Защо българския футбол пропада

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

il4o_iliew
Контакти:

Защо българския футбол пропада

Мнениеот il4o_iliew » 11 авг 2011 18:55

Аз не съм футболен специалист или компетентен по проблемите на бг футбола. Обаче обичам играта и ми е болно да гледам това. Националният ни отбор стигна дъното. Това е най-слабият национален отбор в историята на България. И не ми казвайте, че нямаме традиции във футбола. България е играла на седем световни първенства. Първите пет класирания са били във формат с 16 отбора. Това практически означава, че ние 5 пъти сме били сред 16-те най-силни отбори в света. За 94-а не говорим. Всеки знае. България е дала на света Стоичков, БЕрбатов, Гунди, Якимов, Котков, Костадинов, Пеневи и т.н. Но България докосва дъното. На жребия за световното бяхме в четвърта урна. Футболни "колоси" като Кипър и Беларус ни правят за смях. Всеки се прави, че го е грижа. И специалисти, и босове, и ръководители, и футболисти. Уж всеки свързан с футбола ни го боли за пропадането. НЕ Е ТАКА! На никого не му пука. Защо?

1.Самите футболисти нямат морал и играят, когато им скимне. За тях спортът не е на първо място. На първо място са манекенките, чалга певиците, курвите, алкохола и дискотеките. Е вярно, че и Руни изневерява на жена си, но виждаме, че и на терена е лъв, а не само в леглото! Нашите "футболисти" си позволяват да бойкотират мачовете на отборите си, защото все нещо не им изнася. Спомняме си случая с Любо Пенев, когато изгони от отбора някои от уж най-добрите. Какво стана после? Титан ги върна всички. Когато треньорът в един отбор е безгласна буква и няма авторитет, този отбор е обречен да пропадне. Ако на Сър Алекс някой си позволи да му се качва на главата както на Любо, ще изхвърчи като мръсно коте. Но сигурно затова Юнайтед е най-успешния отбор в Англия, а ЦСКА преди Радуканов изживяваше една от най-големите кризи в историята си.
2.Така наречените босове са 1)мафиоти, които чрез спорта искат да си легализират бизнеса; 2)бивши агенти-комунисти, придобили богатството си през комунистическите години и други декласирани елементи. Те са на принципа целта оправдава средствата. Не могат да губят, но не могат и да печелят честно. Затова хващат съдии, подкупват ги и задушават останалите по-малки отбори. Факт е, че на Литекс титлите им са след мощно финансиране на съдийската ни комисия, проядена от корупция. Лошото е, че в Европа лъсва истината. Световният гигант Висла ни направи за смях. Уж водещите ни отбори изкуствено се правят водещи от група хора с много пари. Те задушават спорта у нас като вместо да развиват школите и да инвестират в бъдещето, дават пари за недоказали се чужденци, които взимат високи заплати без да правят нищо. Игрите с мениджърите И В НАЦИОНАЛНИЯ отбор са обществена тайна.

Други от т.нар. босове с цел лична изгода унищожават футболни центрове безнаказано. Пример Емил Наков и Пирин.
3.Абдикация на държавата. Проблемите със собствеността на стадионите не могат да се решат десетилетия. В резултат в цяла България има три стадиона на кръст, където да се играят европейски мачове. СРАМ!
4.Четете ли вестници. Ако не ще ви дам прясно инфо от днешния спортен вестник. Най-важните новини са:1)Енис Хайри се връща в Черноморец. Бил на проби в Таврия Симферопол, но не го харесали или нещо такова. Така че се връща. Заплатата му е към 30 000 лева месечно. Какво прави на терена никой не знае. Ама явно е много добър. Все пак идва от Тунис. Страна с традиции в световния футбол, печелила местната арабска лига(никой не знае кога). 2)Вече Черноморец могат да разчитат на световния гигант във футбола Жереми Фо-Поре, щото му дошла жълтата карта 3)Рикардо Асис(друг титан с по-голям потенциал от Роналдиньо, но все още недоказал се) пък вече е възстановен от контузия 4)Локото Пловдив щели да вземат Касасола. Той е от младежкия отбор на Севиля. Чули, че бил много добър и много искали да го пробват. Треньор им е Бранко Милованович. Име в световния футбол. В Сърбия е известен с неизвестността си. В България води петия отбор от миналия сезон на А група. Искам да питам да се е чуло и видяло бг треньор да води в Сърбия петия им отбор в лигата. Не мисля.

Заключение: Докато Хайри, Фо-Поре, Рикардо Асис и Касасола си живеят на корем в бг и печелят по няколко бона месечно, новите Костадинов, Пенев и Стоичков тънат в мизерия в калните школи. Ще се оправи футбола ни, ама като пръден гущер знаете къде... После да не се учудвате като Кипър ни бие 4:1, а Беларусите ни чупят гредите...
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
Bok Dzeko
Контакти:

Re: Защо българския футбол пропада

Мнениеот Bok Dzeko » 11 авг 2011 19:01

il4o_iliew написа:Аз не съм футболен специалист или компетентен по проблемите на бг футбола. Обаче обичам играта и ми е болно да гледам това. Националният ни отбор стигна дъното. Това е най-слабият национален отбор в историята на България. И не ми казвайте, че нямаме традиции във футбола. България е играла на седем световни първенства. Първите пет класирания са били във формат с 16 отбора. Това практически означава, че ние 5 пъти сме били сред 16-те най-силни отбори в света. За 94-а не говорим. Всеки знае. България е дала на света Стоичков, БЕрбатов, Гунди, Якимов, Котков, Костадинов, Пеневи и т.н. Но България докосва дъното. На жребия за световното бяхме в четвърта урна. Футболни "колоси" като Кипър и Беларус ни правят за смях. Всеки се прави, че го е грижа. И специалисти, и босове, и ръководители, и футболисти. Уж всеки свързан с футбола ни го боли за пропадането. НЕ Е ТАКА! На никого не му пука. Защо?

1.Самите футболисти нямат морал и играят, когато им скимне. За тях спортът не е на първо място. На първо място са манекенките, чалга певиците, курвите, алкохола и дискотеките. Е вярно, че и Руни изневерява на жена си, но виждаме, че и на терена е лъв, а не само в леглото! Нашите "футболисти" си позволяват да бойкотират мачовете на отборите си, защото все нещо не им изнася. Спомняме си случая с Любо Пенев, когато изгони от отбора някои от уж най-добрите. Какво стана после? Титан ги върна всички. Когато треньорът в един отбор е безгласна буква и няма авторитет, този отбор е обречен да пропадне. Ако на Сър Алекс някой си позволи да му се качва на главата както на Любо, ще изхвърчи като мръсно коте. Но сигурно затова Юнайтед е най-успешния отбор в Англия, а ЦСКА преди Радуканов изживяваше една от най-големите кризи в историята си.
2.Така наречените босове са 1)мафиоти, които чрез спорта искат да си легализират бизнеса; 2)бивши агенти-комунисти, придобили богатството си през комунистическите години и други декласирани елементи. Те са на принципа целта оправдава средствата. Не могат да губят, но не могат и да печелят честно. Затова хващат съдии, подкупват ги и задушават останалите по-малки отбори. Факт е, че на Литекс титлите им са след мощно финансиране на съдийската ни комисия, проядена от корупция. Лошото е, че в Европа лъсва истината. Световният гигант Висла ни направи за смях. Уж водещите ни отбори изкуствено се правят водещи от група хора с много пари. Те задушават спорта у нас като вместо да развиват школите и да инвестират в бъдещето, дават пари за недоказали се чужденци, които взимат високи заплати без да правят нищо. Игрите с мениджърите И В НАЦИОНАЛНИЯ отбор са обществена тайна.

Други от т.нар. босове с цел лична изгода унищожават футболни центрове безнаказано. Пример Емил Наков и Пирин.
3.Абдикация на държавата. Проблемите със собствеността на стадионите не могат да се решат десетилетия. В резултат в цяла България има три стадиона на кръст, където да се играят европейски мачове. СРАМ!
4.Четете ли вестници. Ако не ще ви дам прясно инфо от днешния спортен вестник. Най-важните новини са:1)Енис Хайри се връща в Черноморец. Бил на проби в Таврия Симферопол, но не го харесали или нещо такова. Така че се връща. Заплатата му е към 30 000 лева месечно. Какво прави на терена никой не знае. Ама явно е много добър. Все пак идва от Тунис. Страна с традиции в световния футбол, печелила местната арабска лига(никой не знае кога). 2)Вече Черноморец могат да разчитат на световния гигант във футбола Жереми Фо-Поре, щото му дошла жълтата карта 3)Рикардо Асис(друг титан с по-голям потенциал от Роналдиньо, но все още недоказал се) пък вече е възстановен от контузия 4)Локото Пловдив щели да вземат Касасола. Той е от младежкия отбор на Севиля. Чули, че бил много добър и много искали да го пробват. Треньор им е Бранко Милованович. Име в световния футбол. В Сърбия е известен с неизвестността си. В България води петия отбор от миналия сезон на А група. Искам да питам да се е чуло и видяло бг треньор да води в Сърбия петия им отбор в лигата. Не мисля.

Заключение: Докато Хайри, Фо-Поре, Рикардо Асис и Касасола си живеят на корем в бг и печелят по няколко бона месечно, новите Костадинов, Пенев и Стоичков тънат в мизерия в калните школи. Ще се оправи футбола ни, ама като пръден гущер знаете къде... После да не се учудвате като Кипър ни бие 4:1, а Беларусите ни чупят гредите...

Поклон ! ;)
[center]Ewig grünen Wolf[/center]

[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 11 авг 2011 19:03

Не прочетох излиянията ти - сорри, отговорът е: щото ни е такава държава държавата, а тя е такава щото сме калпав народ...

и видях заключението ти, ч нещо ти пречи Хаири и т.н. (като гледам Левски, Цска и Литекс - добре, че са чужденците, та и малко футбол да има на терена)

fero
Контакти:

Мнениеот fero » 11 авг 2011 19:19

Защо да пропада мен ми харесаха мачовете от първия кръг, а и публика имаше по стадионите. За мен "А" група с всяка година става все по-силна и ако наистина ограничим чужденците ще и най-хубаво.
AnalBreaker написа:Те разчитаха на съдииска подкрепа, но и с нея не можаха да се класират
Фен на Юнайтед

Потребителски аватар
arekusanderu
Контакти:

Мнениеот arekusanderu » 11 авг 2011 19:22

В Италия,на първата тренировка при 5-6 г. деца,им дават по една спортна чанта с името на отбора,и спонсора,която е пълна с екипи,анцузи,якета.......всичко за тренировка,и после детето цъвти от кеф,и тренира със кеф........а в България НИКОЙ не обръща внимание на Д.Ю.Ш.,а от там се започва... :o :o
FORZA CESENA !!!

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 11 авг 2011 19:25

8-)

Кратко и ясно: защото пропада държавата и сме изчезващ народ !
Другото е ала-бала и общи приказки.

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 11 авг 2011 19:25

il4o_iliew написа:Аз не съм футболен специалист или компетентен по проблемите на бг футбола. Обаче обичам играта и ми е болно да гледам това. Националният ни отбор стигна дъното. Това е най-слабият национален отбор в историята на България. И не ми казвайте, че нямаме традиции във футбола. България е играла на седем световни първенства. Първите пет класирания са били във формат с 16 отбора. Това практически означава, че ние 5 пъти сме били сред 16-те най-силни отбори в света. За 94-а не говорим. Всеки знае. България е дала на света Стоичков, БЕрбатов, Гунди, Якимов, Котков, Костадинов, Пеневи и т.н. Но България докосва дъното. На жребия за световното бяхме в четвърта урна. Футболни "колоси" като Кипър и Беларус ни правят за смях. Всеки се прави, че го е грижа. И специалисти, и босове, и ръководители, и футболисти. Уж всеки свързан с футбола ни го боли за пропадането. НЕ Е ТАКА! На никого не му пука. Защо?

Добре казано и на мен ми е чудно що им дават толкова пари на тези таланти.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 11 авг 2011 19:31

1.Футболистите играят толкова колкото могат.
2. Как чрез спорт се легализира мръсен бизнес :?: За да излезе на открито вече си е легализирал мръсния бизнес, коте.
3. Държавата не е длъжна да подарява стадиони. АКо някой иска стадион да си купи земя и да построи едно стадионче. Не е трудно. По-скъпо излиза да събориш стария и на негово място да издигнеш нов. Просто оправдания.
4. Любослав Пенев не го давай за треньорски примери.
5. Тунис за разлика от България игра на световно през 2002.
6. Ако не са чужднеците в българското първенство напите са обречени в Европа.
Последна промяна от pomiqrat на 11 авг 2011 19:32, променено общо 1 път.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
sven_goran
Контакти:

Мнениеот sven_goran » 11 авг 2011 19:31

marmi52 написа:8-)

Кратко и ясно: защото пропада държавата и сме изчезващ народ !
Другото е ала-бала и общи приказки.

+1
Деградацията в БГ е пълна!

Потребителски аватар
jonathan
Контакти:

Мнениеот jonathan » 11 авг 2011 19:37

И на мен ми е адски тъжно да гледам такъв национален отбор.Толкова сме изостанали футболно ,че направо се питам има ли на къде повече?Бази,стадиони,терени,треньори няма...махленските "игрища" на които съм ритал преди 15-а години сега са обрасли и тъжно стоят вратите които сами си правехме.....По школите играчите с богато "спонсорство" от бащиците си са с приоритет пред младите и скромни надежди...е как да се развиват футболисти,като от малки ги тъпчат на скамейката и не им дават да помиришат мач ?Криво разбраната демокрация еба майката не само на спорта у нас ,но и на всичко в цялата ни държавица...няма връщане назад!
Пил,пью и буду пить!Ну очень живительное!

Върни се в “Национален отбор”