drvasko98 написа:Логиката на 8ка е уникална. Мексико сме щели да ги отстрани и без Боби. Ми то и групата щяхме да я минем без Стоичков. Дузпа всеки може да бие и от 2 все една щяхме да вкараме, независимо дали ще я бие Сираков, Лечков, Трифон или Киряков, а срещу Аржентина и 0-0 ни стигаше.
На Евро 96 пък отменеият гол на Стоичков е при 0-0, не е при 1-0, за да ни е сигурна победата. След 1-0 и двата отбора си променят поведението както се видя на практика. Докато при 1-1 с Румъния и 60 минути до края са възможни и трите знака. Така че при зачетените вкарани голове както можехме да имаме 6 точки преди последния мач, така можехме да имаме и само 1.
Логиката на осмака е съмсем проста и рационална и няма нищо уникално, но пък на мен ми се виждат доста уникални неща в твоя пост. Как си успял в няколо реда толкова много неща за отговори да сътвориш не знам.
1. Не знам къде ми е поста на който се позоваваш, но ако не се лъжа точните ми думи бяха опровержение на тезата, че "без Михайлов сме отпадали", а не точно това което ти казваш. Без не е равно на отпадане. Застава друг вратар, Пламен Николов в случая, и следват дузпи, а не както ти казваш отпадане.
2. При дузпите задължително има пропусната дузпа, защото трябва да има победител, а на практика често са и повече от една. Малко вероятно е пропусите да са всичи извън очертанията на вратата. От тук по предумпция при дузпи единия вратар се очертава като герой. 50 на 50. Не е чак толкова сложно. Личи си и от станалото. Единия вратар спасил една, другия две дузпи (третата не умери вратата). Общо взето близки постижения.
Да, дал ни е предимство в случая, но не е чак толкова голяма заслугата му за която говорите. Виж, ако съперника ти хване две дузпи, а ти в отговор четири като Дукадам евалата. Явно оня е дузпаджия само дето не може да проличи заради подвига ти.
3. Само за този мач, без да е най-големия на Стоичков, има много повече заслуга от Перуката. Стоичков ти дава 50 на 50 двубой (дузпи). Ако и някой друг добави нещо бием. Без Стоичков падаме и няма дузпи. На Боби работата е хипотетична и с ако-та. Ако някой докара до там мача и с малко шанс да успее. Стоичков е необходимо условие и ние (за да видим победа) и Боби (за да хване дузпа) зависим от него. На Боби е пожелатело условие (да го докараме до там и да има късмет), което обаче не изключва обаче и кой да е на негово място да го направи. По ирония на съдбата резервата му беше известен дузпаджия и с котешки рефлекс хвърлящ се ВИНАГИ в посоата на удара, а не на късмет. Чака до пследно да види посоката.
За другото. Не успя да омаловажиш цесеарите. По същата логика и ние при 1:1 с румънците сме щели да си променим поведението. Така че ако за теб с испанците все на равен е отивало с или без "ненавременния" гол на Стоичков (бил преди, а не след зачетения), поради задължителна промяна на поведението на испанците, когато и да направи гол, то същото важи и за нас с румънците. И ние така сме щели така или иначе да бием и то също се видя. Както при испанците как реагирали при гола, така и при нас се видя при равен с каква злоба и боц Ицо прави гол, та значи ако румънците бяха изравнили се сещаш какво следваше.
Тоз Ране много прост. И футболно и икономически. Не бях чел скоро такива щуротии. Момчето насреща му говори възпитано и му сочи някои неща, за да завърже диалог, а унуй синьото само простотии ръси. И то убедено. Смях отвсякъде.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.