Кои са виновниците за положението на националния отбор?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

slai
Контакти:

Re: Кои са виновниците за положението на националния отбор?

Мнениеот slai » 08 сеп 2010 12:45

vladomin_ написа:ПРЕДЛАГАМ МАРТИН О НИЙЛ и без това е безработен!!!!

Мислиш ли, че някой мениджър от ранга на О'Нийл ще дойде да прахоса 2-3 години от кариерата си в България? В къв свят живееш бе човек?

SIN2
Контакти:

Мнениеот SIN2 » 08 сеп 2010 13:08

Всички, особено армейски-ориентираните така са ревнали срещу Мъри. И за класирането на младежите ли е виновен той?

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 08 сеп 2010 15:29

Разбира се, че виновните за това катастрофално положение на националния ни отбор са ръководителите на БФС и най-вече самозабравилият се президент Боби Михайлов. Аргументите в подкрепа на това твърдение са безброй, но тук ще се спра само на най-явните и безспорни от тях.
1.Безхаберие.
Откакто са на власт Б.Михайлов и неговите придворни проявяват пълно безхаберие по отношение развитието на българския клубен футбол. Толерират се едни и същи отбори, за другите БФС е мащеха, понякога и враг. Нищо не се прави по отношение развитието на юношите, условията на клубовете и взаимодействието им с държавните органи. Именно БФС трябва да бъде мостът между отделните клубове и държавата, но това не става, освен ако не прозира пряка изгода. В резултат клубовете нямат собствени бази и стадиони, това влошава качеството на работа и намалява интереса на евентуалните инвеститори. Едва ли някъде в Европа има ръководство, което така безочливо да е оставило клубния си футбол на самотек. Само за пример ще посоча Турция. Преди десетина години, под мощното въздействие на футболното им ръководство, държавата наля огромни средства в клубния футбол. В резултат на тази подкрепа турските клубове от посредствени и желани съперници се превърнаха в истински страшилища и редовни участници в ШЛ. Това, разбира се, повиши и качеството на националния им отбор, който постигна доста високо ниво и рядко пропуска голям футболен форум. Истинско безумие е да се смята, че ноционалния ни отбор може да върви при слабо вътрешно първенство.
2.Корупция и шуробаджанащина.
Не е тайна за никого, че повиквателна за националния отбор получават не най-добрите футболисти, нито тези в най-добра форма, а тези, които имат лоби в БФС. Или трябва да си клиент на "правилен" мениджър от кръга Сираков, Михайлов и Ко. или да си човек на някого от ръководството, а най-добре и двете. Най-ясният пример е с настоящия вратар на националния отбор, който е без конкуренция най-некадърният в историята на българския футбол. Не знам как Боби Михайлов толкова време не разбра, че прави мечешка услуга на синчето си, като го лансира наляво и надясно. Налагането на Николайчо на вратата на националния отбор е най-ясната и безочлива демонстрация за това колко е прогнило ръководството на българския футбол. При наличието на двама опитни и доказани вратари като Георги Петков и Митко Иванков, който стана шампион на същата тази Турция и бе обявен за вратар на първенството, присъствието на палячото Ники Михайлов на вратата на националния ни отбор е подигравка с цяла България.
3.Назначаването на Мъри Стоилов за треньор.
Винаги съм трърдял, че Мъри никога не е бил и никога няма да стане добър треньор. Това, което постигна с Левски, беше плод на късмет, благоприятно стечение на обстоятелствата и нечовешката форма по товареме на Георги Петков, който сам спечели половината от мачовете на отбора. Та по това време отбора на Мъри дори не беше най-добрия в България. Шампионската титла, спечелена с любезното съдействие на Васил Божков, не може да заблуди никой реално мислещ човек в страната. Що се отнася до участието на Левски на Мъри в ШЛ, този период по-добре да не бъде споменаван, защото носи само срам и позор за синия отбор. Колкото и да се опитваше Наско Сираков да насади олимпийския принцип "важно е участието", едва ли някой истински левскар се е гордял с шестте мача, които Левски изигра в най-престижния турнир на Европа. Аз лично бих предпочел отбора ми изобщо да не се класира в групите на ШЛ, отколкото да се красира и запише такова представяне.
В потвърждение на тезата ми относно качествата на Мъри като треньор или по-точно липсата на такива, беше провалът му начело на Литекс и сега на националния отбор. Това беше едно предизвестено пропадане и аз лично не съм никак изненадан от сегашното състояние на отбора.
Естествено, за назначението на този човек вина има отново Боби и сие, а твърдението им че няма пари за чужденец е просто нагло и безочливо.
Това са само част от причините за краха на националния ни отбор и прогнозата ми е, че нещата ще отиват още по-зле.

Потребителски аватар
makedonski
Контакти:

Защо България не може?!

Мнениеот makedonski » 08 сеп 2010 20:40

Основната причина България да не успява във всяко едно начинание не е разединението, а предателството. Възможно ли е един национален отбор да успее, след като голям процент от запалянковците искат отбора да губи? Те искат това, защото видиш ли начело са личности, които са им противни. Как се нарича това? Това е ПРЕДАТЕЛСТВО ! Кой е способен на това? - поп Кръстьо и онези предлагали два пъти на СССР да станат част от него.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Защо България не може?!

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 сеп 2010 20:43

Бедни, бедни Македонски .... (да продължавам ли)?! :mrgreen:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 сеп 2010 20:44

Captain Stottlemeyer написа: Бедни, бедни Македонски .... (да продължавам ли, че "Немили-недраги" я знам почти наизуст)?! :mrgreen:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Мнениеот Гуу » 08 сеп 2010 20:54

makedonski написа:Основната причина България да не успява във всяко едно начинание не е разединението, а предателството. Възможно ли е един национален отбор да успее, след като голям процент от запалянковците искат отбора да губи? Те искат това, защото видиш ли начело са личности, които са им противни. Как се нарича това? Това е ПРЕДАТЕЛСТВО ! Кой е способен на това? - поп Кръстьо и онези предлагали два пъти на СССР да станат част от него.

Дори и да предположим, че това е вярно (което не е), но да предположим, че е така - по какъв начин това влияе на играчите, по какъв начин желанието на запалянковците се отразява до такава степен на футболистите, че те губят срещите си ?

Нека само да ти припомня колко българи имаше на гостуването срещу Кипър, на гостуването срещу Англия, на домакинския мач срещу Черно гора (там вярно само около 10 хил), но мисълта ми че, никой не освирквал или псувал играчите,треньора или който и да било друг, чак накрая срещу Черно гора имаше скандирания за оставка. Тази твоя "теория" издиша и то сериозно. ;)

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 08 сеп 2010 20:54

След като едни дребни душици разбират , че са противни на цялата нация , то значи нямат работа в БФС и като треньори на националния отбор ... Визирам цялото сегашно ръководство на българския футбол начело с героите от САЩ 1994 година. Футболът ни ще започне да се развива в момента , в който тези необразовани селяндури се махнат от постовете , които заемат сега.

Потребителски аватар
The Sailor Man

Мнениеот The Sailor Man » 08 сеп 2010 21:08

Не всички герои от САЩ 94 имат пръст в потъването.Какво е виновен Краси Балъков?Туньо?Петьо Хубчев?Стоичков?Кой от тях е вземал някакви решения водещи до крах за целия футбол?Единствените хора с вина са Михайлов(Ел Президент),Лечков(Ел Вицепрезидент),Наско Сираков и онази групичка бизнесмени,адвокати и мошеници дето съставляват т.нар. Изпълком,т.е. хората крепящи Перуките с пари(разбирай подкупи).Това са хора които имат милиони,но хал-хабер си нямат от футбол,обаче в интерес на тях и парите им се правят реверанси,правят се...компромиси.А веднъж направиш ли компромис със съвестта си,веднъж повикаш ли в националния ей оня там,защото чакал трансфер еди къде си - КРАЙ,пътя по нанадолнището е открит,като Американска 32 лентова магистрала.Това е власт от комунистически тип!Не е ли срамно?Гуляй,банкети,любовници,разпивки за чия сметка?Ами на тази на БФС.Помните ли батето?Онези диви поскомунистически купони с печените прасенца и пияни-заляни дъртаци друсащи кючеци с млади ку*ви?Същата картинка е и сега,но просто физиономиите са сменени.Докато нещата вървят така по старо му,със стари принципи и по-точно-тотална безпринципност НЯМА ДА СТАНЕ.ЗАТОВА ПРИЯТЕЛЮ В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ,ЗАЩОТО В АНГЛИЯ ИЛИ ГЕРМАНИЯ ВЕДНАГА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ШЕФЪТ КОЙТО СЕ Е ПРОВАЛИЛ,В ЯПОНИЯ ОФИЦЕРЪТ ЗАГУБИЛ БИТКА ИЗВАЖДА КАТАНАТА СИ И СИ ПРАВИ ХАРАКИРИ ПРЕД ПОГЛЕДА НА СВОИТЕ ПОБЕДЕНИ ВОЙНИЦИ КОИТО ОСТАВАТ ЖИВИ.....А ТУК ОФИЦЕРЪТ БЯГА,СКРИТ В ТРИБУНИТЕ,ЖЕРТВА ВОЙНИКА И ТИКА НОВ НАПРЕД,А ТОЙ ПАК МАЗЕН-МАЗЕН СЕ УСМИХВА ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ Е БИЛО.ЗАТОВА НЕ МОЖЕ
Репортерка на ПРО БГ към Илиян Илиев " Но ти си левскар"....Илиян Илиев: "Нееее,аз съм черноморец"

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 08 сеп 2010 21:13

Бяха много доволни от загубата от Русия.Иначе още се живее със случайноста от 1994 г.

Върни се в “Национален отбор”