Ретро спортни вестници

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
vakuum
Контакти:

Ретро спортни вестници

Мнениеот vakuum » 05 окт 2010 20:18

Ей така като си седях и ми дойде на ума за един прекрасен вестник от моето детство и реших да пусна тема . Става въпрос за вестник " СТАРТ" тогава винаги на последната страница имаше снимка на някой футболен отбор като отдолу бяха исписани имената на всички като се почне от масажистите и се стигне до футболистите,също така и подробности от кя година е дадения одбор и какви са му успехите беше доста интересно и голяма част от моите приятели ги колекционирах ме, с нетарпение очаквах ме да дойде сряда за да си го купим.

di4o
Контакти:

Re: Ретро спортни вестници

Мнениеот di4o » 05 окт 2010 20:29

Дам , доста интересна рубрика беше - "За Вашия Албум " . Още си пазя стари изрезки на "Старт" - страхотен вестник беше ... жалко,че като всяко хубаво нещо го затриха . ;)
Аз съм от "ЦСКА" , но "ЦСКА" не е от мен !
Стига с тая омраза, бе! К'вото чуете свързано с ЦСКА и бива буквално осирано за секунди. Ако и толкова си обичате отбора, цена няма да имате... Болни мозъци!

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 05 окт 2010 20:34

Фундаментална тема! .... :lol: Аз пък имам в мазето около 500 кг стари вестници "Народен спорт"! :lol:
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
Acm1899
Контакти:

Мнениеот Acm1899 » 05 окт 2010 20:38

Култовият седмичник “Старт” се завръща на родния пазар, научи БЛИЦ от няколко достоверни източника. Зад възраждането на популярния вестник, който беше хит в България през 70-те и до края на 80-те години, стоят трима души – Гриша Ганчев, Христо Стоичков и волейболният шеф инж. Данчо Лазаров. Собственикът на Литекс и Камата са имали наскоро среща, на която са уточнили всички финансови подробности относно издаването на седмичника. Главен редактор на “Старт” ще бъде известният журналист Владимир Зарков, който допреди няколко месеца заемаше високия пост във вестник “Меридиан Мач”. Очаква се първият брой да излезе в края на февруари, когато ще стартира пролетният дял на българското първенство.
Вестникът ще бъде в обем от 64 страници, а на последната задължително ще присъства огромен плакат на футболен отбор. По този начин се възражда и любимата на много фенове рубрика “За вашия албум”, заради която мнозина се абонираха или се редяха на огромна опашка преди време по РЕП-овете.
Според източници на БЛИЦ концепцията на “Старт” вече е на 90% готова, като на страниците на изданието ще има доста интересни рубрики.
“Време беше на нашия пазар да се появи сериозен спортен седмичник. След като “Старт” спря да излиза в средата на 90-те години, бяха направени няколко опита да се намери негов заместник, но напразно. И напълно нормално бе взето решение “Старт” да възкръсне. Зарков е достатъчно доказано име и ще успее. В екипа ще влязат и други популярни журналисти, с които в момента се водят преговори. Някои от тях работят в телевизия “Диема”, други – в “Евроспорт” и т.н.”, заявиха за БЛИЦ приближени на Гриша Ганчев.
Възвръщането на “Старт” породи слуховете, че седмичникът “Футбол”, който едва крета на пазара, е пред фалит. От редакцията на изданието обаче отрекоха./БЛИЦ

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 05 окт 2010 20:39

di4o написа:Дам , доста интересна рубрика беше - "За Вашия Албум " . Още си пазя стари изрезки на "Старт" - страхотен вестник беше ... жалко,че като всяко хубаво нещо го затриха . ;)

Рубриката все още съществува! Сега е в "Меридиан мач"
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 05 окт 2010 20:40

Старт и Народен спорт бяха голяма работа през онова време.То нямаше и други спортни вестници,в България.Руснаците имаха ''Футбол-хокей'' и в училище,като ни караха да се абонираме за вестници,винаги го избирах,защото нямаше друг спортен вестник.
Само Черно море.

Потребителски аватар
Acm1899
Контакти:

Мнениеот Acm1899 » 05 окт 2010 20:43

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 05 окт 2010 20:50

И аз имам спомени от старта,като много малък баща ми ходеше да ми го купува,мисля си,че бях втори клас като почна да ми го купува,ама после много бързо изчезна вестника.Във апартамента на нашите във спалнята стои още един култов плакат от него вестник,макар че е вече много жълт нашите продължават да не го махат,и като отида на гости винаги си влизам и си го гледам.

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 05 окт 2010 20:56

Прекрасна тема!
Помня Старт и отборите от последната страница, които режехме, после лепехме в албуми или в тетрадки с карирани редове ..

А дали може, дали трябва да се възроди Стандарт- все повече вярвам, че не губим хората и нещата, които са скъпи за нас -
те просто си остават във времето.
Та и мястото на Стандарт е там - сред спомените, около кожената топка за футбол, близо до местния герен, който събираше футболния елит на махалата.
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
vakuum
Контакти:

Мнениеот vakuum » 05 окт 2010 20:59

Еее браво чудесна колекци АЛЕЛУЯ :)

Върни се в “Национален отбор”