Пускам тази тема, не за нападки срещу Бербатов, а за да дискутираме какви качества трябва да притежава един капитан на футболен отбор и кой от сегашните ни национали е най-подходящ за тази роля.
Според мен капитанът трябва да има две приоритетни качества. Да е опитен и борбен и да се раздава в играта повече от всички други и да има психологическата способност да мотивира съотборниците си в трудни моменти. Не мисля, че Бербатов притежава което и да е от тези качества. Техническите му способности са неоспорими, но психиката и силата на мотивацията му са под въпрос. Или иначе казано, непостоянен е, макар и да сътворява чудеса на моменти. На първото условие за капитан разбира се, отговаря Мартин Петров. Винаги гори в мачове и играе до последно. Такъв му е характера. Роден боец. Но мисля, че е твърде нервен за капитан, а в трудни моменти, не е най-правилното да се караш на съотборниците си. Необходим е човек с по-балансирана психика, но притежаващ борбеност. Тук мисля, че изпъква Стилян. Позицията му е такава, че не се открояват отиграванията му, но фактът, че ирландците не стигнаха то нито едно чисто положение освен головото за цял мач, показва ефективността на дефанзивната ни халфова линия. Тотално ги надиграха. До колко може да мотивира съобторниците си и доколко е силен характерът му не знам, но е факт, че във Вила му гласуват доверие да се изяви като лидер и капитан на отбора и мисля, че с играта си този сезон, а и с опита си, го е заслужил. Това е рядка чест за чужденец, особено българин и особено в Англия. Как мислите? Дали съм прав, че Стилян Петров би бил най-логичния избор за капитан на националния ни отбор?
Капитан на националите?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Капитан на националите?
прав си.
-
- Контакти:
Пълни глупости. Нямаме нужда от изрусената госпожичка да мълчи като ***** в съблекалните пак. Няма ли нито едно положение ирландците ? Аз се сещам за поне още 2 100%-ови, Стилян беше трагичен в мача, нищо общо с мача в Ирландия.
Бербатов е перфектен за капитан. И когато хората разберат, че националът не е само Бербатов и той не може да е навсякъде и вкарат малко напрежение върху другите моми - тогава ще заиграят и те. А сега цялата вина върху Митко, а другите минават между капките. Българинът е доста ограничен - когато бием - всички са супер, като не бием - Бербо не я вкара.
В събота Бербо игра и като дефанзивен халф и като бек от време на време - неслучайно е футболистът навъртял най-много километраж, връщаще се да изнася топката поради очевидното изнемогване на Стилян и компания да го правят.
Бербатов е перфектен за капитан. И когато хората разберат, че националът не е само Бербатов и той не може да е навсякъде и вкарат малко напрежение върху другите моми - тогава ще заиграят и те. А сега цялата вина върху Митко, а другите минават между капките. Българинът е доста ограничен - когато бием - всички са супер, като не бием - Бербо не я вкара.
В събота Бербо игра и като дефанзивен халф и като бек от време на време - неслучайно е футболистът навъртял най-много километраж, връщаще се да изнася топката поради очевидното изнемогване на Стилян и компания да го правят.
братле, Бербатов не вкара 3 100% положения, не успя един пас през целия мач да даде. Това е футболист за 30 милиона паунда. Нормално ли е?
Стилиян трябва да бъде капитан на отбора. Според мен той се ползва с най-голям респект сред повечето ни играчи, с изключение на примадоната Бербатов.
Според мен капитанът трябва да има две приоритетни качества. Да е опитен и борбен и да се раздава в играта повече от всички други и да има психологическата способност да мотивира съотборниците си в трудни моменти.
Na tezi tvoi dumi v subota otgovarqshe samo Radostin Kishishev!
Na tezi tvoi dumi v subota otgovarqshe samo Radostin Kishishev!
Стилиан Петров веднъж се отказа от националния отбор на България. Тогава той не беше във форма и критиките му дойдоха в повече. Аз не смятам, че човек който бойкотира отбора в нужда заслужава да е първи капитан. така както направи и Радостин Кишишев преди Евро 2004. Затова докато Бербо е в отбора си е заслужил капитанската лента
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
Истинският капитан на националния отбор е Стилиян Петров. Доказа го с играга си в предишните два мача, когато ги нямаше контузените "звезди". Доказвал го е преди, ще го доказва и в бъдеще! Колкото до струващия 30 млн господин - явно няма да дочакаме да вкара гол във важен мач. Но май няма и да дочакаме да покаже Игра в такъв мач. като казвам Игра, имам предвид нещо запомнящо се. Всичко май си е до психика. В белите страни го разбраха - резерва за Байер Л във финала за ШЛ, резерва и при САФ във важните мачове.
Аз искам да виждам играчи, които горят в играта, когато носят националната фланелка!
Аз искам да виждам играчи, които горят в играта, когато носят националната фланелка!
Е вие зашо си мислите, че авторитетът в съблекалнята се определя от това кой е формалният капитан? Или че на терена играчите си говорят на Вие, а към капитана се обръщат с „господин Капитан“?
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
bor-don написа:братле, Бербатов не вкара 3 100% положения, не успя един пас през целия мач да даде. Това е футболист за 30 милиона паунда. Нормално ли е?
Хехе, къде видя 3 100-процентови положения? Нашите май не са правили толкова от началото на годината... Имаше едно, което можеше да се нарече 100-процентово и той го изпорти, за съжаление. Онзи удар с глава изобщо не беше чисто положение. И за друго не мога да се сетя. Дори и да кажем, че е имало някакъв резон в хода с връщането на Бербатов назад (макар че не проработи в крайна сметка), колко глупава беше идеята само да се изсипват високи и дълги топки, които неминуемо бяха обирани от катилите в защитата на Ейре? Объркаха една топка и вкарахме гол, но едва ли Мъри е разчитал на подобни изцепки.
А за капитана - винаги съм смятал, че Бербатов не бива да е капитан. Харесвам го, но не е лидер. Не е случайно, че отборът не върви, когато той има допълнителни отговорности или му дават задачи като това да е плеймейкър или направо дефанзивен халф, както беше срещу Черна гора. Стилиян, Мартин, в краен случай, вратарят - бил той Иванков или Петков - са по-добри варианти.