Много добре написано и не мога да отрека, че някои от тенденциите във връзка с родния футбол са плашещи.
И все пак нека да наблегнем и на оптимистичните аспекти:
1) Петев дебютира доста успешно - изиграхме повече от достоен мач срещу Италия и бяхме на косъм от това да се поздравим с победа.
2) Петев каза, че няма да залага на натурализирани и ще дава шанс на нови момчета, които не са помирисвали национала - засега изпълнява обещанията си.
3) Съставът, който е избрал за мачовете с Малта, е що годе оптимален - в "Лудогорец", ЦСКА, "Левски" и дори в "Литекс" не са чак толкова много доказаните българи, които да са титуляри, така че повечето от повиквателните му не будят недоумение. Да, можеше да повика Иван Цветков (за мен той е един от най-класните футболисти в "А" група) или Венци Христов, но не е да не разполагаме и с други интересни варианти в нападение. Не мога да приема, че в национала цари тотална шуробаджанащина.
4) Не мисля, че от БФС-то са злопаметни - ако Бербатов поиска да се върне, Лечков или Боби Михайлов няма да му скочат или да цъкат с език, а ще му стиснат ръката. Матеус, Любо Пенев и Петев го навиваха да преосмисли отказа си...за съжаление удариха на камък (явно просто Бербо смята, че по настоящем няма как да помогне на националите).
5) Аз много харесвам Владо Стоянов и вярвам, че тепърва ще доразвива качествата си...за съжаление обаче и той допусна грешки в някои от квалификационните мачове. Изявите на Ники Михайлов (поне за национала) не са по-колебливи от неговите. Лошо се получи, че Китанов едва сега се възстанови от контузия, а Пламен Илиев е резерва в "Левски". По принцип е трудно да убедиш един наставник да прави чести рокади що се отнася до вратарския пост.
6) Аз изгледах мачовете от първенството за юноши, на което бяхме домакини. Да, определено изоставаме от големите сили във футбола (сякаш най-вече що се отнася до тактическа грамотност и синхрон между дефанзивни и офанзивни играчи), но в никакъв случай не сме залепнали за дъното. Едва ли някой би могъл да упрекне младите за липса на желание. Момчета като Стаматов, Головодов и т.н. ще ни носят много радост само след няколко години, а и доста наши футболисти (най-вече полузащитници) ще намират (или вече са намерили) своето място под слънцето във водещите първенства на света.
Дано да успеем да надвием норвежците и да погледнем към третото място в групата! Напълно е постижимо и съм сигурен, че всички от щаба на национала го осъзнават.
Това не е моят национален отбор
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- Бисер Шматков
- Контакти:
Re: Това не е моят национален отбор
Моят национален отбор е без червени 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !