В защита на Кирил Котев

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
bg-cska
Контакти:

В защита на Кирил Котев

Мнениеот bg-cska » 07 сеп 2009 11:28

аз мисля ,че не само Котев е виновен а в поголяма степен селекционера за неправилния състав .Само ше спомена ,че Котев и И.стоянов неса играли никога заедно
Неправилни разсъждения за правилния футбол ето една статия която изяснява защо Котев е играл слабо .Направетеси изводите сами като е прочетете

В събота националният отбор би Черна Гора с 4:1, а между другото Кирил Котев бе нарочен за "Грешник №1 на Републиката". Стигна се дори до екстравагантни разсъждения на националния селекционер за тренировъчния процес на ЦСКА в частта за изнасянето на топката. Всичко това щеше да е чудесно, ако самият селекционер не беше направил няколко ужасяващи гафа точно в този мач с Черна Гора. Пиша всичко това от ролята на напълно неутрален наблюдател. Хората, които ме познават, знаят отлично, че националният отбор на България като цяло не ме интересува в последните 5 години. Мачът с Черна Гора беше първият, който съм гледал на стадиона от онова 0:5 с Швеция на Евро 2004 и именно затова е интересно да се отбележат няколко неща, които не се виждат по телевизията. Та къде в крайна сметка беше проблемът с Котев?

Според селекционера на националите причината е, че в ЦСКА не знаят да изнасят топката. Другата причина била, че Котев бил свикнал да играе по-близо до своите съотборници. Бинго, бих казал аз за второто твърдение. Няма въобще да коментираме обстоятелството, че Кирил Котев и Илиян Стоянов в събота за първи и вероятно последен път застанаха заедно на терена на каквото и да е било ниво. Липсата на какъвто и да е синхрон между двамата се видя при гола на Черна Гора, когато Котев и Стоянов така и не се разбраха, кой трябва да блокира Йоветич и в резултат същият успя да си стреля съвсем необезспокояван. Това е нормално, защото както стана дума само завършен идиот би пуснал в официален мач двойка централни защитници, които са се запознали преди 3 дена. По-интересното е друго. Цяло първо полувреме България игра на практика без десен краен защитник, защото новоизпеченият футболист на ПСВ Айндховен Станислав Манолев беше решил, че е под достойнството и новия му статут да си покрива зоната. По този начин Кирил Котев трябваше да се прави и на десен бек, а както всички знаем той все пак не е наследник на бог Шива. Още по-интересно обаче става, когато видим изказването на селекционера за това, че Котев бил свикнал да играе близко до съотборниците си и го пренесем в националния отбор. Безспорен факт е, че Стоилов е напълно прав! Подминаваме обстоятелството, че в ЦСКА Йордан Минев няма навика да си оголва зоната. По-любопитното е, че в ЦСКА двойката опорни полузащитници в лицето на Тодор Янчев, Коста Янев или Викторс Морозс обикновено уплътнява зоната пред централните защитници и не ги оставя сами на произвола на съдбата. Така Котев и Иван Иванов се явяват второ препятствие пред противниковите нападатели. В събота картинката беше доста по-различна. Реално между полузащитата и двойката Котев - Стоянов в повечето случаи имаше едно празно пространство от 20-25 м. Всеки нормален отбор би приел това като ясна покана за бързи контри, както и направиха състезателите на Черна Гора през първото полувреме. И тук нито Котев, нито пък Стоянов са виновни за неадекватните си на моменти реакции, защото подкрепата от халфовата линия бе почти нулева. Като добавим към това и действията на Манолев става напълно ясно, защо на моменти Черна Гора бе по-близо до 0:2, отколкото България до 1:1.

В крайна сметка в събота нещата се оправиха, защото насреща България имаше един съперник с общо 2-3 действително добри играчи и уникален късмет. Не искам да си мисля какво щеше да стане, ако не беше паднал изравнителния гол точно в края на полувремето. Срещу Италия обаче този номер едва ли ще мине. Добрата новина за нас е, че Котев вероятно няма да е в състава в сряда, а отличната е, че на Иван Иванов въобще му бе спестено цялото чудо наречено "правилен футбол в националния отбор". В крайна сметка като че ли е по-добре двамата да се готвят сериозно за мача с Фулъм. За националния тим явно играчи от групите на Лига Европа не са достатъчно "правилни". Там на мода са състезатели от втора бундеслига, втора японска дивизия и дъното на руската Висша лига.

Fichango
Контакти:

Re: В защита на Кирил Котев

Мнениеот Fichango » 07 сеп 2009 11:35

Естествено, че на всеки може да се случи. Аз лично предпочитам Топузаков и Генев да играят например или Котев с Иванов или Тунчев. В крайна сметка сработката е много важна.

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Мнениеот forzajuve » 07 сеп 2009 11:36

Еми ако е имам задача да пази Йоветич ,кой е виновен като, той цяло полувреме ни направи за смях.Направи си изводите след като излезе второто полувреме колко положения имаше Йо.И стига сте се оплаквали.Вашите защитници нестават.Направиси изводи и за предни години,най вече 94.Защитата е винаги от левски и вратаря, а пред тях играят само играчи от чужбина.Предлагам да си играете лига на Европа и да не се оплаквате.Не е лесно 19 годишно дете да те накара да си паднеш по гъз,а ти да се опиташ да му видиш голия задник.Сами ще се сетите за кой говоря.
Изображение

Изображение

Giampiero Boniperti : " Победата не е най - важното , това е единственото , което има значение . "

sartorius
Контакти:

Мнениеот sartorius » 07 сеп 2009 11:37

Точно, правилно и ясно! Чак да се чудиш, как Гонг не са закрили още тази тема!

Sv3tli0o
Контакти:

Мнениеот Sv3tli0o » 07 сеп 2009 11:41

Абе чудя се какво има да коментираме? Изиграл слаб мач и толкова. Той е футболист на нац.отбор и тук няма място за плюене! Дали е от ЦСКА или Левски, от Литекс или Черно море...няма значение! Сега цесекарите тръгват да го защитават, а левскарите да плюят! И защо? Има си треньор и той ще го остави резерва следващия мач щом не се е представил добре.Стига сме избивали комплекси от клубно естество чрез нац. отбор!

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Мнениеот Converse » 07 сеп 2009 11:48

Вратар:Г. Петков

Защита:Томашич, Миланов, Минев (някой от 2-мата), Кишишев (или някой по-млад, но е нужен и опит в отбрана)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 07 сеп 2009 11:49

:mrgreen:
Дори всички аргументи в защита на Котев да са вярни и правилни това не пречи да повторим, че особено през първото полувреме на мача в събота човека не знаеше къде се намира !
Така не може да се играе, когато облечеш националната фланелка ! Това не е квартален мач на малки вратички или мач от предрешеното ни вътрешно първенство !
Ами, ако от този мач зависеше класирането ни за световното в ЮАР ?! ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 07 сеп 2009 11:56

marmi52 написа:Ами, ако от този мач зависеше класирането ни за световното в ЮАР ?! ...

А не зависи ли същото?
Стига сте разпъвали този или онзи.
Много ми е интересно през първото полувреме кой пък беше силен в защита.
Изображение

Потребителски аватар
david_villa
Контакти:

Мнениеот david_villa » 07 сеп 2009 12:02

Много сте прави, на всеки може да се случи, първото полувреме всички бяха малко неадекватни.

Потребителски аватар
south_division
Контакти:

Мнениеот south_division » 07 сеп 2009 12:03

Добре бе пичове коя двойка централни бранители е сработена освен Томашич Топузаков или до някъде Томашич Тунчев.Първия не иска да играе ,2-я не беше повикан незнам защо,а Тунчев не е в добро състояние така че избора не беше много голям нямаме Неста и Малдини все пак нали?
Като цяло мисля че защитата ни куца от всякъде не е проблема че халфовете не помагат да не би Барса или Арсенал да играят с 2-3 дефанзивни халфа просто наще защитници не стават тва е.

Върни се в “Национален отбор”