Re: Открито писмо до Уейн Рууни

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

yank0
Контакти:

Мнениеот yank0 » 02 сеп 2010 20:39

Това, което ме провокира да пусна тази тема, е този материал: http://gong.bg/view_article.php?article_id=155113 . За вас не знам, но мен лично такива провокативни статии започват вече откровено да ме дразнят и все-повече затвърждават позицията ми в подкрепа на решението на Димитър Бербатов. Колко бил голям Рууни, как не се сърдел и прочие... Да, голям е Рууни и не вярвам някой да може да го оспори, друг е въпросът, че повечето от посочените материали са "труд" на жълтите медии на острова. Не вярвам някой трезвомислещ човек да се обиди на публикация от уикенд или *** примерно (имената са с малки букви неслучайно). Да предположим че материалите са на ВВС примерно - ОК, когато е с основание, английските медии са наистина "свирепи", но когато с усилията си заслужава похвала, медиите не пропускат да го отбележат в подходящата светлина и признание. От "Осанна" до "Разпни го" и обратно - еми така е в "белия"(нормален) свят. Когато заслужаваш критика те скъсват, но не пропускат и успехите=> и признанието. А какво става тук в България?!? Ние тук (и по-точно журналистите) не могат да признаят успеха (или не искат, не знам кое е по-вярно). Има само "Разпни го". Далеч съм от мисълта, че Бербатов винаги е бил перфектен и не е заслужавал критика. Но не може когато отборът като цяло не върви, да се обвинява само той. Бил се покривал, ами то отборът е от 11 човека, другите 10 къде са били?!? Примерно никой думичка не обелва за тези недуразумения Сърмов и Н. Димитров и още редица други - какво за Бога правят те в НАЦИОНАЛНИЯ отбор (отбор може би трявба да го напиша с още по-малки букви) Аз лично не помня те да са дали два последователни точни паса... Но за тях ни вопъл, ни стон. (нека привържениците на Левски не се засягат, не давам примера с тези двамата, за да провокирам, същото се отнася и за П. Николов и Иван Иванов) Когато националния играеше слабо -> само Бербатов е виновен. Да не говорим, че никой в БФС не застана зад него. Еми не става така, когато пада отбора той е виновен, когато бие не се отбелязва приноса му. Та като заговорихме за принос, Бербатов стана голмайстор на националния отбор. И как и какво беше отбелязано в медиите? Ами то Бербатов е вкарвал по 4-5 на Малта, Литва и не знам още кои футбулни джуджета и за отва аджеба бил станал голмайстор, не защото е добър футболист(който защо ли играе в Манчестър?)Миналата година, когато играта му не вървеше, имаше ли поне една насърчителна статия - не, Бербатов беше смазан и от чужди, но най-вече и от наши журналисти. Публикуваха се безброй материали, отразяващи критиките за него, и поне аз не помня нито една в негова защита. Сега, когато играта му върви и вкарва за Манчестър ни вопъл, ни стон от българските медии, освен протоколното отбелязване. Е да, ама английските медии (същите които не пестяха критика към него д преди 6 месеца) сега го засипват със суперлативи. Еми за това и Рууни и Берба няма да се обидят на английските медии - защото те макар и крайни, са обективни. И разбират, че не само негативните новини раждат сензации...

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 02 сеп 2010 20:43

4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 02 сеп 2010 21:00

Добре, на всички мрънкалници, които защитават Бербатов - покажете ми ЕДНА статия, в която НАША МЕДИЯ го обижда (не да превежда статии на дейли мейл) и веднага ще извадя 5, в които го хвалят! Просто толкова много му се лиже гъза у нас, че се наложи дори това мнение да го оправдаваме, че заряза национала "за да се съсредоточи в клубния си отбор". На по-малко от 30 години!!!
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 02 сеп 2010 21:06

За постъпката на Бербатов оправдание никога не може да има. Да защитаваш националната фланелка е израз на високо национално чувство и самосъзнание. Изобщо не ме интересуват мотивите му - мотиви всеки си намира за всичко - и Бербатов и сливенския надут пуяк Стоянов . И двамата се отказаха с различни мотиви, но резултатът е един и същ - България няма да може да разчита на тях. Представете си преди триста години, когато войните между народите са били ежедневие, най-добрият войн да се откаже, защото бил обиден на някого.
Форма на протест може да се намери лесно - и Стилиян и Мартин Петров от много време не говорят с журналисти например. Но явно Бербатов си е търсил удобен предтекст за "да се концентрира" върху финансовия си извор - Манчестър Юнайтед.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Мнениеот TheClub » 02 сеп 2010 21:37

Смешни... Хвалили го тука в България! Всеки вижда каквото му е угодно, а и нали е калпъв защо да се мъчи!

Потребителски аватар
LOKO_SF_FOREVER33
Контакти:

Мнениеот LOKO_SF_FOREVER33 » 02 сеп 2010 21:47

blue magic написа:За постъпката на Бербатов оправдание никога не може да има. Да защитаваш националната фланелка е израз на високо национално чувство и самосъзнание. Изобщо не ме интересуват мотивите му - мотиви всеки си намира за всичко - и Бербатов и сливенския надут пуяк Стоянов . И двамата се отказаха с различни мотиви, но резултатът е един и същ - България няма да може да разчита на тях. Представете си преди триста години, когато войните между народите са били ежедневие, най-добрият войн да се откаже, защото бил обиден на някого.
Форма на протест може да се намери лесно - и Стилиян и Мартин Петров от много време не говорят с журналисти например. Но явно Бербатов си е търсил удобен предтекст за "да се концентрира" върху финансовия си извор - Манчестър Юнайтед.

взе ми думите от устата!аз щях да напиша абсолютно същото само че нямаше да спомена особата ваньо стоянов щото го бях забравил че съществува :mrgreen: :mrgreen:
IRON FOREVER!!!

Rafi
Контакти:

Мнениеот Rafi » 02 сеп 2010 21:48

Представете си преди триста години, когато войните между народите са били ежедневие, най-добрият войн да се откаже, защото бил обиден на някого.

И преди 300 и преди 1000 и преди 2000 години,точно най-великете войни са се отказвали, най-често от гордост, чест и поради факта, че никой не ги разбира и цени, дори са се обръщали срещу своите.Така е било и така ще бъде за в бъдеще. Не ме карай да ти давам примери :)
Дай да не се опитваме да разбераме неща, които са ни непонятни, и хора от чиито живот сме много далеч :?

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 02 сеп 2010 21:51

blue magic написа:За постъпката на Бербатов оправдание никога не може да има. Да защитаваш националната фланелка е израз на високо национално чувство и самосъзнание. Изобщо не ме интересуват мотивите му - мотиви всеки си намира за всичко - и Бербатов и сливенския надут пуяк Стоянов . И двамата се отказаха с различни мотиви, но резултатът е един и същ - България няма да може да разчита на тях. Представете си преди триста години, когато войните между народите са били ежедневие, най-добрият войн да се откаже, защото бил обиден на някого.

Това не ти е война а спорт. И точно това е разликата отпреди 300г. сега човек има право да ИЗБИРА. И да играеш за националния не е задължително!!, нито престижно ако става на въпрос за България(само за последните 10-на години де). Така, че човека си прецени кое е по-важно за него и никой не може да му каже нищо.

Encore
Контакти:

Мнениеот Encore » 02 сеп 2010 22:00

Преди 700 години ако мъри ни беше водил срещу Византия армията щеше да избяга на 2-та минута :)

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 02 сеп 2010 22:02

Encore написа:Преди 700 години ако мъри ни беше водил срещу Византия армията щеше да избяга на 2-та минута :)

Ебаси сравнението!! :) :) :) :) :) :)

Върни се в “Национален отбор”