Трябва ли националният отбор да играе дефанзивно?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Трябва ли националният отбор да играе дефанзивно?

Мнениеот doktora25 » 04 сеп 2015 17:30

v.r.s. написа:И вчера кое беше офанзивното в играта на националният ни отбор, че да говорим за промяна към по-дефанзивна? Аз по дефанзивен футбол от показаното не мога да си представя. Колко атаки направихме и колко време сме притискали отбора на Норвегия в неговата половина, а да не говорим за удари и опасни положения? Аз си спомням за само едно сериозно положение за цял мач и ако показаното е офанзивен футбол за вас, какво ли би представлявал дефанзивният?

Това че не са играли офанзивно снощи не означава, че са били такива указанията. Говоря за коренно различен поглед върху играта. Силов футбол, в който мислиш на първо място за защитата, да рушиш играта на противника, да го пресираш, да не му даваш да диша, да чистиш често в ъглови, защото си уверен, че при тях ще си безпогрешен. И от друга страна в противниковото поле те ще са твоето най-голямо оръжие. Такъв футбол се играе с дисциплинирани, високи и физически здрави играчи и техничността остава на заден план. Може би снощните титуляри нямат капацитета да играят такъв, но два пъти повече те, а и които и да е други български футболисти в момента нямат качествата да играят и атакуващия. Той се прави с много пари.
Та идеята ми е да се започне да се гради нов отбор за Евро 2020 от нулата, с нов подходящ треньор (не искам в момента да оспорвам качествата на Петев, но неговата философия, както и тази на Л. Пенев, Мъри, Стоичков и т.н. просто е за атакуващ футбол) и нови играчи.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 04 сеп 2015 17:42

nghcvth написа:Националите са некадърници и пияници, с едно- две изключения. Няма абсолютно никакво значение как ще играят и не ми е ясно защо ви пука за тях.

И чалгарчета също . А както знаем - чалгата не прощава 8-)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
LokoMaina
Контакти:

Мнениеот LokoMaina » 04 сеп 2015 18:15

nghcvth написа:Нашите да се учат от симпатягите от Исландия (население 329 хиляди), които вчера сгънаха за втори път Холандия и са един от най- убедителните отбори от всички участващи в квалификациите. :)

Трябва незабавна смяна на треньора!!!
Да отиват в тая пуста Исландия- то кой, ами че Перуката- нали е шеф на така наречения "футбол БГ" и да целува там ръце, крака, задници , ама без исландец-треньор да не се връща!!!
И след два цикъла сме на финали!
Валентин Михов: Играта на Локо срещу Тотнъм е гордост за българския футбол!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 сеп 2015 18:23

v.r.s. написа:Каквато и тактика да се избере, няма никакво значение. Нивото на футбола ни е ниско и следователно такова е и на изпълнителите на терена. ...За всичко това вината си е изцяло на клубовете, а също така и донякъде на БФС, които се поддадоха на натиска за намаляване на отборите в А група. Но това искане отново беше от страна на клубовете, които имаха за цел да взимат повече пари от телевизионни права, като изтъкваха, че първенството ни ще бъде по-оспорвано и интересно, което не се получи.
Така, че случващото се е напълно естественото последствие, от изброените по-горе действия и вината на футболистите е най-малка в случая.

1. Според мен първенството в сегашния формат е по-оспорвано и по-интересно. Това, че "Миньор"-Перник е извън него не е болка за умиране... :lol:
2. В австрийската Първа бундеслига също участват 10 отбора, само че за разлика от нас Австрия почти си осигури участие на ЕВРО 2016. ;)
3. Естествено, че вината на футболистите е най-малка, те дори нямат никаква вина. Не е луд който изяжда зелника. Аз и ти сме виновни... и чичо Пешо от Цръцлевци... 8-)
П.П. Как "ботушарите" заиграха супер футбол: "Всичко започна след краха на Евро 200, когато Бундестимът остана последен в група с Португалия, Румъния и Англия. Някъде там бе осъзнато, че немският футбол се нуждае от коренна промяна, за да бъде отново на върха. От 2001 насам елитните клубове бяха задължени да създадат футболни академии, в които да се инвестират сериозни средства, а системата за лицензиране стана безкомпромисна и всеки клуб трябваше да бъде изряден."

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1079557

Колко клуба в България имат изрядни стадиони?!... :roll:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 04 сеп 2015 18:59

Captain Stottlemeyer написа:
v.r.s. написа:Каквато и тактика да се избере, няма никакво значение. Нивото на футбола ни е ниско и следователно такова е и на изпълнителите на терена. ...За всичко това вината си е изцяло на клубовете, а също така и донякъде на БФС, които се поддадоха на натиска за намаляване на отборите в А група. Но това искане отново беше от страна на клубовете, които имаха за цел да взимат повече пари от телевизионни права, като изтъкваха, че първенството ни ще бъде по-оспорвано и интересно, което не се получи.
Така, че случващото се е напълно естественото последствие, от изброените по-горе действия и вината на футболистите е най-малка в случая.

1. Според мен първенството в сегашния формат е по-оспорвано и по-интересно. Това, че "Миньор"-Перник е извън него не е болка за умиране... :lol:
2. В австрийската Първа бундеслига също участват 10 отбора, само че за разлика от нас Австрия почти си осигури участие на ЕВРО 2016. ;)
3. Естествено, че вината на футболистите е най-малка, те дори нямат никаква вина. Не е луд който изяжда зелника. Аз и ти сме виновни... и чичо Пешо от Цръцлевци... 8-)
П.П. Как "ботушарите" заиграха супер футбол: "Всичко започна след краха на Евро 200, когато Бундестимът остана последен в група с Португалия, Румъния и Англия. Някъде там бе осъзнато, че немският футбол се нуждае от коренна промяна, за да бъде отново на върха. От 2001 насам елитните клубове бяха задължени да създадат футболни академии, в които да се инвестират сериозни средства, а системата за лицензиране стана безкомпромисна и всеки клуб трябваше да бъде изряден."

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1079557

Колко клуба в България имат изрядни стадиони?!... :roll:

Въобще не става въпрос за Миньор, тъй като дори и да беше групата от 16 отбора, ние щяхме отново да играем във В група или в най-добрият случай в Б. Става въпрос, че в А група играеха повече български футболисти и дори и да играеха в слаби и изпадащи отбори, те се развиваха и вдигаха нивото си. Можеше да бъдат забелязани от някой от водещите отбори и да се развие. Докато в Б група нито вдигат нивото си, нито имат шанс да се развият.
Колкото до стадионите, трябва да се реши каква собственост са и собственика да се погрижи за тях, Държава, Общини или да бъдат дадени на концесия.
А това, че първенството е станало по-интересно с 10 отбора се съмнявам, поне за мен интереса е нулев и то не е защото Миньор не е в А група, тъй като съм го следял и съм се интересувал от него през годините, когато сме играли в Б и във В група.
Потвърждение за това е и слабата посещаемост на стадионите.

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 04 сеп 2015 19:02

Че ние вчера атакуващо ли играхме - един точен удар и 5 общо. Такава статистика у дома вадят отборите от втора естонска дивизия когато играят срещу Флора Талин например.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 04 сеп 2015 19:03

Миниван с 19 души задържаха тази сутрин гранични патрули в района на странджанското село Бръшлян, съобщиха за Нова ТВ от Граничната полиция.
Шофьорът, Петев се оправдал, че объркал пътя.
Това било породено от срещата с норвежци, която дала неправилна посока на мечтите му.
Изображение

Изображение

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 04 сеп 2015 21:49

Нямаме нападатели, така че какво ще правим да играем нападателно.
Нямаме защитници, значи по-добре да не играем защитно.
Нямаме и полузащитници, значи какво въобще играем?

Мистри написа:Миниван с 19 души задържаха тази сутрин гранични патрули в района на странджанското село Бръшлян, съобщиха за Нова ТВ от Граничната полиция.
Шофьорът, Петев се оправдал, че объркал пътя.
Това било породено от срещата с норвежци, която дала неправилна посока на мечтите му.

Това ми хареса, колега

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 04 сеп 2015 22:42

Ама нали трябва и победи да имат? Те по този начин гол не могат да вкарат!

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 05 сеп 2015 01:37

Der Führer написа:
nghcvth написа:Националите са некадърници и пияници, с едно- две изключения. Няма абсолютно никакво значение как ще играят и не ми е ясно защо ви пука за тях.

И чалгарчета също . А както знаем - чалгата не прощава 8-)

Чалгар им е шеф, чалгари са и подчинените. :lol:

Върни се в “Национален отбор”