1982 написа:Turo написа:Убеден съм,че оригиналното Берое играеше няколко години в 4-та дивизия.Имах близки познати от Стара Загора и тогава не ми беше безразлична съдбата на този отбор.Спомням си,че де факто Олимпик си се преименува на Берое без да има обединение.Все пак може и аз някъде да греша.Но Берое дълги години си го имаше и в 4-та дивизия!
Абе, имаше някакво вливане май, т.е. истинското Берое се вля и изчезна от картата, а Олимпик Тетевен се прекръсти на Олимпик-Берое и отиде в Стара Загора.
Досега рових:94/95 Берое изпада в Б група.До 1999 стига и до 4 дивизия.Същата година се създава ПФК Берое Стара Загора който се обединява с Олимпик като Олимпик-Берое и през 2000 става само Берое.Междувременно през1998 има и Берое 2000 съществувал до 2001.Според мен сегашния Берое няма как да е наследник на първия от 1916.През 1999 се създава нов на който сегашния би трябвало да е наследник.Щото 2010/11 имат още една несъстоятелност за която от БФС говорят че Берое е правоприемник на стария.Ама на стария от...1999.