Captain Stottlemeyer написа:марко йорданов написа:Captain Stottlemeyer написа:марко йорданов написа:.....до кога в национала ще играят футболисти само заради това, че са от левски или цска? 30+ годишни футболисти от а група и втора (!!) китайска дивизия? да викат младите играчи на ботев, литекс, берое, а някой ден като се усетят и другите отбори, че това е единствения начин да се спаси футбола в страната нека пак има синьо-червени национали! насила хубост трудно става

"
Срам за младежите в Дания 1:7. Младежкият национален отбор на България беше разгромен с 1:7 от Дания в последната си квалификация в група 2 в Олборг. Гола за нашите вкара Антон Карачанаков (49). Нашите останаха с 10 души още в 22-рата мин. след червен картон на Христофор Хубчев при 0:1. Лукас Кристенсен (18 и 32) вкара първите 2 гола за домакините. Риза Дурмиши (36) и Яник Вестергард (42) направиха 4:0 до почивката. Уфе Бех (67) и резервите Емил Бергрен (65) и Кенет Зохоре (78) нанизаха още 3 във вратата на Анатоли Господинов. С разгрома Дания завърши първа с 26 т. и се класира за Евро 2015 в Чехия, пред Русия 22, Словения 17, България и Естония по 9, Андора 1 т. Съставът на България: Анатоли Господинов, Кристиян Малинов, Тейнур Марем (46 - Красимир Станоев), Ивайло Чочев, Антон Карачанаков, Божидар Васев, Иван Горанов, Христофор Хубчев, Александър Колев (68 - Никола Колев), Радослав Цонев, Цветелин Чунчуков (34 - Станислав Дрянов)"
http://www.duma.bg/node/85335 Заповядай, Марко - изборът е твой, специалисте - млади таланти колкото искаш.

Да не забравиш и Неделев...

бях напълно сигурен, че ще получа отговор, свързан с тази загуба! да точно тези момчета визирам и е срамно, че губят по подобен начин, не мога да отрека това. срамно е също така, че от година нямат треньор, което не оправдава този резил, но има своето значение! аз не смятам, че с някои от тези момчета в отбора бихме имали много по-голям шанс срещу хърватия, но съм убеден, че нямаше да загубим с 1:7... време е да се помисли за бъдещето на българския национален отбор и футбол въобще, а бъдещето е на младите

и на можещите, разбира се, които за съжаление в настоящия национален отбор не са много, но пък попето определено е сред тях!
За съжаление, не е само тази загуба. Виж и класирането в тази група - ние сме заедно с Естония, далеч зад Словения, да не говорим за Русия и Дания. Смяташ ли, че след 3-4 или малко повече години ситуацията ще бъде различна? Аз мисля, че ще бъде, само че вече ние ще бъдем заедно с Андора. Нашите "млади таланти" са на светлинни години от своите връстници в напредналите футболни страни, като започнеш от физиката (нашите изглеждат като концлагеристи, сравнени с чуждите момчета) и свършиш с технически умения, тактика и т.н. и т.н.... Завършвам с един единствен пример: за един по нашите разбирания "млад талант" - Рахим Стърлинг, който през този декември ще навърши 20 (двадесет) години. Знаем в какъв клуб играе и че вече е национал на Англия...Това е положението - отникъде взорът надежда не види, както би написал дядо Вазов сега, ако беше спортен журналист...
П.П. Изкушавам се да назова още един чужд "млад талант" - Марио Гьотце на 22 години...

не мога да не се съглася, че нашите млади футболисти изостават значително от връстниците си, но пък отборът до 19 години се класира на европейското това лято, макар че постигна 3 загуби. част от тези футболисти са безспорни таланти и някои от тях вече са в отбора до 21 години и дори са взели участие в благополучния мач срещу дания, който по-рано спомена... аз смятам, че основният проблем е, че с тях не се работи правилно и адекватно - тактически, технически, физически - и съответно в един момент разликата с по-добрите започва да нараства повече и повече. и тъй като ти си дал примери с футболисти от англия и германия, същото ще направя и аз: според мен разликата между апостол и джон тери или филип лам примерно е огромна, въпреки че те могат да минат за негови връстници! нещо повече - тери и лам дори вече не са част от своите национални отбори, а междувремнно са постигнали всичко във футбола