Запомнящ се мач на националния ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Запомнящ се мач на националния ?
Последните стойностни мачове са победите с по 2:0 в рамките на няколко дни над Белгия и Хърватска. Те доведоха и до конкретен резултат, класиране. Но трябва да се има предвид и нещо друго. Тогава играеше и Балъков. Ако беше играли на финалите,може би представянето ни би било по различно. След това и да сме имали спорадични успехи в отделни мачове не ги броя,защото не сме се класирали.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
acmilan написа:Последният мач,който го изиграхме от-до както трябва,макар и да направихме доста пропуски,беше през 2002 г. при победата с 2-0 над Хърватска.Иначе изравняването на Румъния с два гола на Мартин,равният с Холандия пак с гол на Мартин,победата с 4-1 над Черна гора в София,от която година по-късно паднахме,бяха приятни изживявания,но от последният наистина голям мач и последната важна и запомняща се победа,изминаха 9 години...
Това са общо-взето, бих добавил и инфарктните равенства 2:2 с Белгия вкъщи и с хърватите на Максимир

vessboja написа:Много добра тема! Тежко е да се замислиш за да отговориш обаче.., но и аз бих посочил мача с хърватите (2:0) може би защото бях на стадиона, на новия тогава "Васил Левски" (нищо, че само няколко дни по-късно се измъчихме с малтийците, ама нейсе). Още по-трудно обаче щеше да е ако въпросът беше "Кога си мислите, че пак ще надуваме клаксоните?"...
Затова и не зададох така въпросът .. Защото боли .. Но аз съм оптимист и се надявам скоро някой български ФУТБОЛЕН отбор да ни зарадва максимално с някакъв успех извън пределите на родината !! И да си кажем - гордея се, че съм българин ! Айде дано !
С Хърватия(2:2 2004 година) С Румъния(2:2 2006 година) С Холандия(1:1 2006 година)-да не са победи,но имаха огромно значение,а и бяха спечели тези равенства с невероятна игра,дух и желание.А победии-срещу Словения(3:0 2006 година).И естествено,макар че тогава бях в 1-ви клас и не гледах мачове,ама може би мача на века за нац.отбор срещу Хърватия 2:0 през 2002 година.
Сега "ще разлая кучетата": Даже и през тази нещастна за нас сесия имаше мачове, в които играта на националния, която винаги наблюдавам много мнително, в голама част ми допадна:
1. Англия - България 4:0. Ранен гол на Англия поради това, че Руни надхитри Манолев и му пресече паса, после подаде на свободния Дефо. Последва много добра игра на нашите, които имаха реално повече голови положения от Англия - до 62 мин. Тогава, при контузен (лежащ на терена) наш състезател (Божинов) играта продължи и в суматохата вкараха втори гол. Нашите се юрнаха да обръщат мача и точно тогава Мъри направи някои неудачни смени;
2. България - Швейцария - до 70 -та мин. много добра, хомогенна игра на нашия отбор, след което отпаднаха физически;
3. Черна Гора - България - много добър мач за нашите, получиха гол от фирмена комбинация на Черногорците, но възстановиха равенството с много добри комбинации, а имаха възможност и да спечелят.
Основен проблем - играем слабо и демодирано в нападение, играчите от средната линия или не се включват в завършека на атаката, или не знаят как. Пасът ни е много слаб по всички части на терена, но особено при преход на по-висока скорост при опит да завършим атаката е трагичен. Затова атаките ни завършват обикновено с безсмислени центрирания, при които самотен наш нападател трябва да пребори поне 3 защитника! Така не се респектира достатъчно защитата на противника, той изнася повече сили напред и нашата отбрана започва да греши. Типичен пример: Швейцария - България, България - Уелс, България - Англия. Този дефект особено ясно личи на наш терен.
Мисля, че не е нужно да се двоумим за треньор от чужбина или наш. Имаме нужда от треньор, който да изгради стил на игра на СРЕДНАТА ни особено във фаза защита и при участието на средната линия в завършека на атаката. Имаме нужда от треньор, който да изгради стил на игра на защитата с пълна мобилизация на атлетическите ресурси на играчите. И нещо много важно и липсващо - имаме нужда от треньор, който да изгради навици всяка възможност за контраатака да бъде максимално използвана. И още - по-добре интелигентни атлети, отколкото техничари - слепци, макар да не би следвало да се достига до такъв избор. Имаме остра нужда от умни и можещи във фаза защита крайни халфове.
Българският футбол си има много трески за дялане, но нещата следва да вървят паралелно. Ако се правят само организационни промени, промени в базата и собствеността, макар много наболяли, ще се изпусне самата игра.
А мачът, в който нашите искрено ме изненадаха с играта си, беше Холандия - България 2:0 (тъкмо уволниха Стоичков) - нашите напълно надиграха холандците, но пропуски в нападение и прекалено левашки голове в нашата врата (Снайдер с лек удар от "халите" и Нистелрой с опит за удар, напълно покрит) ни лишиха от знаменита победа.
1. Англия - България 4:0. Ранен гол на Англия поради това, че Руни надхитри Манолев и му пресече паса, после подаде на свободния Дефо. Последва много добра игра на нашите, които имаха реално повече голови положения от Англия - до 62 мин. Тогава, при контузен (лежащ на терена) наш състезател (Божинов) играта продължи и в суматохата вкараха втори гол. Нашите се юрнаха да обръщат мача и точно тогава Мъри направи някои неудачни смени;
2. България - Швейцария - до 70 -та мин. много добра, хомогенна игра на нашия отбор, след което отпаднаха физически;
3. Черна Гора - България - много добър мач за нашите, получиха гол от фирмена комбинация на Черногорците, но възстановиха равенството с много добри комбинации, а имаха възможност и да спечелят.
Основен проблем - играем слабо и демодирано в нападение, играчите от средната линия или не се включват в завършека на атаката, или не знаят как. Пасът ни е много слаб по всички части на терена, но особено при преход на по-висока скорост при опит да завършим атаката е трагичен. Затова атаките ни завършват обикновено с безсмислени центрирания, при които самотен наш нападател трябва да пребори поне 3 защитника! Така не се респектира достатъчно защитата на противника, той изнася повече сили напред и нашата отбрана започва да греши. Типичен пример: Швейцария - България, България - Уелс, България - Англия. Този дефект особено ясно личи на наш терен.
Мисля, че не е нужно да се двоумим за треньор от чужбина или наш. Имаме нужда от треньор, който да изгради стил на игра на СРЕДНАТА ни особено във фаза защита и при участието на средната линия в завършека на атаката. Имаме нужда от треньор, който да изгради стил на игра на защитата с пълна мобилизация на атлетическите ресурси на играчите. И нещо много важно и липсващо - имаме нужда от треньор, който да изгради навици всяка възможност за контраатака да бъде максимално използвана. И още - по-добре интелигентни атлети, отколкото техничари - слепци, макар да не би следвало да се достига до такъв избор. Имаме остра нужда от умни и можещи във фаза защита крайни халфове.
Българският футбол си има много трески за дялане, но нещата следва да вървят паралелно. Ако се правят само организационни промени, промени в базата и собствеността, макар много наболяли, ще се изпусне самата игра.
А мачът, в който нашите искрено ме изненадаха с играта си, беше Холандия - България 2:0 (тъкмо уволниха Стоичков) - нашите напълно надиграха холандците, но пропуски в нападение и прекалено левашки голове в нашата врата (Снайдер с лек удар от "халите" и Нистелрой с опит за удар, напълно покрит) ни лишиха от знаменита победа.
anton950 написа:С Хърватия(2:2 2004 година)
Това е и за мен. Общо взето надиграхме хърватите и при 0-0 и при 0-1 и при 0-2. После и Румъния обърнахме от 0-2, но някак случайно и с късмет стана, а румънците изпуснаха и още, докато в Загреб, изравнихме въпреки липсата на късмет
- Уейн Рууни
- Контакти:
pumpo написа:Последния стойностен мач на националния отбор е 0-0 срещу Италия на "Васил Левски".
и 6:2 срешу Грузия
[center]Левски, Милан
[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]
[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]
-
THE G.A.M.E
g3_ev2 написа:Сега "ще разлая кучетата": Даже и през тази нещастна за нас сесия имаше мачове, в които играта на националния, която винаги наблюдавам много мнително, в голама част ми допадна:
+11111
Обхванал си на 90 % проблемите ни от спортно-техническо естество ...
И аз смятам, че макар и "материала" ни да не е от високо качество, с наличните що-годе добри футболисти, един качествен специалист би изградил един доста приличен отбор.
В крайна сметка, гърците, които са си доста сериозни дърводелци ... Станаха Еврошампиони с Рехагел начело ...
Загубата от Корсика с 1-0.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
- Артилериста
- Контакти: