Група А - Тук основни конкуренти за първите три места са Турция,Германия и Австрия .. Немците и турците ги оставям без коментар .. Австрия (ако все пак завършат 2ри) не изглеждат толкова костелив орех,но на миналите квалификации за световно победиха Франция и Румъния като домакин,какво остава за нас ..
Група Б - Тук основни конкуренти са Русия,Ейре и Словакия .. За Русия няма какво да кажа .. Срещу Ейре излизаме с по-слаб отбор от миналогодишния,така,че не възлагам много надежди .. Словакия - стига ми само да кажа,че вкараха 3 на Италия и ги победиха,след което играха на 1/8 финал на Световното първенство ..
Група В - Тук си мисля,че едва ли ще станем свидетели на някаква изненада .. Първите две места ще бъдат окупирани от Сърбия и Италия .. А които и да ни се падне,като че ли по-малкото зло са италианците,но дори и те ще решат всичко,когато дойде време са мача ни срешу тях на Апенините ..
Група Г - Франция,Румъния и Босна .. Франция си е Франция,в колкото слаба форма да е .. Нямаме сили да повторим 1993 .. Босна разполагат с играчи като Пянич,Ибишевич и Дзеко .. Класи над нашите атакуващи футболисти .. Босна игра бараж за класиране на СП 2010 .. И тук румънците изглеждат най-лесния вариант,но дали ще успеят да са втори,след отчайващите квалификации за СП 2010 ?
Група Д - Основвните конкуренти са Холандия и Швеция .. Холандците ще ги оставя без коментар .. А Швеция .. честно,не си спомням да сме ги побеждавали докато съм бил жив ..

Група Е - Тук идват най-лесните варианти в лицето на Хърватия,Гърция и Израел .. Гърците трудно ще ги победим,хърватите също .. А Изреал изглеждат напълно равностйни на България .. И разбира се трябва да се надяваме да завъшат втори ..
Група З - Португалия,Дания,Кипър и Норвегия .. Португалия няма нужда да ги коментирам .. Кипър пък вчера вкара 4 гола у дома на португалците и успя да ни разбие насред Никозия с 4:1 .. С мъка на сърцето си казвам,че просто са по-добри от нас .. Дания спечели групата си за СП 2010 и се представи достойни,макар и да не се класира за 1/8 финал .., И тук ше трябва да се надяваме да срещнем норвежците,които разбира се не изглеждат толкова слаби,вчера започнаха с победа квалификационния си цикъл ..
Група И - Испания,Шотладния,Литва и Чехия .. Испания ги оставям без коментар .. Шотландците ни победиха с 5:1 преди 4 години в приятелска среща,а на миналите квалификации имаха същия брой точки,колкото и втория в групата си - Норвегия,изглеждат непосилни за нас .. И тук да се надяваме литовците да се справят с жестоката конкуренция,но не трябва да забравяме,че те успяха да победят Франция и Съррбия у дома през миналите квалификации .. От Чехия имаме лоши спомени,но макар,че са в слаба форма,трябва да имат много,ама много късмет,за да завършат втори в тази група ..
След като написах това,започнах да размишлявам и се замислих,че е по-възможно да си намеря тлъст чек на улицата,отколкото да се класираме за голям форум .. Поколението ни стана по-слабо и след като виждам евентуалните ни съпреници (ако завършим втори,разбира се ) си мисля,дали не трябва да се промени регламента,за да успеем да се класираме ..
Ние ставаме по-зле с всяка година,но дори и да тъпчехме на едно място,което е по-добрият вариант,другите отбори правят огромен възход .. Скоро ще стигнем нивото на отбори като Македония,Естония или Грузия .. Това са отбори без история и нямат и предпоставки за правене на такава .. Дано не стигнем това дъно,но дори и да завършим втори,почти ссъ сигурност няма да играем на европейско ..Не знам,дали Мъри или някой ни е виновен,но треньрите постоянно се сменят,играчите си остават същите,а дори и да пробваме нови,90 % от тях си личи,че не са готови за национали ..
Извинявам се за правописните грешки.но нямах много време за писането на това мнение