Михов, държавата ли ти е виновна?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Pro.Daeg
Контакти:

Михов, държавата ли ти е виновна?

Мнениеот Pro.Daeg » 01 юни 2010 11:03

Нищо ново под слънцето - както преди 30 години, едно събрание на едни хора се представя като нещо съдбоносно. Само че тогава се наричаше пленум.Професионалната футболна лига имала събрание, на нея някой предложил отборите в А и Б група да се намалят, останалите не били съгласни. Какво толкоз? И два отбора да останат, Христо Йовов пак няма да уцели празна врата. Тогава?Тогава започна нещо странно - шефът на ПФЛ Валентин Михов щял някога, може би, едва ли не, евентуално, да подаде оставка. Аууу, страшно ще стане, вият щатните оплаквачки и по този начин показват, че има нещо предварително курдисано, нещо гнило в тази работа. Но са им слаби воловете, тази бразда не е за тях.А Михов обикаля от телевизия на телевизия да обяснява, че никой не го разбира и не му оказва подкрепа. А той толкова иска лига с 8 или 10 отбора, а не с 16.Ама клубовете не искали. Ами клубовете като не искат, той какво иска? Ако това е лига на клубовете, няма никакво значение какво иска Михов, важно е какво искат клубовете.Тя и оставката такава една - никаква. Ще си ходи, ама не сега, а след осем месеца. От грижа за футбола, де - трябва да обучи човек, да го въведе в работата. Неволно се питаме - тези около Михов ли са пълни идиоти, или той ни търкаля като аспиринчета?
Защото в САЩ например избират президент винаги на 4 ноември. А на 20 януари той встъпва в длъжност. За 2 месеца човекът навлиза в работата и може да управлява най-голямата държава в света, често и целия свят. И това да управляваш целия свят се оказва много по-проста работа отколкото работата на Михов, след като за неговия приемник са нужни 8 месеца обучение.Колко е лесно да станеш за кашмер!Още по-тъпо е да се говори, че броят на отборите в "А" група ще реши въпроса с качеството на футбола. Не е в бройката проблемът. И четири отбора да останат, като са слаби - пак ще са си слаби. Михов по-добре да каже по каква причина всички отбори от "А" и двете "Б" групи трябва да се водят професионални. Той сам признава, че не са професионални."Какво е това", възмущава се В. Михов, "влизат отбори в А група, а нямат стратегия за следващите три години, нямат пари и т.н. Как ще се развиват?"Ами да попитаме все пак: тези отбори откъде идват в А група, от Африка ли?Идват от Б група. Значи от ПФЛ - в ПФЛ все Михов им е шеф. Хубаво, ама тогава защо не ни кажат как са ги търпели досега без стратегия и без пари? Излиза, че в ПФЛ веднъж може без стратегия и без професионализъм, а друг път не може. Ако в Б групите може, тогава защо искат и тях да съкращават?В българския футбол липсвали две неща - футболисти и стадиони. Много интересно - тогава какво остава да е футбол?
Каква е идеята на цялото това безсмислено говорене, може да се предположи, ако се наблюдава честотата, с която се повтаря един хленч - държавата не помага на футбола.Това заслужава специално внимание главно заради въпроса: А как да помага, след като футболните клубове са частни търговски дружества? Да им даде пари на ръка? Да им махне данъците? Или направо да им купи от бюджета Руни, Кака, Роналдо и останалите?
Футболът да получава помощи, а хлябът, млякото и децата - не така ли си я представят тази работа професионалистите от Професионалната футболна лига?Държавата трябва да построи стадиони. Това добре, а после? Никой от ПФЛ или БФС не казва и дума за после. Кой ще връща кредитите за тези стадиони? Как? Кой ще ги управлява и как? Кой ще осигури тяхната текуща издръжка и как? Мълчат Вальо-Миховите, мълчат и Боби-Михаиловите. Вероятно тук е скрито разбирането за този плач Йеремиев да се намалят "А" и "Б" групите. Ако останат 8 отбора, на някого му изглежда по-вероятно да приплаче, а държавата да му налее 50-60 милиона евро за стадион и да го остави да си прави с този стадион каквото иска. Смешна работа.Практиката на българския футбол всъщност прави несъстоятелна и тази теза. Защото тази държава както не помага с нищо, така стана възможно да се направят прекрасни стадиони на някои от същите тези частни търговски дружества, наричани за благозвучие футболни клубове. Става дума за стадионите в Бургас, на "Славия", в Сливен, в Ловеч, дори в Калиакра. Значи може.За да се изясни как държавата трябва да помага на футбола, ще предложим нещо много просто. Валентин Михов да изпрати една работна група в Бъкингамския дворец да попита в канцеларията на Нейно Величество кралица Елизабет II как тя лично, от една страна, и империята, от друга, помогнаха на Арсенал например да построи новия стадион "Емирейтс"? Как помага на Абрамович да построи нов стадион за Челси? На Манчестър Сити. Нейно Величество ще им каже, тя се отнася с разбиране дори към слабоумните.А големите професионалисти от професионалната лига сами да си отговорят, като закрият толкова отбори, откъде ще взимат нови играчи? И къде ще пращат да се обиграват техните млади футболисти? Защото, ако това, за което се хленчи днес, беше направено преди години, откъде ЦСКА щеше да вземе Петър Жеков, Георги Димитров, Христо Стоичков... Абе, всички без Любо Пенев, защото Чичовото си е отгледано от чичо. А Чичо Пенчо е талант, футболен гений. Ето това е, което нямаме днес.

stg333
Контакти:

Re: Михов, държавата ли ти е виновна?

Мнениеот stg333 » 01 юни 2010 11:23

Old_death, явно нищо не знаеш за личността Вальо Михов, ще ти дам жокер питай някой цесекар над 20 години да те информира.
Хич не ми е ясно, кой къде видя тази година в А група огромна разлика в класите, мисля че е смешно да се твърд иче има такава, много пъти съм казвал че за да има свястна А група е необходима силна Б група една а не 2 и стига с тия пътувания то сега от Каварна до Пловдив щото е много близо или от Търново до Петрич, това са глупости на толкова малка държава 2 втори дивизии е подигравка.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 01 юни 2010 12:15

ДокладвайОтговори с цитатRe: Михов, държавата ли ти е виновна?
от stg333 на 01 Юни 2010 11:23

Old_death, явно нищо не знаеш за личността Вальо Михов, ще ти дам жокер питай някой цесекар над 20 години да те информира.

Аз съм на над 2.5Х 20 години,но не съм осветлен по въпроса.Разкажи ми нещо за личността на Валентин Михов!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 01 юни 2010 13:16

Old_death, не ми се занимава прегледай периода му като президент на ЦСКА просто

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Мнениеот Yasso » 01 юни 2010 20:08

stg333 написа:Old_death, не ми се занимава прегледай периода му като президент на ЦСКА просто

Та какво за периода на Михов като президент на ЦСКА :?:
Хайде, стана ми интересно! Кажи ми нещо, което не знам и което е истина :!:
Изображение
...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 02 юни 2010 09:24

Yasso на 01 Юни 2010 20:08

stg333 написа:
Old_death, не ми се занимава прегледай периода му като президент на ЦСКА просто

Та какво за периода на Михов като президент на ЦСКА
Хайде, стана ми интересно! Кажи ми нещо, което не знам и което е истина

Не очаквай да чуеш нещо по същество,защото ако човека иска да бъде обективен,трябва да сравни управлението на Михов и Лавчис през тоя период,а гръцкото робство в Левски и изцепките по това време са неща,които на някои хора им се иска да забравят ;)
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Върни се в “Берое”