Оценката за играта на България в италианските медии е добра, но не липсваха забележки, които се свеждаха до няколко недостатъка. Коментаторите изтъкнаха, че българите са по-удобен противник от грузинците, защото не са толкова агресивни.
"Българите не са свикнали да тичат и са лениви в покриването на празните пространства, което много ни улесни. Техните големи звезди са все недоволни от съотборниците си и повече махат с ръце, вместо да играят. България се предаде психологически, защото е група от добри играчи, която още не е станала отбор", изтъкна Салваторе Бани.
"Най-добър състезател за България бе Янков, който многократно се включваше в борбата и действаше от дълбочина. Той бе единствен в отбора, заедно със Стилян Петров, който направи нещо. Най-слаб бе Бербатов. Десният защитник Манолев направо не беше за гледане, но и никой не очакваше от него онези качества, които трябваше да демонстрира недосегаемият Бербатов, защото върху него тегне целият отбор и той се провали.
В Италия: Българите са лениви
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- fabregas_949
- Контакти:
Re: В Италия: Българите са лениви
Ticha написа:Оценката за играта на България в италианските медии е добра, но не липсваха забележки, които се свеждаха до няколко недостатъка. Коментаторите изтъкнаха, че българите са по-удобен противник от грузинците, защото не са толкова агресивни.
"Българите не са свикнали да тичат и са лениви в покриването на празните пространства, което много ни улесни. Техните големи звезди са все недоволни от съотборниците си и повече махат с ръце, вместо да играят. България се предаде психологически, защото е група от добри играчи, която още не е станала отбор", изтъкна Салваторе Бани.
"Най-добър състезател за България бе Янков, който многократно се включваше в борбата и действаше от дълбочина. Той бе единствен в отбора, заедно със Стилян Петров, който направи нещо. Най-слаб бе Бербатов. Десният защитник Манолев направо не беше за гледане, но и никой не очакваше от него онези качества, които трябваше да демонстрира недосегаемият Бербатов, защото върху него тегне целият отбор и той се провали.
Много вярно!
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]
- Ticha
- Контакти:
И аз се съгласявам с тях.
Toва трябва да го кажат на играчите в лицето!Но има ли някой смелост...
Тия египтяните ги смазаха с тичане на Купата на конфедерациите, за една бройка САЩ щеше да направи същото. Не мога да правя генерални изводи за мача вчера, защото гледах само до началото на баскета, но нашите не ми изглеждаха да изорават тревата от търчане по терена, предполагам и нататък е било така.
- Ticha
- Контакти:
Klaatu написа:Тия египтяните ги смазаха с тичане на Купата на конфедерациите, за една бройка САЩ щеше да направи същото. Не мога да правя генерални изводи за мача вчера, защото гледах само до началото на баскета, но нашите не ми изглеждаха да изорават тревата от търчане по терена, предполагам и нататък е било така.
Коментара им е много точен. Жалкото е че ние не го виждаме това, или по-скоро не искаме да го видим
Вижте сега... не искам да се правя на пророк или нещо от сорта, но "правилният" български футбол го показва ЦСКА. Преди да ме нападнете ще се аргументирам.
Всички наши футболисти са звезди и всеки чака другият да тича да прави нещо и ако не дай си боже не му подадът "на крак" надава вой до небето.
в ЦСКА положението не е по различно различното е, че не знам и аз откъде, но тези момчета извадиха желание. Тичат като ненормални по цял мач.
Според мен това е и формулата за националния отбор. Като не можеш като си по-слаб като единици от даден отбор поне си остави сърцето на терена тичай, бутай се, центрирай, създавай там някаква суматоха и хаос. Да има видимо желения за игра и ако е дал бог победа. Защото явно с майсторство не става (не за друго, но токова имат само трима от отбора) и ако на някой от тях играта му не върви...... не се получава нищо. Ако не вярвайте покажете ми 1 гол на националният отбор в последните години, в които да не е участвал един от тримата.
Малко разбъркано ми се получи, за което се извинявам, но мисля, че всики схванахте идеята ми
Всички наши футболисти са звезди и всеки чака другият да тича да прави нещо и ако не дай си боже не му подадът "на крак" надава вой до небето.
в ЦСКА положението не е по различно различното е, че не знам и аз откъде, но тези момчета извадиха желание. Тичат като ненормални по цял мач.
Според мен това е и формулата за националния отбор. Като не можеш като си по-слаб като единици от даден отбор поне си остави сърцето на терена тичай, бутай се, центрирай, създавай там някаква суматоха и хаос. Да има видимо желения за игра и ако е дал бог победа. Защото явно с майсторство не става (не за друго, но токова имат само трима от отбора) и ако на някой от тях играта му не върви...... не се получава нищо. Ако не вярвайте покажете ми 1 гол на националният отбор в последните години, в които да не е участвал един от тримата.
Малко разбъркано ми се получи, за което се извинявам, но мисля, че всики схванахте идеята ми
напълно вярно забелязват че това е сбирщина от играчи, а не отбор!
Само незнам какво трябва да стане в БФС че от там да почнат да работят за това България да има отбор, а не сбирщина от футболисти!
Само незнам какво трябва да стане в БФС че от там да почнат да работят за това България да има отбор, а не сбирщина от футболисти!

Това беше първия добър мач на италианците от доста време насам. Явно това, победата и почти сигурното им класиране за СП им дава поводи за оценки. Но колко пъти нашите журналисти си позволиха да критикуват отбор ,когото сме победили? Например - Черна Гора? Явно трябва да се прави точно така - бий на терена и после и по вестниците. Аз, лично, не съм съгласен с техните оценки. Констатацията, че имаме играчи, но не и отбор, обаче е точна. Не съм съгласен, че Янков бил най-добрия, а Пелето - най-слаб. Не съм съгласен ,че Бербатов бил също на ниско ниво - та той и Рангелов, оставени сами с/у Киелини, Канаваро, Гросо и Дзамброта, какво да направят? Никой от халвовете ни не ги подпомагаше. Колко пъти двамата тичаха по фланговете, центрират ,а в нак.поле ... само италианци. Просто си нямахме атакуващи халфове и това си е! "Янков се бил включвал от дълбочина" - видиш ли. И к`во от това? Колко пъти го направи? И това ли му е играта? Стенли може да му подаде, той да разиграе и/или разпредели пасове към нападателите. Елементарно. Но не - ще се включва от дълбочина... Е - включи се. А ет ои моето мнение : добре играха Пелето, Стенли, Иванков, Бербатов, Рангелов, Благо Георгиев и Божинов; дота неориентирана игра от страна на Янков, Манолев и Сърмов. За Сърмов обаче важи и още нещо - много често го оставяха сам, а той няма опит да се справя с/у такива съперници. Но игра с голямо желание и може и да стане работата.
kocuo написа:Вижте сега... не искам да се правя на пророк или нещо от сорта, но "правилният" български футбол го показва ЦСКА. Преди да ме нападнете ще се аргументирам.
Като цяло съм съгласен с теб.Както съм казвал много пъти: Имам чувството , че ако се събереме 11 приятели от квартала и играем за националния отбор , пък и за толкова много пари , ще опасем терена но няма да загубим.
Това за ЦСКА не съм съгласен, защото (предполагам визираш мача с Динамо) руснаците бяха изтощени и без желание за игра.Това е.