Къде ги видяхте тия нашите вратари, бе хора?
Колегата над мен е направил интересен разбор, това е.
Гошо е пенсия вече, а и в тази си възраст просто "цъка" на седмица по едно мачле за Славия и до там.
Китанов мисля че е много далеч от това да бъде в мъжкия отбор, поне на този етап. Любенов също, той дори имаше само един мач за Левски.
Иначе Михайлов за мен не е слаб вратар. Е, очевидно е зле, когато трябва да играе едно на едно, обаче не мисля, че Стоянов е много по-добър вратар. (Хайде, сега всички ще ме подхванат).
Стоянов има някои много лоши качества, които са много лоша комбинация, като са налични наведнъж: лошо пласиране при далечни удари (топката почти винаги го хваща неподготвен и тупва пред него, а освен това избиванията му на такива удари са под всякаква критика); кофти игра при центрирания (мисля, че от това страдат повечето наши вратари, които обикновенно въобще не излизат да пресичат дълги топки и центрирания); изключително слаба игра с крака (немислимо е в днешния футбол вратаря ти да не може да подаде топката на повече от 15 метра. А Владо най-често я подава в тъч).
Гледал съм два мача на канадеца Милан (Ливърпуул и Славия) и човека е много по-активен и точен в отиграванията си, и редовно излизаше да пресича топки. Макар, че прекалено често излизаше да иска топката, а със Славия дори направи двоен не пряк.
Чворович кога пък е бил някакъв вратар, че и национал го направиха?
Пацо-Тигъра има добър рефлекс, играе добре с крака, но не се научи тая топка да я лови. Все пак е млад за вратар и има още да се усъвършенства.
Ако трябваше аз да избирам, бих заложил на Митрев. Има опит, показвал е класа. Съвсем отделен въпрос е обаче колко и какво тренира в клубния си отбор.
И не на последно място - що не Абди Абдиков.

Човека гореше в мачовете на Пирин, направо би набил Бодуров и Попов заради глупавите им грешки в защита.