-------------------------------------------------------------
Рос Браун нарече хапливите критики на шефа на Рено Флавио Бриаторе за спорните дифуьзори във Формула 1 "емоционални". Италианецът остана бесен заради проблема с дифузьорите и е обиден на Браун, който е шеф на техническата комисия на асоциацията на тимовете (ФОТА), за това че не е решил проблема по-бързо.
Шефът на Рено сподели: "От два месеца проблемът е известен и някой трябваше да направи нещо по въпроса. Не ми харесва поведението на техническия делегат на ФОТА Браун, който моментално трябваше да докладва за това. Рос трябваше да играе честно. Преди три месеца, да беше дошъл и да каже, че има две интерпретации на правилата. Когато аз отида да говоря с хора от ФИА или с Екълстоун, го правя от името на ФОТА, a не само от името на Рено. Не съм съгласен с това странно поведение", сподели италианецът.

Въпреки всичко Бриаторе остава недоволен и подкрепи шефа на БМВ-Заубер д-р Марио Тайсен, който обясни как Формула 1 се завръща в ерата на граунд ефекта.
"От както Мозли стана президент на ФИА, всяка промяна в правилата целеше намаляване на притискателната сила на колите към пистата и т.нар граунд ефект "ground effect", продължи Бриаторе.
Какво точно представлява граунд ефектът във Формула 1 прочетете в тази статия най-долу!
"Сега обаче, с тези дифузьори, става точно обратното. Тези отбори получават невероятно притискане на болида към пистата при високи скорости. Това което са направили Уилямс, Тойота и БраунGP не следва принципите на правилата. Това е пълна ирония. Вече ни пришпориха да ползваме КЕРС. Похарчихме купища пари, направихме го. В Барселона всички ще сме с такива дифузьори, ако Апелативният съд ги разреши, но ще трябва да преправим и половината болиди. А после говорят за намаляване на разходите...".