Чужденци в националния?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Опасен чар
Контакти:

Re: Чужденци в националния?

Мнениеот Опасен чар » 09 мар 2010 12:16

vaskonti написа:Това за мен е криво разбран патриотизъм. Колко ли хора в Хърватия са против Едуардо в отбора им?

Това е все едно на тържество в детската градина вместо децата си да изпратиш негърчета за да се представят по-успешно. :lol:
Айде да е некой чужденец роден в България, или поне израснал тука, разбирам, ама да му се дава паспорт само за да играе за нас - това е изкуствено, а аз съм привърженик на естествените продукти. Като сме слаби и немаме футболисти - слаби сме си, нека ни бият, това поне ни подсказва че нещо не е наред и требва да обърнем внимание на школите. С натурализиране на сърби и африканци проблемите само се замазват но не се решават.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 мар 2010 12:25

Опасен чар написа:
vaskonti написа:Това за мен е криво разбран патриотизъм. Колко ли хора в Хърватия са против Едуардо в отбора им?

Това е все едно на тържество в детската градина вместо децата си да изпратиш негърчета за да се представят по-успешно. :lol:
Айде да е некой чужденец роден в България, или поне израснал тука, разбирам, ама да му се дава паспорт само за да играе за нас - това е изкуствено, а аз съм привърженик на естествените продукти. Като сме слаби и немаме футболисти - слаби сме си, нека ни бият, това поне ни подсказва че нещо не е наред и требва да обърнем внимание на школите. С натурализиране на сърби и африканци проблемите само се замазват но не се решават.

Това за детската градина нещо не успях да го разбера като сравнение... Все пак аз предлагам да натурализираме чужденци не за приятелски мачове или бенефиси, а за официални такива.
Сигурно няма да си много доволен ако някой чужденец донесе няколко важни победи и класирания на отбора ни, така ли? Сигурно ще си кажеш "абе не е същото, може да ни лупа Кипър с разлика, ама важното е наши момчета да играят"? Сори, това за мен е нелепо и пак ще кажа - криво разбран патриотизъм.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 09 мар 2010 12:29

crap написа:
acmilan написа:Твърдо съм против чужденци в националния отбор,ако ще и Роналдиньо да е.Нали става въпрос за национални отбори?Като се замисля почти не остана страна,която да не е правила простотията с натурализирането на чужденци,което е доста жалко...

Ето го бе, обади се! :) Мислех, че по-дълго ще се криеш след СРАМНИЯТ мач с дружина полска :lol: :lol: :lol:

Не разбирам,имаш някакъв проблем с мен ли,че ме коментираш отново?Когато беше мача нямах интернет и затова не съм писал тогава.Мнението си за мача го написах два дни по-късно в една от темите след мача.Разбира се,че беше срамен и съм крайно недоволен от него.Очаквал си нещо друго ли?И повярвай ми,нямам от какво да се крия,винаги си казвам мнението,ако ще и никой друг да не го споделя.Гарфилд,не виждам какво трябва да проглеждам?Нима си мислиш,че съм доволен от мача с Полша?
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 09 мар 2010 13:05

[offtopic]acmilan,казах го в кръга на шегата.Един вид,да преосмислиш,мнението си за Мъри. :)[/offtopic]
Само Черно море.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 09 мар 2010 13:11

garfild8 написа:[offtopic]acmilan,казах го в кръга на шегата.Един вид,да преосмислиш,мнението си за Мъри. :)[/offtopic]

[offtopic]Моето мнение за него е,че е най-успелият треньор в България хронологично след Димитър Пенев и то ще се промени,когато някой го надмине.Просто ми харесваше като концепция за футбола и първи почна да говори за проблемите в българския футбол,които всички сега се надпреварват да коментират.Що се отнася до най-важното-работата му в националния отбор-отчитам сериозен регрес след мача с Италия и,ако той продължи,ще трябва да напусне поста си.Нека обаче видим какво ще стане в квалификациите,все пак не всичко зависи от него,въпросът е да не прави подобни очевадни грешки като последните няколко мача...[/offtopic]
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 09 мар 2010 13:17

[offtopic]Поздравления за поста ти.Затова ти казвам,че Мъри го отписах отдавна и след мача с Ейре,изобщо не се ядосвам с този отбор.В този смисъл да прогледнеш. :)[/offtopic]
Само Черно море.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 09 мар 2010 13:25

НАЦИОНАЛЕН отбор на БЪЛГАРИЯ съставен от 5 бразилци, 5 африканци и един сърбин харесва ли ви като идея? НЕ, благодаря! НАЦИОНАЛНИЯТ отбор си е за БЪЛГАРИ, каквито сме, такива.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 09 мар 2010 13:26

vaskonti написа:Това за детската градина нещо не успях да го разбера като сравнение... Все пак аз предлагам да натурализираме чужденци не за приятелски мачове или бенефиси, а за официални такива.
Сигурно няма да си много доволен ако някой чужденец донесе няколко важни победи и класирания на отбора ни, така ли? Сигурно ще си кажеш "абе не е същото, може да ни лупа Кипър с разлика, ама важното е наши момчета да играят"? Сори, това за мен е нелепо и пак ще кажа - криво разбран патриотизъм.

Ами да ти кажа честно когато победата е донесена от твои сънародници е много по-сладка, както и когато победите на Пирин са плод на твои съграждани или юноши на Пирин от околните градчета и села. Ако требва да избирам дали да сме като Литекс с наемници и да играем за УЕФА всека година, или с юношите (българския Атлетик Билбао :mrgreen: )така да сме в средата на таблицата и чат-пат да се гаврим с некой гранд, предпочитам второто и за нас да се пишат такива статии и да имаме такива симпатизанти и фенове. Затова и ти дадох пример с детската градина.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 мар 2010 13:47

Е, ако нямаме претенции всеки път да се класираме на големи първенства и ако това не се приема като национална трагедия всеки път, ок, и аз съм съгласен. Ама ако търсим някакви успехи, ако всеки път се търси класиране на първенство(най-малко), то тогава само с добри мачове "чат-пат", няма да стане.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 09 мар 2010 14:55

Напротив, требва да гоним класиране на всички първенства, но за да стане това е необходимо да се тръгне отдолу нагоре. Според теб алтернативата на един полубългарски сръбско-африкански национален отбор е посредствеността която имаме в момента? Аз не мисля така.

Върни се в “Национален отбор”