТ ( КНК ) , В италианския гранд играха цели 8 национала спечелили 3 години по - късно световното първенство по футбол : Дзоф , Джентиле , Ширея , Брио , Кабрини , Тардели , Бетега и Каузио . Спомням си че в тоя паметен мач на стадион Локомотив , считания по това време за най - добрия персонален пазач в света - Клаудио Джентиле , беше безпомощен срещу голямата звезда на Берое - великия Петко Петков . За съжаление един невероятен пропуск на празна врата в 85 - тата минута на Таньо Петров - Чапъра , на реванша в Торино , лиши Берое от може би най - големия успех и Ювентус се класира след продължения .
А ти бил ли си на мача? Аз не помня Джентиле да е бил безпомощен срещу Петко Петков. По скоро дъждът и калта ги направиха тогава безпомощни. Това не омаловажава успеха на любимия ни тийм, но за този мач, и за Петко и Джентиле май някой само ти е разказвал!
Mirosvel написа:bsz1916 написа:На днешния ден преди 40 години ( 24 октомври 1979 год . ) Берое победи с 1 : 0 италианския колос Ювентус в осминафивален мач от ЕКТ ( КНК ) , В италианския гранд играха цели 8 национала спечелили 3 години по - късно световното първенство по футбол : Дзоф , Джентиле , Ширея , Брио , Кабрини , Тардели , Бетега и Каузио . Спомням си че в тоя паметен мач на стадион Локомотив , считания по това време за най - добрия персонален пазач в света - Клаудио Джентиле , беше безпомощен срещу голямата звезда на Берое - великия Петко Петков . За съжаление един невероятен пропуск на празна врата в 85 - тата минута на Таньо Петров - Чапъра , на реванша в Торино , лиши Берое от може би най - големия успех и Ювентус се класира след продължения .
А ти бил ли си на мача? Аз не помня Джентиле да е бил безпомощен срещу Петко Петков. По скоро дъждът и калта ги направиха тогава безпомощни. Това не омаловажава успеха на любимия ни тийм, но за този мач, и за Петко и Джентиле май някой само ти е разказвал!
Бях точно на линията на наказателното поле в което Джентиле събори Петко и Бръснарят реализира дузпата . Преди това имаше и няколко много груби нарушения на Джентиле срещу Петков и имаше повече поводи той да бъде изгонен , отколкото Теньо Минчев , когото съдията изгони малко по - късно след гола . Не зная дали си бил роден преди това време , но ми се струва че не си гледал Берое по времето когато беше наистина голям отбор . А най - силният ни състав не беше тоя от 1979 год . а 7 - 8 години по - рано , когато Петков не беше на 33 години и си играеше като котка с мишки със защитниците на Аустрия - Виена , а няколко години по - късно и с тия на Атлетико - Билбао . Тогава освен Петков имахме и феноменалния Борис Киров и още доста футболисти за които днес можем само да мечтаем .
bsz1916 написа:Mirosvel написа:bsz1916 написа:На днешния ден преди 40 години ( 24 октомври 1979 год . ) Берое победи с 1 : 0 италианския колос Ювентус в осминафивален мач от ЕКТ ( КНК ) , В италианския гранд играха цели 8 национала спечелили 3 години по - късно световното първенство по футбол : Дзоф , Джентиле , Ширея , Брио , Кабрини , Тардели , Бетега и Каузио . Спомням си че в тоя паметен мач на стадион Локомотив , считания по това време за най - добрия персонален пазач в света - Клаудио Джентиле , беше безпомощен срещу голямата звезда на Берое - великия Петко Петков . За съжаление един невероятен пропуск на празна врата в 85 - тата минута на Таньо Петров - Чапъра , на реванша в Торино , лиши Берое от може би най - големия успех и Ювентус се класира след продължения .
Бях точно на линията на наказателното поле в което Джентиле събори Петко и Бръснарят реализира дузпата . Преди това имаше и няколко много груби нарушения на Джентиле срещу Петков и имаше повече поводи той да бъде изгонен , отколкото Теньо Минчев , когото съдията изгони малко по - късно след гола . Не зная дали си бил роден преди това време , но ми се струва че не си гледал Берое по времето когато беше наистина голям отбор . А най - силният ни състав не беше тоя от 1979 год . а 7 - 8 години по - рано , когато Петков не беше на 33 години и си играеше като котка с мишки със защитниците на Аустрия - Виена , а няколко години по - късно и с тия на Атлетико - Билбао . Тогава освен Петков имахме и феноменалния Борис Киров и още доста футболисти за които днес можем само да мечтаем .
Или си един ненормален мегафантазьор или няма да имаш проблеми да кажеш нещо повече за този транспарант, за който писах по-горе...