аз мисля ,че не само Котев е виновен а в поголяма степен селекционера за неправилния състав .Само ше спомена ,че Котев и И.стоянов неса играли никога заедно
Неправилни разсъждения за правилния футбол ето една статия която изяснява защо Котев е играл слабо .Направетеси изводите сами като е прочетете
В събота националният отбор би Черна Гора с 4:1, а между другото Кирил Котев бе нарочен за "Грешник №1 на Републиката". Стигна се дори до екстравагантни разсъждения на националния селекционер за тренировъчния процес на ЦСКА в частта за изнасянето на топката. Всичко това щеше да е чудесно, ако самият селекционер не беше направил няколко ужасяващи гафа точно в този мач с Черна Гора. Пиша всичко това от ролята на напълно неутрален наблюдател. Хората, които ме познават, знаят отлично, че националният отбор на България като цяло не ме интересува в последните 5 години. Мачът с Черна Гора беше първият, който съм гледал на стадиона от онова 0:5 с Швеция на Евро 2004 и именно затова е интересно да се отбележат няколко неща, които не се виждат по телевизията. Та къде в крайна сметка беше проблемът с Котев?
Според селекционера на националите причината е, че в ЦСКА не знаят да изнасят топката. Другата причина била, че Котев бил свикнал да играе по-близо до своите съотборници. Бинго, бих казал аз за второто твърдение. Няма въобще да коментираме обстоятелството, че Кирил Котев и Илиян Стоянов в събота за първи и вероятно последен път застанаха заедно на терена на каквото и да е било ниво. Липсата на какъвто и да е синхрон между двамата се видя при гола на Черна Гора, когато Котев и Стоянов така и не се разбраха, кой трябва да блокира Йоветич и в резултат същият успя да си стреля съвсем необезспокояван. Това е нормално, защото както стана дума само завършен идиот би пуснал в официален мач двойка централни защитници, които са се запознали преди 3 дена. По-интересното е друго. Цяло първо полувреме България игра на практика без десен краен защитник, защото новоизпеченият футболист на ПСВ Айндховен Станислав Манолев беше решил, че е под достойнството и новия му статут да си покрива зоната. По този начин Кирил Котев трябваше да се прави и на десен бек, а както всички знаем той все пак не е наследник на бог Шива. Още по-интересно обаче става, когато видим изказването на селекционера за това, че Котев бил свикнал да играе близко до съотборниците си и го пренесем в националния отбор. Безспорен факт е, че Стоилов е напълно прав! Подминаваме обстоятелството, че в ЦСКА Йордан Минев няма навика да си оголва зоната. По-любопитното е, че в ЦСКА двойката опорни полузащитници в лицето на Тодор Янчев, Коста Янев или Викторс Морозс обикновено уплътнява зоната пред централните защитници и не ги оставя сами на произвола на съдбата. Така Котев и Иван Иванов се явяват второ препятствие пред противниковите нападатели. В събота картинката беше доста по-различна. Реално между полузащитата и двойката Котев - Стоянов в повечето случаи имаше едно празно пространство от 20-25 м. Всеки нормален отбор би приел това като ясна покана за бързи контри, както и направиха състезателите на Черна Гора през първото полувреме. И тук нито Котев, нито пък Стоянов са виновни за неадекватните си на моменти реакции, защото подкрепата от халфовата линия бе почти нулева. Като добавим към това и действията на Манолев става напълно ясно, защо на моменти Черна Гора бе по-близо до 0:2, отколкото България до 1:1.
В крайна сметка в събота нещата се оправиха, защото насреща България имаше един съперник с общо 2-3 действително добри играчи и уникален късмет. Не искам да си мисля какво щеше да стане, ако не беше паднал изравнителния гол точно в края на полувремето. Срещу Италия обаче този номер едва ли ще мине. Добрата новина за нас е, че Котев вероятно няма да е в състава в сряда, а отличната е, че на Иван Иванов въобще му бе спестено цялото чудо наречено "правилен футбол в националния отбор". В крайна сметка като че ли е по-добре двамата да се готвят сериозно за мача с Фулъм. За националния тим явно играчи от групите на Лига Европа не са достатъчно "правилни". Там на мода са състезатели от втора бундеслига, втора японска дивизия и дъното на руската Висша лига.
В защита на Кирил Котев
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: В защита на Кирил Котев
Естествено, че на всеки може да се случи. Аз лично предпочитам Топузаков и Генев да играят например или Котев с Иванов или Тунчев. В крайна сметка сработката е много важна.
Еми ако е имам задача да пази Йоветич ,кой е виновен като, той цяло полувреме ни направи за смях.Направи си изводите след като излезе второто полувреме колко положения имаше Йо.И стига сте се оплаквали.Вашите защитници нестават.Направиси изводи и за предни години,най вече 94.Защитата е винаги от левски и вратаря, а пред тях играят само играчи от чужбина.Предлагам да си играете лига на Европа и да не се оплаквате.Не е лесно 19 годишно дете да те накара да си паднеш по гъз,а ти да се опиташ да му видиш голия задник.Сами ще се сетите за кой говоря.

Giampiero Boniperti : " Победата не е най - важното , това е единственото , което има значение . "
Точно, правилно и ясно! Чак да се чудиш, как Гонг не са закрили още тази тема!
Абе чудя се какво има да коментираме? Изиграл слаб мач и толкова. Той е футболист на нац.отбор и тук няма място за плюене! Дали е от ЦСКА или Левски, от Литекс или Черно море...няма значение! Сега цесекарите тръгват да го защитават, а левскарите да плюят! И защо? Има си треньор и той ще го остави резерва следващия мач щом не се е представил добре.Стига сме избивали комплекси от клубно естество чрез нац. отбор!
Вратар:Г. Петков
Защита:Томашич, Миланов, Минев (някой от 2-мата), Кишишев (или някой по-млад, но е нужен и опит в отбрана)
Защита:Томашич, Миланов, Минев (някой от 2-мата), Кишишев (или някой по-млад, но е нужен и опит в отбрана)
[center]
[/center]

Дори всички аргументи в защита на Котев да са вярни и правилни това не пречи да повторим, че особено през първото полувреме на мача в събота човека не знаеше къде се намира !
Така не може да се играе, когато облечеш националната фланелка ! Това не е квартален мач на малки вратички или мач от предрешеното ни вътрешно първенство !
Ами, ако от този мач зависеше класирането ни за световното в ЮАР ?! ...
[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
marmi52 написа:Ами, ако от този мач зависеше класирането ни за световното в ЮАР ?! ...
А не зависи ли същото?
Стига сте разпъвали този или онзи.
Много ми е интересно през първото полувреме кой пък беше силен в защита.

- david_villa
- Контакти:
Много сте прави, на всеки може да се случи, първото полувреме всички бяха малко неадекватни.
- south_division
- Контакти:
Добре бе пичове коя двойка централни бранители е сработена освен Томашич Топузаков или до някъде Томашич Тунчев.Първия не иска да играе ,2-я не беше повикан незнам защо,а Тунчев не е в добро състояние така че избора не беше много голям нямаме Неста и Малдини все пак нали?
Като цяло мисля че защитата ни куца от всякъде не е проблема че халфовете не помагат да не би Барса или Арсенал да играят с 2-3 дефанзивни халфа просто наще защитници не стават тва е.
Като цяло мисля че защитата ни куца от всякъде не е проблема че халфовете не помагат да не би Барса или Арсенал да играят с 2-3 дефанзивни халфа просто наще защитници не стават тва е.