Защо Клео може за Сърбия,а при нас не може?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Защо Клео може за Сърбия,а при нас не може?

Мнениеот forzajuve » 23 сеп 2010 22:52

Това е въпросът който вълнува всички, които ни писна да разчитаме на родни таланти.Това,че играч трябва да играе 5 години са само за българските стандарти.Писна ми да слушам как баскетболисти от Америка им дават гражданство всяка година,а във футбола не става.Последното голямо първенство на което се класирахме бяхме със 3 сърби и стига сме се правили на патриоти.А Емо Данчев и прочие дават мило и драго да не се приеме такъв закон,че неговите играчи ще останат на улицата.Клео е от 2008 година във Сърбия и вече има гражданство.Играчи като Дока и Жо имат място в националния.Трябва просто да има ограничения.Примерно до 3,а в игра максимум 2.Има начин и дано Матеус се сети за този ход.Наслука на българското законодателство.Да са живи и здрави всички баскетболисти,които се водят българи,а живеят на майната си.
Изображение

Изображение

Giampiero Boniperti : " Победата не е най - важното , това е единственото , което има значение . "

dodo7271
Контакти:

Re: Защо Клео може за Сърбия,а при нас не може?

Мнениеот dodo7271 » 23 сеп 2010 22:57

Пич, това е въпрос на манталитет. Жо и Дока, ако станат български национали, ще бъдат заляти с невиждана злоба и помия, най-вече от феновете и медиите. За какво им е това? Че ние не простихме на Бербатов, та на тия двамата ли? И между другото, Клео получи сръбски паспорт месец, след като си подаде документите.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 23 сеп 2010 22:58

Интересен казус, но нали знаеш, че нормативите на УЕФА са всички национални отбори, така че в техните тескерета трябва да е записано какво може и какво не.

dodo7271, тук въпроса е защо навсякъде се пише, аз също съм го писал, че трябва да играе 5 години в България за да стане национал, а излиза, че не е така.
Изображение

Потребителски аватар
ruash

Мнениеот ruash » 23 сеп 2010 23:12

forzajuve написа:Това е въпросът който вълнува всички, които ни писна да разчитаме на родни таланти.Това,че играч трябва да играе 5 години са само за българските стандарти.Писна ми да слушам как баскетболисти от Америка им дават гражданство всяка година,а във футбола не става.Последното голямо първенство на което се класирахме бяхме със 3 сърби и стига сме се правили на патриоти.А Емо Данчев и прочие дават мило и драго да не се приеме такъв закон,че неговите играчи ще останат на улицата.Клео е от 2008 година във Сърбия и вече има гражданство.Играчи като Дока и Жо имат място в националния.Трябва просто да има ограничения.Примерно до 3,а в игра максимум 2.Има начин и дано Матеус се сети за този ход.Наслука на българското законодателство.Да са живи и здрави всички баскетболисти,които се водят българи,а живеят на майната си.

Абе тоя Жо и Дока баскетболисти ли са? :twisted: Е...... майката на Бербатов, че не е българин, щото се е отказал от националният отбор, а сега ревеш за некви мангали! Винаги съм бил против да има натюрлих в национала, по-добре слаби, ама българи, а не брикети които не знаят химна и гледат като кюмур-пернишка печка, когато се изпълнява химна!

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 23 сеп 2010 23:23

Не съм съгласен с твоето мнение ruash.Щом Германия и Италия почнаха да неутрализирват чужденци какво остана за малката България?Или ние имаме толкова много талани затова нямаме нужда от легионери в националния отбор?Видяхме какво правят младежите на България само българчета като завършиха на последно място в групата си след Черна Гора и Казахстан.А на второ място завърпиха Израел с няколко легионера които ни направиха луди като играхме с тях.По добре легионери и ЕП или СП отколкото само българи и поредно некласирване на голям турнир.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 23 сеп 2010 23:26

Щом и в сръбските сайтове го има значи е вярно http://sportal.rs/news.php?id=35942

Ми Михайлов и компания е време да се вземат в ръце, защото в България има качествени чужденци.
Изображение

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Мнениеот noi » 23 сеп 2010 23:31

Баскетбола в България ни показва правилния път - натурализиране на чужденци. А баскетбола и волейбола ни показват как се постигат успехи - назначаване на класни треньори-чужденци. Във футбола няма желание за промяна.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 23 сеп 2010 23:33

forzajuve написа:Това е въпросът който вълнува всички, които ни писна да разчитаме на родни таланти.Това,че играч трябва да играе 5 години са само за българските стандарти.Писна ми да слушам как баскетболисти от Америка им дават гражданство всяка година,а във футбола не става.Последното голямо първенство на което се класирахме бяхме със 3 сърби и стига сме се правили на патриоти.А Емо Данчев и прочие дават мило и драго да не се приеме такъв закон,че неговите играчи ще останат на улицата.Клео е от 2008 година във Сърбия и вече има гражданство.Играчи като Дока и Жо имат място в националния.Трябва просто да има ограничения.Примерно до 3,а в игра максимум 2.Има начин и дано Матеус се сети за този ход.Наслука на българското законодателство.Да са живи и здрави всички баскетболисти,които се водят българи,а живеят на майната си.

Защото сръбското законодателство е различно от нашето.

TopCat
Контакти:

Мнениеот TopCat » 23 сеп 2010 23:37

Като се почне със смешния български национализъм, който се простира от тирантите на Хитлер, германски символи и нацистки поздрави, човек го напушва смях! Кой ги измисли тия кибици, които са до такава степен прости, че мрънкат за национализъм, а веят свастики на чужда държава, която даже е искала да ни изтреби! Национализъм означава да обичаш културата си, езика си, обичаите си...а 99% от "националистите" не могат да напишат 2 изречения без грешка! Смешници!
ЗА с двете ръце за натурализирани в националния! Жоазиньо например е с класи над всички наши "таланти", а човека говори по-добре български сигурно от половината кечета под 16 години в България!

santi_santi
Контакти:

Мнениеот santi_santi » 23 сеп 2010 23:38

За получаване на гражданство е въпрос на желание,щом за една година направиха Лодърдейл българин значи може и за Жо,Дока,Дембеле,Маркиньос и т.н ,но тук влизат и правилниците на УЕФА,а и друг е въпроса,че който и да е български клуб може да си позволи да задържи класен чужденец 3 или5 години да играе в първенството ни.То при първата оферта от седемцифрена сума или шестцифрена от 8 нагоре е отишъл в Русия или Турция.Иначе не виждам нищо лошо при липсата на алтернатива на някой пост да играе чужденец щом притежава нужната класа.

Върни се в “Национален отбор”