Бербатов стана легенда!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Бербатов стана легенда!

Мнениеот petar123 » 20 сеп 2010 12:57

Преди 10 години спорехме с един приятел за качествата на Бербатов. Той привърженик на ЦСКА, аз на Левски. Беше точно след прочутия мач, в който Гонзо вкара с превързана глава, а лицето Узунов отмени автогол на Бисер Иванов заради засада.

Приятелят ми Стефан твърдеше, че Бербатов ги е провалил. Аз, въпреки победата, твърдях, че такива мачове, решени някъде извън терена, дърпат целия ни футбол надолу.

Когато Стефан за пореден път отсече, че “от туй момче Барбуков нищо не става”, аз кипнах и му отвърнах:

-Виж, приятелю, това деветнайсетгодишно момче направи срещу Левски четири пропуска. Утре ще ги вкара тези положения на някой велик европейски отбор, само че бъди уверен, че тогава той няма да носи екипа на ЦСКА.

Стефан ме погледна стъписан. Но той така гледаше и когато през 1994 година му разправях, че в националния ни отбор са се събрали най-качествените нападатели на Европа и имаме силите най-малко за полуфинал на световното.

Не, не съм футболен пророк. Даже не залагам на еврофутбол. Просто окото на футболния запалянко, което не се влияе от глупави пристрастия, винаги може да види кой става за футболист и кой не. Вижда кой има техниката, та ако щете и стойката на футболиста, вижда и дърводелеца, който цял живот ще рендосва краката на съперниците си, за да заслужи признанието “истински боец на терена” от коментаторите на БНТ. Публиката никой не може да я излъже. Когато я лъжат, тя не ходи на стадиона.

Десет години се наслушах на различни мнения за качествата на Димитър Бербатов. Не исках да се включвам в дискусията, защото тя беше повече от нелепа. Водеха я хора, които искат да гледат не футбол, а “истински бойци на терена”. Тази неделя обаче си мисля, че Митко им затвори устите! Завинаги. Парадоксалното е, че го стори срещу любимия ми европейски отбор, но честно казано аз изобщо не му се сърдя. Навремето изпусна четири гола срещу любимия ми български отбор, сега закопа любимия ми чуждестранен отбор! Това е животът, такъв е футболът! Важното е, че един българин накара света да онемее и да признае класата му на истински футболен артист. А футболните артисти, за разлика от “истинските бойци на терена”, винаги остават в сърцата на феновете.

Послепис: Дали си заслужава Бербатов да се върне в националния? Не съм сигурен. Ще си заслужава, ако хората от БФС изберат за треньор Димитър Пенев. Тогава съм убеден, че Митко ще се върне. Той не би могъл да откаже на човека, който го наложи в големия футбол.

Потребителски аватар
chrisbosh
Контакти:

Re: Бербатов стана легенда!

Мнениеот chrisbosh » 20 сеп 2010 13:07

Все пак Бербатов е единствения футболист в Европа (плюс-минус двама трима), който може да спре топка падаща от над 20 метра. Нали виждата как футболисти струващи милиони евро, топката се удря все едно в стена. При нашия няма такива работи.

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 20 сеп 2010 13:09

Бербатов е велик.Вчера го доказа с феноменалния си хеттрик,срещу Ливърпул.А той си е легендарен отбор в Англия,Европа и света изобщо.
Само Черно море.

Потребителски аватар
Leooo
Контакти:

Мнениеот Leooo » 20 сеп 2010 13:17

Да не бързаме да е станал легенда !
[center]Изображение[/center]
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 20 сеп 2010 13:26

Легенда още не е, дано да стане! Иначе не му трябва да се връща в националния, това че е българин само го дърпа надолу! А ние ако го обичаме, уважаваме и покрепяме ще искаме най - доброто за него!

Потребителски аватар
CSKARCHETO-BS
Контакти:

Мнениеот CSKARCHETO-BS » 20 сеп 2010 13:27

Leooo написа:Да не бързаме да е станал легенда !

Е как да не бързаме след като от 1946 година насам той е единствения с хеттрик срещу Ливърпул :)

Потребителски аватар
bk109
Контакти:

Мнениеот bk109 » 20 сеп 2010 13:28

Jorkorazporko написа:Легенда още не е, дано да стане! Иначе не му трябва да се връща в националния, това че е българин само го дърпа надолу! А ние ако го обичаме, уважаваме и покрепяме ще искаме най - доброто за него!

+1
Пък и при 5000000€ заплата на година не му трябва да си рискува здравето при положение,че никъде няма да се класираме...
I find your lack of Balls disturbing.

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 20 сеп 2010 13:30

Да казвате, че играещ футболист е легенда е смешно. Догодина (не дай си боже)пак да има кух сезон какво става ?

Потребителски аватар
gunner4life
Контакти:

Мнениеот gunner4life » 20 сеп 2010 13:31

Аз съм си фен на Арсенал, но вчера като станаха на крака 75 000 да го аплодират настръхнах. Две мнения няма - Бербатов е велик!
Изображение
ARSENAL FC - the unbeatable - between 7 May 2003 and 16 October 2004
P49 W36 D13 L0 F112 A34

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 20 сеп 2010 13:32

Изобщо да не се връща в национала,лигльовци за там не са нужни.Автора на темата ме разкъса от смях,за един мач със екипа на Манчо и го направихте легенда.За легенда само може да мечтае и да се снима до такива.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Върни се в “Национален отбор”