Казана дума - хвърлен камък , но не и за Шумахер
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Казана дума - хвърлен камък , но не и за Шумахер
Ф1 е толкова зле в момента, а Шуми означава вдигане на приходите. Във времена, когато страни се отказват, отбори се отказват, а гледаемоста й е паднала на 1/10 от преди 5 години, посещаемоста й и тя е на страшно ниско ниво - шефчето е готов и хитлер да изкара да кара, ако това ще му помогне. Туй то... комерсиалноста не води до нищо добро..
- Модератор ЛокоПД
- Контакти:
Няма да се учудя,ако Шумахер се завърне.За мен този човек е...да не казвам какво.Намразих го,когато стана шампион за първи път - всички знаете как.От там нататък всичките му титли са плод на отличен PR,лобито на Ферари във ФИА/единствения "шампион",който бе посрещнат със 120 000 палеца надолу в Индианаполис/,"отборната стратегия" с Баричело /горкия колко пъти даваше десен мигач и отбиваше,колко пъти му пазеше гъза/...колко наказания му бяха спестени на Пилето...Гледам Ф1 от времената ,когато телевизията беше черно-бяла,ама такъв папур и до ден днешен няма.Спомням си едно интервю с Лауда,тогава коментатор на RTL.Питаха го за Деймън Хил и тогава Плъха каза : "Истински джентълмен и боец!".След това го питаха какво мисли за Шумахер.Лауда каза : "Не е като Деймън".И аз мисля така.Факт е - Пилето е отличен пилот,но нищо повече.С равностоен болид много пилоти могат да го направят и са го правили смешен - Хил,Вилньов,ХАКИНЕН,даже и Баричело.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg
Модератор ЛокоПД написа:Няма да се учудя,ако Шумахер се завърне.За мен този човек е...да не казвам какво.Намразих го,когато стана шампион за първи път - всички знаете как.От там нататък всичките му титли са плод на отличен PR,лобито на Ферари във ФИА/единствения "шампион",който бе посрещнат със 120 000 палеца надолу в Индианаполис/,"отборната стратегия" с Баричело /горкия колко пъти даваше десен мигач и отбиваше,колко пъти му пазеше гъза/...колко наказания му бяха спестени на Пилето...Гледам Ф1 от времената ,когато телевизията беше черно-бяла,ама такъв папур и до ден днешен няма.Спомням си едно интервю с Лауда,тогава коментатор на RTL.Питаха го за Деймън Хил и тогава Плъха каза : "Истински джентълмен и боец!".След това го питаха какво мисли за Шумахер.Лауда каза : "Не е като Деймън".И аз мисля така.Факт е - Пилето е отличен пилот,но нищо повече.С равностоен болид много пилоти могат да го направят и са го правили смешен - Хил,Вилньов,ХАКИНЕН,даже и Баричело.
+1 Пилето, та Пилето! Аман ти и системата, как така никой не се светна, че без Рос Браун и противното френско джудже, Шумахер е нищо и никой? Още от първото състезание на швабата във Ф1 ми стана ясно какъв боклук е /повечето участници във форума сте млади момчета и не сте гредали Ф1 по това време, затова ще ви припомня, че тогава Шумахер изтряска Сена и си отнесе боя, буквално/, същия като Сена, но бразилеца поне беше ПИЛОТ!
Погледнато по-прагматично, а не от фенска гледна точка, евентуалното завръщане на Шумахер и то в Мерцедес не трябва да учудва никого. Идиотската политика на Бърни и Макс през последните 20 години в комбинация със световната криза, доведе спорта до тази позиция в която е необходимо да се бори със зъби и нокти за оцеляването си. Замислете се, колко бяха фирмените отбори преди 15-20 години? Само един - Ферари, Ф1 винаги е била такова автомобилно състезание в което са се състезавали частни отбори /естествено имало е и моменти в които са преобладавали фирмените отбори, но това е било предимно в зората на надпреварите/. Помислете и в/у един друг въпрос, Ф1 винаги е била най-авангардната автомобилна надпревара, която дава новостите и насоките в автомобилостроенето. Можете ли да се сетите кога за последно, нещо появило се за първи път във Ф1 е влязло в серийните автомобили? Май от времето на активното окачване на Уилямс и появата на полуавтоматичните скоростни кутии нищо друго не е внедрено? Вкарването на големите акули в спорта, толерирането на отделни отбори и пилоти, постоянната промяна на правилата и безумното управление на спорта като цяло, очевидно ще роди поредното безумие - завръщането на Шумахер във Ф1 в отбора на Мерцедес, откъдето всъщност и тръгна като пилот на Петер Заубер в отбора на Мерцедес при прототипите. Всъщност още римляните са го казали - няма вечни приятели има вечни интереси, или казано по нашенски - интереса клати феса!!!
Той и тази година щеше, но не се върна. Не бива да се забравя, че щяла Германия години наред е в депресия за това, че Шуми не кара "silber Pfeil", а Ферари. Но да не вярваме на всичко. Мерцедес са предполагам страшно предизвикателство за него, но болките във врата още по-голямо. Скоро ми се наложи да мина над 1000 км за един ден, при това с доста завои и изпитах по собствения си врат, що е то. Направо му влязох в положение. Едно е да искаш, друго да можеш. Иначе ако Шуми се върне и то в Мерцедес, сам за. Нищо, че съм заклет ферарист от години. Доста от преди той да отиде там.
Колкото до критиките срещу него и това, че бил слаб пилот... Момчета помните ли сезона му в Бенетон преди да стане шампион за първи път? А следващия, когато стана? Тогава двигателят на Форд беше с 30-40 к.с. по-слаб от останалите, а сравнен с Уилямс си беше като Трабантче. Беше осем цилиндров, за разлика от останалите, които бяха с десет. /само Ферари заради традицията упорито държаха да са с дванадесет/. Още тогава Шумахер доказа, че е голям пилот. А колкото до историята със Сена /лека му пръст, ако беше жив, сигурно той щеше да държи рекордите за титли и пр./, иска се яко самочувствие и дупе, за да се опълчеш на такава легенда и то когато си още абсолютен новобранец.
Относно правилата: ТОТАЛНО не сте прави да критикувате ФИА. Ако БФС правеше и 1/3 от нещата, които прави ФИА, щяхме да имаме истинско първенствот. Виждате какво става с Ферари и Макларън през последните години. А Уилямс - абсолютният доминатор в началните години на Шумахер ...? От централата отдавна са наясно, че толерирането на един или два отбора за сметка на останалите води само до спад в интереса, а оттам и спад в кинтите, които влизат в касичката. Ако наистина се барате на помнещи Ф1 преди години, ще разберете колко не сте прави, като си припомните Макларън през осемдесетте, със Сена и Прост. ...
и великият коментар на Ричард Груев: "... Това е! Прост си е Прост!". Такава мъка за гледане Ф1 не е била дори и по времето на Шумахер и Ферари. Но ФИА ги пребори. Пребори и Ферари и ... честито на Браун и Джейсън Бътън! ... които от къде, по дяволите се звеха?
Модератор ЛокоПД, а помниш ли едно интервю на Еди Ървайн, който за малко и за жалост не стана шампион, когато Пилето се беше потрошил? Тогава Еди/страшен пич според мен/ каза: " Една обиколка мога да направя като Шумахер, дори и по-бърза, но цяло състезание да карам с неговата скорост не мога."
Колкото до критиките срещу него и това, че бил слаб пилот... Момчета помните ли сезона му в Бенетон преди да стане шампион за първи път? А следващия, когато стана? Тогава двигателят на Форд беше с 30-40 к.с. по-слаб от останалите, а сравнен с Уилямс си беше като Трабантче. Беше осем цилиндров, за разлика от останалите, които бяха с десет. /само Ферари заради традицията упорито държаха да са с дванадесет/. Още тогава Шумахер доказа, че е голям пилот. А колкото до историята със Сена /лека му пръст, ако беше жив, сигурно той щеше да държи рекордите за титли и пр./, иска се яко самочувствие и дупе, за да се опълчеш на такава легенда и то когато си още абсолютен новобранец.
Относно правилата: ТОТАЛНО не сте прави да критикувате ФИА. Ако БФС правеше и 1/3 от нещата, които прави ФИА, щяхме да имаме истинско първенствот. Виждате какво става с Ферари и Макларън през последните години. А Уилямс - абсолютният доминатор в началните години на Шумахер ...? От централата отдавна са наясно, че толерирането на един или два отбора за сметка на останалите води само до спад в интереса, а оттам и спад в кинтите, които влизат в касичката. Ако наистина се барате на помнещи Ф1 преди години, ще разберете колко не сте прави, като си припомните Макларън през осемдесетте, със Сена и Прост. ...

Модератор ЛокоПД, а помниш ли едно интервю на Еди Ървайн, който за малко и за жалост не стана шампион, когато Пилето се беше потрошил? Тогава Еди/страшен пич според мен/ каза: " Една обиколка мога да направя като Шумахер, дори и по-бърза, но цяло състезание да карам с неговата скорост не мога."
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.
-
- Контакти:
Шумахер никога не е постъпвал като мъж.Титлите му бяха в резултат смъртта на Сена,ФИАРАРСТВАНЕТО впоследствие-привилегии за ФИАРАРИ-официално документирани с договор,толериране на блъскания на противник,пресичане на финала в бокса,безкрайните наказания и отнемане на точки на Макларън,слугинажа на Барикело и Масичката и т.н.Тази година каза,че се връща,но го достраша да не яде бой от младите.Хакинен правеше Шушумигата разноглед и единствено гърмящите МЕРЦЕДЕСИ му попречиха да спечели повече титли.Последните два сезона Алонсо за довиждане също скъсваше Шуми от бой.Да се върне-Добре е дошъл на К*РА на ХАМИЛТЪН.Що се отнася до Мерцедес-Най-калпавите и чупливи двигатели провалили Макларън през годините многократно,но след 5 години тимът от Уокинг започва собствено производство и ще бъде напълно самостоятелен.
- Бижутера
- Контакти:
ахахаха само не ми сравнявай черния кюнец Маймунтън с Пилето, щото просто си смешен....а иначе не вярвам шуми да кара за макларън, едва ли може да предаде по такъв пееераски начин ферари 

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
-
- Контакти:
Бижутера написа:ахахаха само не ми сравнявай черния кюнец Маймунтън с Пилето, щото просто си смешен....а иначе не вярвам шуми да кара за макларън, едва ли може да предаде по такъв пееераски начин ферари
Расизмът,който намесваш само доказва,че няма какво друго да кажеш и е признак за доста ниско ниво.Не забравяй,че по твоята логика Ферари са един цигански отбор-в цяла Европа италианците се славят като цигани.Обърни внимание на тена на кожата им.
- Бижутера
- Контакти:
BlueRadiotherapist написа:Бижутера написа:ахахаха само не ми сравнявай черния кюнец Маймунтън с Пилето, щото просто си смешен....а иначе не вярвам шуми да кара за макларън, едва ли може да предаде по такъв пееераски начин ферари
Расизмът,който намесваш само доказва,че няма какво друго да кажеш и е признак за доста ниско ниво.Не забравяй,че по твоята логика Ферари са един цигански отбор-в цяла Европа италианците се славят като цигани.Обърни внимание на тена на кожата им.
спора е безсмислен...да сравняваме недоказан и неталантлив англичанин със седемкратен световен шампион...

1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Ози, нали не сравняваш Сена с пилето.....
- Модератор ЛокоПД
- Контакти:
Бижутера написа:BlueRadiotherapist написа:Бижутера написа:ахахаха само не ми сравнявай черния кюнец Маймунтън с Пилето, щото просто си смешен....а иначе не вярвам шуми да кара за макларън, едва ли може да предаде по такъв пееераски начин ферари
спора е безсмислен...да сравняваме недоказан и неталантлив англичанин със седемкратен световен шампион...
Бижутер,по-леко с "кюнците". Преди 25 години и аз мислех така.Черепа ми беше гладък,май и мозъка,нали се сещаш...

Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg