Мнениеот blue_wind » 18 окт 2009 08:47
В тази тема както и във всички останали има един два смислени поста и всичко друго е пълнеж.Ми то и в националния е така имаме 2-3-ма играчи на високо ниво ,а другото е пълнеж.Чужденец треньор да вземем и футболистите да натурализираме ,за да можем да стигнем до финал на някое първенство и да се тупаме в гърдите колко сме велики.Както беше загатнато и от Кашчей проблемите са много дълбоки за да ги оправим с едно назначаване на нов селекционер.По съм склонен на варианта ,който Вальо Михов предложи да се докара чужденец,който да работи с подрастващите, да въведе методика на работа и да обучи треньорите в детско-юношеския футбол.Защото сега излизат някакви футболисти ,които не могат да си спират топката ,не могат да подадат точен пас на повече от 5 метра,за силни удари от далече да не говорим.Друго също ми е интересно толкова ли няма високи и здрави физически деца в България ,че постоянно от школите се бълват играчи тип лилипут,явно и там селекцията куца.
Най - подходящият пример, който мога да дам е с националния ни отбор по баскетбол.Дойде Гершон стигнахме до финалите на голямо първенство и там ни показаха колко сме далеч от истината.Човекът ни каза,че работим сбъркано,като без здрави основи се опитваме да постигнем големи успехи и веднага го емнаха българските "капацитети".
Това ще стане и с футбола ,без значение кой ще дойде като треньор и същите тези дето сега предлагат този вариант и са готови да го финансират първи ще ревнат против него.