Или да се направи, както във Великобритания. играчи извън ЕС да не им се издават работни визи, освен ако нямат 75% изиграни мачове в нац. отбор. Всички отбори според мен трябва да са изцяло съставени от българи, било то юноши или вече на възраст и от чужденци, които са наистина с класа над нашите.
А по темата по-добре ще е всеки отбор да започне да играе с резервния си отбор в Б група. Създава се някакъв отбор, например ЦСКА Б, Левски Б, Лудогорец Б и той започва от най-долните дивизии и е с някакъв специален статут,че по всяко време от/за него могат да се вземат или дават играчи от/за А отбора. Разбира се този отбор няма да може да играе в А - група. Другия вариант е всеки отбор да си има сателит, както на ЦСКА беше Своге, на Левски - Спартак Плевен и там да се преотстъпват играчи. Разбира се, тази сателитна връзка трябва да бъде прекъсвана щом съответния отбор започне да играе в А-група. Не разбирам защо преотстъпването (т.е. под наем) не се практикува в БГ. Това е толкова използвана практика в чужбина. Един път по-слабите отбори се снабдяват с по-качествени играчи за без пари, втори път тези играчи не се застояват и не залежават в съответния си отбор.
Или както се предложи до 3-ма чужденци на мач. Мисля си че има някакво подобно ограничение в момента, но то е само за играчи без ЕС паспорт (разбирай бразилци, нигерийци), май беше 5.
Или да се наложи финансов феърплей, влагаш каквото си изкарал, освен парите за бази които може да са външни. Така няма да има собственици като Батков, Домусчиев, Ганчев и ТИТАН, които влагат собствени средства за издръжка, а и ще се спре с това пране на пари, което е пагубно за футбола ни.
Националния отбор до 19 години в Б група ?!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Националния отбор до 19 години в Б група ?!
whitebear написа:Или да се направи, както във Великобритания. играчи извън ЕС да не им се издават работни визи, освен ако нямат 75% изиграни мачове в нац. отбор. Всички отбори според мен трябва да са изцяло съставени от българи, било то юноши или вече на възраст и от чужденци, които са наистина с класа над нашите.
А по темата по-добре ще е всеки отбор да започне да играе с резервния си отбор в Б група. Създава се някакъв отбор, например ЦСКА Б, Левски Б, Лудогорец Б и той започва от най-долните дивизии и е с някакъв специален статут,че по всяко време от/за него могат да се вземат или дават играчи от/за А отбора. Разбира се този отбор няма да може да играе в А - група. Другия вариант е всеки отбор да си има сателит, както на ЦСКА беше Своге, на Левски - Спартак Плевен и там да се преотстъпват играчи. Разбира се, тази сателитна връзка трябва да бъде прекъсвана щом съответния отбор започне да играе в А-група. Не разбирам защо преотстъпването (т.е. под наем) не се практикува в БГ. Това е толкова използвана практика в чужбина. Един път по-слабите отбори се снабдяват с по-качествени играчи за без пари, втори път тези играчи не се застояват и не залежават в съответния си отбор.
Или както се предложи до 3-ма чужденци на мач. Мисля си че има някакво подобно ограничение в момента, но то е само за играчи без ЕС паспорт (разбирай бразилци, нигерийци), май беше 5.
Или да се наложи финансов феърплей, влагаш каквото си изкарал, освен парите за бази които може да са външни. Така няма да има собственици като Батков, Домусчиев, Ганчев и ТИТАН, които влагат собствени средства за издръжка, а и ще се спре с това пране на пари, което е пагубно за футбола ни.
Всички предложения са ти много разумни, особено първото - чужденците да са единствено национали. Само практиката със сателитите не ми харесва. По принцип от ограничението до 3-ма извън ЕС няма никакъв смисъл, тъй като преобладаващата част от чужденците ни (бразилци, нигерийци и т.н.) имат европейски паспорт и срещу тях нищо не може да се направи. Идеята на автора на темата също е доста интересна и мисля че има хляб в нея. Като цяло по въпроса с юношите спешно трябва да се предприемат действия, защото положението в момента не е розово.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
- Never_Mind
- Контакти:
Според мен идеята не е лоша, но няма да срещне разбиране от ръководните фактори в България. Може би (което е малко вероятно разбира се ) ако се приеме правило , по силата на което футболисти под 21г. от школата на съответният клуб задължително да започват мача( не да са записани в резервите, а да започват мача), то тогава ще се даде поле на поне 50-60 млади момчета от А група и поне още толкова в Б група...което никак няма да е малко. Е... няма всяка година е за изгряват големи звезди ...няма и всяка година едни и същи отбори да печелят титли и купи...много важно... Важното е на дълга писта да има ефект и да виждаме момчета на 21-22г. вече като утвърдени футболисти. Вчера гледах Евертън с/у Челси. Рос Баркли е на 19 и вече го викат в мъжкия на Англия, а му се налага в клубния си отбор да замести Фелайни...Но играе пича с хъс и с всеки изминат мач израства. Това искам да виждам и в БГ...
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/440/4592440U.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://images.icnetwork.co.uk/upl/ealinggazette/sep2008/3/9/7A187447-ACE7-BA6C-3DE786A0320F8078.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://images.icnetwork.co.uk/upl/ealinggazette/sep2008/3/9/7A187447-ACE7-BA6C-3DE786A0320F8078.jpg[/wrapimg]
doktora25 написа:Всички предложения са ти много разумни, особено първото - чужденците да са единствено национали. Само практиката със сателитите не ми харесва. По принцип от ограничението до 3-ма извън ЕС няма никакъв смисъл, тъй като преобладаващата част от чужденците ни (бразилци, нигерийци и т.н.) имат европейски паспорт и срещу тях нищо не може да се направи. Идеята на автора на темата също е доста интересна и мисля че има хляб в нея. Като цяло по въпроса с юношите спешно трябва да се предприемат действия, защото положението в момента не е розово.
Идеята ми е 3-ма чужденци в мач, като цяло. А иначе, имам в предвид, че в момента има правило, което не позволява на повече от 5тима футболисти извън ЕС да са в групата за мач (не съм сигурен в точната бройка) Но все пак, всеки клуб (включвам и феновете) искат титла на момента. Не само футболния съюз трябва да се намеси, но и самите клубове трябва да променят политиката си.
Няколко въпроса.
1. Кой ще плаща заплатите на играещите в този отбор?
Ако са клубовете, как така става така, те да харчат пари за школа, евентуално трансфер, накрая и месечна заплата, а от инвестицията да се ползва "националният отбор"? Все пак имаме пазарна икономика, нали? И се очаква да има някаква възвръщаемост на инвестициите.
Ако е БФС, дали може да си позволи да плаща заплатите, които биха вземали в клубовете? А ако им плаща символични заплати и те играят за едната гола национална гордост, дали няма да поискат да се върнат в клубовете си? Даже си мисля, че биха играли умишлено слабо, за да се върнат...
2. Какво става, ако клубът има реална нужда от младежкия си национал?
Примерно Черно море искат да налагат Китанов, а Левски - Пламен Илиев и те са титуляри в отборите си. Един мач в събота и един в неделя ли ще играят? Ами ако са полеви играчи? Разбира се, поддръжниците на идеята смятат, че те не трябва да играят за клубните си отбори? Тоест, зачеркваме работата на школата, направената инвестиция в играча, желанието на треньора и феновете да гледат най-доброто от отбора им? Не, благодаря. Ако съм фен на съответния отбор, искам всеки мач да гледам Вутов, Китанов, Неделев, Тонев, Терзиев и т.н. Ако пък съм треньор - искам ги в отбора си, не някъде другаде. А сега ми казвате, че щото са национали, това не става...
3. Къде играят момчетата и що за фенска база имат?
Очевидно на националния стадион. Може би дори в "Меката на българския футбол" - Пловдив. Наскоро четох коментари тук, как било супер, че се местели от Ловеч в Стара Загора, та вече щели да ходят по 1000 души на мач. Според мен на мача с Ботев Гълъбово няма да има и 100 души, особено ако в отбора няма нито един заралия. А я си помислете какво е да ревне стадионът на Ботев - Локо или Левски - ЦСКА, какво е цял стадион да скандира името ти, как ти поникват криле и си готов да изгрижеш и тревата, за да победиш.
4. Какви цели имат?
Колегите на националите, които уж не са толкова добри, играят в А група, стават шампиони на страната, играят в европейските турнири, премират ги, феновете ги обичат. А тук какво? Бихме Раковски. Братовчед ми видя - йей...
Накратко, не можем и не трябва да обричаме бъдещето на футбола ни да играе безцелни мачове, които не са нищо повече от контроли, да получават мизерни (в сравнение с тези на колегите си) възнаграждения, да не усещат тръпката на дербитата, да нямат цели и начини за постигането им.
Идеята не е добра.
1. Кой ще плаща заплатите на играещите в този отбор?
Ако са клубовете, как така става така, те да харчат пари за школа, евентуално трансфер, накрая и месечна заплата, а от инвестицията да се ползва "националният отбор"? Все пак имаме пазарна икономика, нали? И се очаква да има някаква възвръщаемост на инвестициите.
Ако е БФС, дали може да си позволи да плаща заплатите, които биха вземали в клубовете? А ако им плаща символични заплати и те играят за едната гола национална гордост, дали няма да поискат да се върнат в клубовете си? Даже си мисля, че биха играли умишлено слабо, за да се върнат...
2. Какво става, ако клубът има реална нужда от младежкия си национал?
Примерно Черно море искат да налагат Китанов, а Левски - Пламен Илиев и те са титуляри в отборите си. Един мач в събота и един в неделя ли ще играят? Ами ако са полеви играчи? Разбира се, поддръжниците на идеята смятат, че те не трябва да играят за клубните си отбори? Тоест, зачеркваме работата на школата, направената инвестиция в играча, желанието на треньора и феновете да гледат най-доброто от отбора им? Не, благодаря. Ако съм фен на съответния отбор, искам всеки мач да гледам Вутов, Китанов, Неделев, Тонев, Терзиев и т.н. Ако пък съм треньор - искам ги в отбора си, не някъде другаде. А сега ми казвате, че щото са национали, това не става...
3. Къде играят момчетата и що за фенска база имат?
Очевидно на националния стадион. Може би дори в "Меката на българския футбол" - Пловдив. Наскоро четох коментари тук, как било супер, че се местели от Ловеч в Стара Загора, та вече щели да ходят по 1000 души на мач. Според мен на мача с Ботев Гълъбово няма да има и 100 души, особено ако в отбора няма нито един заралия. А я си помислете какво е да ревне стадионът на Ботев - Локо или Левски - ЦСКА, какво е цял стадион да скандира името ти, как ти поникват криле и си готов да изгрижеш и тревата, за да победиш.
4. Какви цели имат?
Колегите на националите, които уж не са толкова добри, играят в А група, стават шампиони на страната, играят в европейските турнири, премират ги, феновете ги обичат. А тук какво? Бихме Раковски. Братовчед ми видя - йей...
Накратко, не можем и не трябва да обричаме бъдещето на футбола ни да играе безцелни мачове, които не са нищо повече от контроли, да получават мизерни (в сравнение с тези на колегите си) възнаграждения, да не усещат тръпката на дербитата, да нямат цели и начини за постигането им.
Идеята не е добра.
lans22 написа:АКО НАВЕДНЪЖ 20 ОТБОРА С ИМЕТО ЦСКА ПОБЕДЪТ ЛЕВСКИ В ЕНА И СЪЩА ГРУПА В ЕДИН И СЪЩИ СЕЗОН - ШЕ ГИ ПРИПОЗНАЕМ СИЧКИТЕ!
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
Цялата работа е, че тези футболисти така ще получат изкуствено мачове, които не биха изиграли в клубния си отбор. Дали защото политиката на ръководството му е такава, дали защото просто не стават.
По-добре всеки отбор да има ограничения за чужденците, които използва. Понеже нямаме много големи български футболисти, а и повечето едва ли ще искат да играят в А група ще се наложи клубовете да обърнат внимание на юношите и то не просто да ги пробутват на терена, но и да ги развиват. Ще иска време, но не е невъзможно.
Колкото и странно да прозвучи на някои хора, другото решение е по-ефикасно, понеже ще заобиколи факта, че футболистите с поданство на държави от ЕС на теория нямат ограниченията на чужденци: таван на заплатите хх Просто повечето от вносните маймуни на кило няма да се влачат тук и клубовете ще бъдат принудени да се заемат с юношите. А пътем солидно ще паднат и разходите на отборите. Разбира се, тогава много българи ще бързат да излязат да играят навън, ама за да ги вземе някой там ще трябва да се ПОСТАРАЯТ тук, което би означавало вдигане на нивото им.
По-добре всеки отбор да има ограничения за чужденците, които използва. Понеже нямаме много големи български футболисти, а и повечето едва ли ще искат да играят в А група ще се наложи клубовете да обърнат внимание на юношите и то не просто да ги пробутват на терена, но и да ги развиват. Ще иска време, но не е невъзможно.
Колкото и странно да прозвучи на някои хора, другото решение е по-ефикасно, понеже ще заобиколи факта, че футболистите с поданство на държави от ЕС на теория нямат ограниченията на чужденци: таван на заплатите хх Просто повечето от вносните маймуни на кило няма да се влачат тук и клубовете ще бъдат принудени да се заемат с юношите. А пътем солидно ще паднат и разходите на отборите. Разбира се, тогава много българи ще бързат да излязат да играят навън, ама за да ги вземе някой там ще трябва да се ПОСТАРАЯТ тук, което би означавало вдигане на нивото им.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
Поредната малоумна тема. Къде, освен в Кенефстан може малоумник да измисли подобна велика мисъл?