Искам да направя една ретроспекция на селекционерите на България през последните 19 години. Те са всичко на всичко 7. Изводите си ги наравете сами. (едно уточнение: взел съм под внимание само официалните мачове)
Започвам с най-големия - Димитър Пенев
Общо: 21 победи, 7 равни, 9 загуби, 68:39
СП/ЕП: 4 2 4 13:15
Квал.: 17 5 5 55:24
Мисля, коментарът е излишен. Само ще спомена големите мачове: две победи над Франция (домакин и гост), победи над Аржентина (2:0) и Германия (2:1) на Световното '94, победа над Германия (3:2), равен с Испания (1:1) на Европейското '96 и още куп победи над отбори от "средно ниво" - Гърция, Финландия, Австрия, Румъния, Словения, Израел, Уелс.
След него бих поставил Христо Бонев заради това, че ни класира на Световното '98
Общо: 6 победи, 1 равни, 5 загуби, 19:19
СП: 0 1 2 1:7
Квал.: 6 0 3 18:12
Най-големите му победи си остават победите с по 1:0 над Израел и Русия в квалификациите. Може би донякъде и равенството (0:0) с Парагвай на Световното. Големият му провал - 0:3 от Полша в Бургас, както и 1:6 от Испания във Франция'98.
Пламен Марков, само заради класирането ни на Евро 2004 (играта беше трагична)
Общо: 5 победи, 5 равни, 4 загуби, 16:15
ЕП: 0 0 3 1:9
Квал.: 5 5 1 18:12
Добри победи над Белгия (като гост) и Хърватска с по 2:0 и прилично първо полувреме срещу Италия на Евро 2004. Това е. Към успехите може да причислим и равния 0:0 срещу Италия в София. Иначе: 0:5 от Швеция, 0:0 с Естония, 0:0 с Грузия, измъчено 2:1 срещу Андора в София.
Христо Стоичков
Общо: 6 победи, 6 равни, 3 загуби, 24:20
Доста спорен като качества селекционер. Най-добрите му мачове ... предполагам равенствата с Румъния като гост (2:2) и с Холандия (1:1), може би и равния с Хърватска в Загреб (2:2). Като провали мога да спомена – 0:0 с Албания, 1:3 с Хърватска и 0:3 с Швеция в София, както и 1:1 с Малта като гост.
Станимир Стоилов – все още няма изкаран пълен цикъл квалификации
5 2 2 19:12
Успехи ? 6:2 срещу Грузия и 4:1 срещу Черна гора, може би и 1:1 с Ейре като гост. Най-големият провал си остава срамното 1:4 срещу Кипър преди няколко месеца.
Стойчо Младенов – води отбора само за квалификациите за Световното 2002
5 2 3 14:15
Честно казано не мога да отлича някой негов мач. Единствено 1:1 с Дания като гост, въпреки, че бяхме тотално надиграни. Издънките са му доста за само 10 мача – 0:6 и 0:1 от Чехия, 0:2 от Дания (като домакин), 1:1 с Исландия
Димитър Димитров – води отбора само в 7 мача
2 2 3 6:5
Уникални две равенства срещу Англия (сега само можем да си мечтаем за такива резултати), резонни загуби от Швеция (2) и Полша. Трябва да се отбележи, че тогава националният ни отбор беше доста слаб.
Бивши селекционери
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Бивши селекционери
Димитър Пенев си остава номер 1, трябваше да го оставят да води националния отбор след като Христо Стоичков напусна поста, но веднага назначиха Пламен Марков, а след това и Синоптика
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
Какви издънки на Младенов като пое сегашния ни национален отбор на по 20 години и никой не очакваше нищо от него каму ли в последния мач да играем за класиране
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
-
- Контакти:
Не си прав, че отборът ни е бил млад. Млади бяха само Бербатов (20), Мартин Петров (22) и Стилиян Петров (22).
Основните ни играчи:
Балъков - 10 мача, 35 год.
Здр. Здравков - 10 мача, 31 год.
Г. Иванов - 10 мача, 26 год.
Бисер Иванов - 8 мача !!!, 28 год.
Георги Марков - 9 мача, 29 год.
Пр. Пажин - 8 мача, 28 год.
Милен Петков - 8 мача, 27 год.
Мариан Христов - 5 мача, 28 год.
Както виждаш - играчи в "златна футболна възраст". Друг е въпросът за качествата им.
Основните ни играчи:
Балъков - 10 мача, 35 год.
Здр. Здравков - 10 мача, 31 год.
Г. Иванов - 10 мача, 26 год.
Бисер Иванов - 8 мача !!!, 28 год.
Георги Марков - 9 мача, 29 год.
Пр. Пажин - 8 мача, 28 год.
Милен Петков - 8 мача, 27 год.
Мариан Христов - 5 мача, 28 год.
Както виждаш - играчи в "златна футболна възраст". Друг е въпросът за качествата им.
Време е,крайно време е бих казал и настоящия селекционер,да иде в категорията БИВШИ.Не съм съгласен с автора за ''успехите''му.Срещу Грузия дето не искаха да играят,аз или автора да водехме отбора,щъхме да вземем безсмисления мач.А 4:1 срещу черногорците,си е луд късмет че,като ни поведоха с 0:1,не стана 0:3 и изравнихме в 46 минута.Иначе второто полувреме-добре.И това бе максимума на хасковския Бастун.А ремито с Ейре там,спор няма.Беше добро...но останалото е мъка и мизерия.
Само Черно море.
-
- Контакти:
В известна степен съм съгласен. Уточнението е вярно - всички изброени са бивши, а Станимир Стоилов е настоящ. Аз също не съм фен на Стоилов, напоследък да гледаш играта на националите ни е мъка. Като се замисля каква кампания ни предстои, направо се плаша. Въпреки, че не съм оптимист и не харесвам настоящия селекционер, ще продължавам да подкрепям отбора.
Forest,азсъщо не съм фен на Мъри,но не се надявам на нещо в този цикъл.Не тая никакви надежди.Освен за 4 или 5 място. 

Само Черно море.
От това става ясно,че селекционерите преди 20-25год. са били доста по-успешни....Защо ли?
Пената е доказателство за това 

"мъри" е най-добрия!
Айде айде айде "мъри"
Айде айде айде "мъри"
Айде айде айде "мъри"
Борим се за успеха с "мръи"
Успеха е в четвърта урна "мъри"