fakhir написа:Я се хванете за ръчичка и беш към Москва... Каква чест и достойнство бе? До преди 25 години и назад, когато наш спортист, или отбор се падаше срещу съветски такъв, командата беше "на колене". Тръгнал единият да си съчинява притчи за новия световен ред.Занимавал съм се със самбо - един от инструктурите ми, 50+ години вече, ми разказва как през 86-та е стигнал финал на Световното и е трябвало да се изправи срещу мужик и от БГ-делегацията ни е дошъл секретарят и му е разпоредил да се бори симулативно, срещу което е получил ръждива Волга.../ ама втора ръка, от гаража на УБО/. И това беше повсеместна практика! На всички нива, не само в спорта, във всяка една сфера! Достойнство, чест и колектив -ха-ха, и един мармот завива шоколада в станиол... клоуни!
Пич, просто твоят познат е бил слабак и са го набили. Факт !
И понеже некадърниците винаги оправдават своите провали с политиката на времето, затова е измислил тази история.
Ако това, което си написал беше истина - нямаше да имаме олимпийски и световни шампиони в щангите и художествената гимнастика, където основни конкуренти ни бяха състезателите на СССР.
Просто са те излъгали за времена, които не помниш.