Мнениеот pas » 03 сеп 2011 01:16
Нямаме самочувствие не само футболистите, но и всички ние. Някои може и да се правят на големи звезди по заведения или родни медии, но излязат ли навън се смачкват сами още като минат границата.
А липсата на самочувствие е нещо много, много лошо, противно на това, което са ни учили, че скромността е добродетел. Прогресират хората със самочувствие, скромните ги мачкат, това е положението. Един Стоичков имаше самочувствие в излишък, не му пукаше от никого и стигна върха. Един Бербатов си има всичко, но винаги е с наведена глава и затова ще е все в сянка. Докато сме с ниско самочувствие, мислим за себе си, като за глупави, злобни, нещастни, обречени, бедни и т.н. хора, дотогава все ще си бъдем смачканаци и няма как да тръгнем нагоре. В момента в който повярваме, че над нас е само небето, но го повярваме наистина, а не само на приказки, тогава ще разберем, че нито сме най-глупавите, нито най-некадърните на света, просто трябва да си вярваме, мислим и се трудим повече.
И понеже днешния мач ми е още в главата - този отбор на Англия не знам с какво толкова ни уплаши. Германия, Испания или Холандия колкото пъти ги хванат, толкова пъти ще ги бият. Уж са голяма работа, но за мен повечето им играчи са пълни средняци и не знам какво толкова се вдървиха нашите все едно, че играят с богове, слезли на земята. Ако чак толкова се паникьосват от Паркър, Бари, Смолинг и компания, не знам как ще се изправят срещу Бразилия, Аржентина или Испания, съставена от играчите на Барселона и Реал.