Размисли и страсти относно националния

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Размисли и страсти относно националния

Мнениеот danko_sot » 03 сеп 2011 11:58

Ще седна да напиша нещо за националния ни отбор, но го правя почти против волята си често казано. Нямам почти желание вече да пиша за тези хора, омръзнало ми е всичко това. Правя го, защото съм българин и се чувствам длъжен да го направя, колкото и тъпо да ви прозвучи и неестествено. За мача снощи няма да говоря. Няма смисъл. Честно казано предпочитам да говоря по-скоро за някакво оперно представление, отколкото за играта на нашите не само в тоя мач, но и в последните 2-3 години. Да се спирам на играчи, тактики, треньори и тем подобни простотии... Не, няма да си губя времето с празни приказки, а и вашето. Ще подходя по-директно, ще насоча дуото си на пистолета право в целта. Всичко ме води на там, към "Цар Иван Асен 2". И вече години наред е така, но никой не ме чува, както и никой не чува стотици или по-скоро хиляди като мен.

Нека започнем от самото начало и нека ви припомня някои неща, които все още стоят в моята памет. Боби Михайлов оглави БФС през 2005-та година. 2004 между другото е последният голям форум, на който българският национален отбор успя да се класира. Г-н Михайлов успя да пребори дългогодишния председател на българския футболен съюз Иван Славков- Батето благодарение най-вече на обединението и на помощта на своите бивши съотборници от 1994-та година. Тогава единствен Балъков не влезна в този алианс. В един от основните козове на Михайлов тогава се превърна емблематичния и най-успелият български играч за всички времена Христо Стоичков. Камата по това време беше вече селекционер на националите, но беше назначен от покойния вече Иван Славков. Стоичков вече се беше провалил в едни квалификации и дори и на малките деца беше ясно, че той не става за треньор. Беше се забъркал вече доколкото помня в сумати скандали. От една страна с журналисти, от друга с капитана Стилян Петров. Когато Боби Михайлов се кандидатира за президент на БФС, той искаше да е напълно сигурен в успеха си и за това искаше задължително и Стоичков да мине на негова страна. В замяна на тази подкрепа, Боби гарантира на Ицо, че ще бъде треньор на трикольорите поне за още едни квалификации. Така още с идването си начело на БФС, Михайлов жертва интересите на българския футбол и в частност на българският национален отбор, за да постигне в крайна сметка своя личен интерес и да стане президент на БФС. Разбира се, логичното се случи. Стоичков се провали. След това за два мача беше назначен Мъри Стоилов, а след него и Димитър Пенев, но Стратега бе поставен в трудна ситуация, мисля, че му трябваше победа над Холандия и то като гост и логично не успя да се справи.

И след това поредната глупост на Боби като президент на БФС- назначаването на Пламен Марков за селекционер при положение, че последният се провали с гръм и трясък на Евро 2004 и въпреки че ни класира за този форум, това назначение беше абсолютно непремерено и поредния слаб ход на Михайлов. В същото време ще дам един успореден пример за друг спорт- това е баскетболът. В спорт, в който традициите ни са много по-малки и възможностите също беше назначен световноизвестен специалист като Пини Гершон. Някакси евреинът беше навит да работи за Б-я, макар и без пари уж. Михайлов само се оправдаваше, че няма пари, а на всички бе ясно, че трябва да се пробва и специалист от чужбина. Марков естествено се оказа пълен провал начело на националите и така се стигна и до назначението на Мъри Стоилов. За мен това беше може би най-добрият ход на Михайлов, откак е начело на БФС. Проблемът беше тогава, че Мъри беше и треньор на Литекс и в началото това му пречеше. След това Стоилов напусна Ловеч, но може би беше упражняван натиск върху него за някои негови решения. В тая връзка да попитам все пак: Какво правеше снощи в тима Живко Миланов? Къде играе той в момента, редвно ли е титуляр? Това е чисто информативно, понеже аз наистина не знам. И все пак Стоилов беше най-логичния и премерен ход на Боби, казвам го, защото съм откровен. Но и с него не се получи.

За да дойде поредното скандално, тъпо и безобразно решение на Михайлов- назначаването на толкова чакания чуждестранен специалист. И защо точно доказалият се до този момент в кариерата си като некадърник- Лотар Матеус?! Просто Боби реши, че е време да залъже и да замаже спортната общественост с избора най-после на чужденец и избра най-лошият вариант- Лотар. Всеки втори знаеше, че немецът ще се провали, дори и Бат Бойко го каза: Най-много да си хване някоя българка. Уви, това няма как да стане естествено, защото Лотар прекарва в Б-я около 3-4 седици годишно сигурно. Не си пада да гледа много-много бг мачовете, наскоро беше пропуснал дори и дербито Левски-ЦСКА, а в същото време бройкаше някъде поредното си завоевание.

Това, което се опитвам да кажа не е, че бг футбол е цъфнал и видите ли имаме страхотни играчи, само ни трябва добър треньор. Не е така! Щом дори и Пенев не успя да направи нещо кой знае какво начело на тима, макар и в няколко мача само... Мъри Стоилов също се провали, макар че като цяло неговата кариера след Левски очевидно върви надолу. Явно футболистите ни и футболът ни въобще е трагичен. но това не може да бъде оправдание за Боби Михайлов, защото именно той и неговите приближени трябва да драпат най-много и с пълни сили, за да се промени малко по-малко футболът ни. Толкова ли не могат да намерят от някъде пари, било от спонсори, ако ще и от държавата и да ангажират качествен национален селекционер. Защо не да ангажират и чуждестранни методисти, които да се занимават с юношеския ни футбол, може и треньори. Не мен това ме дразни, че Боби и останалите му съратници в БФС абсолютно нищо не правят за бг футбола, а напротив дори му вредят. Не може ти да назначиш Лотар Матеус за национален селекционер. Много добре се знаеше как ще завърши всичко това, а сега се говори и че договорът му ще бъде продължен. Самият Михайлов го потвърди вчера. Ясно е, че Боби не може да се справи с бакиите на бг футбол, но колкото и да е слаб той, президентът не може след всеки мач на националите да се крие зад това и да повтаря- това е нивото на бг футбол. Ами това е нивото да, а ти като си президент защо не се опиташ да направиш нещо, за да го покачиш това ниво. нали това ти е работата- на теб, на оня с голямата уста Лечков, дето само знае да говори. А какво прави Орманджиев като вицепрезидент на БФС, нека това ми каже някой, каква работа върши Стефчо в БФС, че не се сещам. Емил Костадинов и той майче е още там. Заобградил си се с една шайка лентяи и "интелектуаци и дървени философи". И как очакваме футболът ни да върви на горе? Ми нали, за да стане това трябва нещо да се предприеме, да се направи някаква стратегия за развитието на футбола ни! Не може ти само да седиш на шефското кресло и да очакваш футболът ни сам да тръгне на горе и да разчиташ само на бъдещите майки да родят по-надарени момчета-футболисти. Само че проблемът не е в това, защото в Б-я таланти има и винаги е имало. Проблемът е съвсем друг- че те не се развиват и тъпчат на едно място. Това е положението, футболът ни е слаб, нямаме футболисти, нямаме и треньор. Но рибата винаги се вмирисва откъм главата! БФС е една пародия! А президентът е една сянка, която се появява на екран само след мачове на националния отбор и винаги повтаря едно и също
Последна промяна от danko_sot на 03 сеп 2011 12:08, променено общо 2 пъти.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Re: Тежък, дълъг и скучен анализ за Боби и неговата пасмина

Мнениеот sMotLiO » 03 сеп 2011 11:59

Раздели си текста,ако обичаш!
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 сеп 2011 12:03

sMotLiO написа:Раздели си текста,ако обичаш!

как да го разделя?
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

jorovg
Контакти:

Мнениеот jorovg » 03 сеп 2011 12:31

Днес се опитах да пиша на БФС с някой добронамерени препоръки как виждам изход от ситуацията без да се влагат допълнителни пари. Естествено нито един мейл от посочените на сайта им не ми прие писмото.
Сега и да си ги говорим тук във форума, ефект няма да има никакъв.
Още повече, че и никой журналист никога няма да ги пита нищо неудобно(освен може би С. Диков, но те пък тогава прекратяват пресконференциите).
За съжаление се чувствам абсолютно безсилен и не знам какво какво може да се направи срещу това ръководство на футбола ни.
А решенията са толкова лесни и не изискват допълнителни пари. Ето няколко, за които се сещам:

1. Задължаване на отборите от А група да имат по един официален терен + минимум два тренировъчни.
2. Намаляване на групата на 12 отбора и баражи между 1-6 за шампионската титла и 7-12 за определяне на 4 изпадащи
3. 4 регионални Б групи с по 10 отбора
4. Драстично намаляване на разходите по националния отбор и пренасочване на освободените средства към наемане на чужди методисти да работят в детско-юношеските школи като лектори. Ако сега започнем по този начин с 13-15 годишните момчета, до 5 години ще имаме силен младежки и мъжки отбор
5. Вижда се, че основния проблем е в тактическо и физическо естество. Нека първите усилия да са насочени натам.

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 03 сеп 2011 12:47

Няма какво да се каже,докато не се почне от нулата да се гради навсякъде няма да има успехи.Засега само единствено школата във Ловеч е на някакво ниво,и се вижда че вече имат момчета от нея при мъжете,а това е предпоставка за успехи.Всеки се смее на Литекс,но помнете ми думите те след няколко години ще се откъснат драстично от нашите клубове,защото за мене това е правилния начин.Докато нашето БФС,не предприеме драстични мерки така ще е,задължително във "А" група на мачовете двама юноши всеки мач титуляри а във "Б" група поне 4,и крайно време е нашите пишман президенти,вместо да хвърлят манги за разни маймуни да вземат да си назначат специалисти от чужбина във ДЮШОВЕТЕ,и да чакат резултат след няколко години,защото за качествени чужденци нещо не мога да се сетя за по-вече от 15 човека играли тука.А щом вече и във светкавица има трима,от Египет,нямам думи.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 03 сеп 2011 12:54

От тази прочута школа на Литекс има за 15г един Манолев ! Несериозно да се твърди , че Литекс имат школа ! От Пирин всяка година излиза по нещо преди да го фалира Наков ! Литекс са зле и то много !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Red Army
Контакти:

Мнениеот Red Army » 03 сеп 2011 12:56

Напълно съм съгласен с написаното.Просто положение е трагично.
Матеус ли ?! ...Просто от къде го измъдри този състав снощи бедна ми е фантазията.
За пореден път доказа ,че е наясно с футболната ни действиттелност колкото аз съм наясно с ракетното инженерство.Как може след тези трагични игри и уникалните 2 гола Михайлов постоянно да повтаря ,че Лотарчо остава ,малко не се ли чувстват мъже да си хванат пътя.
Не ми се говори повече гнус ме е от всичко това...

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 сеп 2011 13:01

Red Army написа:Напълно съм съгласен с написаното.Просто положение е трагично.
Матеус ли ?! ...Просто от къде го измъдри този състав снощи бедна ми е фантазията.
За пореден път доказа ,че е наясно с футболната ни действиттелност колкото аз съм наясно с ракетното инженерство.Как може след тези трагични игри и уникалните 2 гола Михайлов постоянно да повтаря ,че Лотарчо остава ,малко не се ли чувстват мъже да си хванат пътя.
Не ми се говори повече гнус ме е от всичко това...

На Матеус състава му го казват помощниците явно, а на тях кой не знам? да върнеш Живко Миланов вместо най-добрия и квалитетен след Петрови, Манолев е меко казано странно решение. Пускаш десния бек Бандаловски на фланга. На Матеус тоя живот явно му харесва, хем си живее живота в чужбина, хем работата му е много малко време в годината. Има предостатъчно време за жени. И все пак един Бодуров не игра лошо вчера. Аз не че много гледах мача честно казано, просто не ми беше никак интересен

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 сеп 2011 13:08

Пичове, кой мислите че може да стане бъдещ селекционер на Б-я? Аз клоня към Любо Пенев често казано. Това ми се струва, че е най-лудият и новаторски настроен мениджър в Б-я. Спред мен има усет към футбола и младите играчи. Склонен е и към двете крайности- с ЦСКА отстрани Динамо, после след само месеци стигна дъното. Сега в Литекс виждам, че залага на млади играчи и според мен ще направи отбор от тях в Ловеч, но му трябва време. За мен той може би трябва да е човекът, който да се заеме с цялостно обновяване на отбора

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Мнениеот loko1 » 03 сеп 2011 13:12

Каквото и да си говорим докато не се задължат отборите от А група да поддържат по 30 момчета от детските и юношеските набори и за тренировки да са осигурени терени, зали, екипи и методологическа подготовка ще продължим да затъваме. Така и А група ще си намалее от само себе си. Мутраците ще им дойде нанагорно да поддържат истински клубове. Вече няма да е перачница на пари. Затова ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ Е В БФС.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Върни се в “Национален отбор”