Аз не мога да разбера защо преди всеки квалификационен цикъл говорим имаме ли шанс за класиране

На каква база е този оптимизъм? Дайте да гледаме реално на нещата. Трудно успявахме да се класираме с играчи като Бербатов, Мартин и Стенли, сега се очакват чудеса от Иса, Десподов и Костадинов. Биткаджийската игра на Бодуров, Бандаловски или Сърмов не е футбол! Говорим за футбол, не за борба. Изкарахме две щастливи ремита с много тичане и много борба и вече гоним задължителен успех у дома, че да имаме шанс за класиране. Колко футболисти играят в клубове в чужбина на добро ниво ?! Само Попето си заслужава. Футболист номер 1 на България за 2018 година отиде в средняк в Италия и ... не играе от няколко месеца. На всичкото отгоре взел номер 9 в националния. Номер 9! Сега си спомнете кои футболисти са носили тази фланелка и какво е трябвало да покажеш, за да се добереш до нея. Бившите звезди на А група - Краев, Неделев и Вутов се разходиха до западна Европа и бързо бяха върнати (същото очаквам и от Десподов). Ники Михайлов бил слаб... хубаво, ама е титуляр.... при пореден треньор. Не искам да знам колко неубедителен е резервният ни страж. И въпреки това не мисля, че вратарят ни е проблемът на отбора. В момента нямаме един нападател, играещ в чужбина! Един няма! И очаквано разчитаме на А група- Костов, Иса, Чунчуков.... Божинов, Камбуров... и стига толкова.

Нападателите на Лудогорец, ЦСКА-София, Ботев Пд и Черно море не са български момчета. Халфовата ни линия е потресаваща. Неделев ще си остане един футболист за вътрешна консумация, съжалявам, ако феновете на Ботев се засягат. Разчитаме на Жоро Илиев, който ще излезе с бастунчето, но... няма млади момчета.
Свиквайте! Такова ни е нивото и ще ставаме все по-слаби. Ще се борим с Андора, Литва, Люксембург и т.н. Албания, Косово и Черна гора са силни за нас. Хората играят с мисъл, грамотни са, подават си точно. Нашите не могат на 10м да дадат точен пас, тактически изостават, технически още повече... Крилата ни се бият като вОда у брЕг в противниковите защитници. Центриранията са в нищото... ей така да не е в нас топката. Толкова.... футболът е тотално съсипан и трябва рестарт. А рестартът ще доведе до резултати след поне 10 години, може и повече.
И последно: Миналото лято бях на почивка в Банско. По същото време имаше няколко футболни турнира за деца и юноши. Излизам на разходка и на центъра на Банско срещу мен виждам една групичка 20-тина младeжи с едни хубави бели анцузи. Вървят в строй, говорят си тихо и разглеждат града. С тях бяха и трима възрастни... оказа се, че това са Цървена звезда и треньорите им. Същата вечер към 22:30 отивам към супермаркета и ... отпред се чува мазна чалга, трима се ритат, а от магазина се носят странни звуци, крясъци и нечленоразделна реч. 4-5 момчета бяха с фланелки или анцузи на "Левски". Оказа се, че това са U15 и са част от турнира.... от същия турнир, на който участват и ЦЗ.
На следващия ден отново видях сърбите... този път в по-малка групичка, но отново с прилично поведение. И така....
И след години тези момчета ще са футболисти, ..... ще има и национали, .... и ще очакваме от тях отговорно отношение и поведение.
П.П. Съжалявам, ако някой се е напрегнал от дългия пост. Хубав ден