Примерът на Чили - как се избира тренер!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Примерът на Чили - как се избира тренер!
Наистина много интересно.
- Pro-European
- Контакти:
omegga megadeath написа:Другият път преди да пишеш-мисли!!Pro-European написа:omegga megadeath написа:Не може Мъри да излиза пред медиите и да казва че:"Футболистите от родното първенство не стават,иначе той бил супер-треньор,ама разликата между "чужденци" и "българи" била като пропаст и дори той не можел да оправи нещата" ...
[offtopic]Това истински цитат ли е или твой преразказ?
За мен е много калпав опит за второто.
Бъди коректен, когато предаваш думите на други хора с "цитати"![/offtopic]
"Много слаб мач за България. Допуснахма елементарни грешки в защита, а освен това не успяхме да се възползваме от създадените положения пред вратата на Кипър. Повечето играчи имат сериозни претенции, но в днешната среща за пореден път се видя, че разликата между футболистите играещи в чужбина и тези от вътрешния шампионат е огромна. Тези, които се изявяват в българските клубни отбори не са готови за националния отбор", заяви Станимир Стоилов.
[offtopic]Отговорът ти е меко казано неубедителен.
Това, което казва, е общоизвестен факт/ Все пак аз бих добавил - "разликата между някои от футболистите..." и "някои от тези..."
Знаеш ли кога се използват кавички в Бг език?
Къде Мъри казва, че той е "супер-треньор" и "дори" той не може да оправи нещата?
Отговори само ако посочиш линк към интервю с точно тези изрази, твоето тълкуване не е необходимо. Имам бегли впечетления за качеството на мненията ти, затова и да не коментираш, няма да се сърдя.[/offtopic]
Авторът на темата: Ще спре ли..
Добавка: За всички които мислят, че чашата е полу-празна!
В отборът на Чили днес (казвам титулярният) и от тези, които играят в чужбина - има САМО един играч титуляр в отбора си!!!!
Второ, за тези , които смятат, че това е една латино "сапунка" - много съжалявам, че не разбират една проста истина! А тя е, че НЯМА държава, с лоши футболисти!!!!! НЯМА!!! Има необучени футболисти !!! България има едно (все още) голямо богатство от необработени диаманти, т.е. футболисти! В Чили беше същото, преди 3 години - песимизъм, песимизъм и песимизъм! От Байчето дето си оре нивата, до най-високо поставеният човек във федерацията! Но дойде един "илуминати" (който едвам спечели - щото бил богаташ, щото бил сътрудник на ФИФА, щото...абе, имал сини очи, с две думи! Никой не го обичаше, нито клубовете(излезе победител за шеф на местната федерация заради гласовете на аматорския футбол), нито пресата, нито феновете! Но заложи на един проект, контратирайки един от 5-те най-добри тренери в света (според сайта на ФИФА), и днес.... абе, какво да ви разправям! Никога не съм бил фен на Чили, от гордост че съм българин, но откак дойде Биелса, все едно че играе България! Заради него, заради убежденията му, абе... нямам думи!
Ще ви кажа, че преди месец, Биелса даде семинар за всички бизнесмени в Чили - "Тактика и мотивация". Входа беше 750 долара на човек... Залата, за 7.500 човека беше ПРЕПЪЛНЕНА от биснесмени!
Такива ми ти работи.... Мисля, че повече не е нужно да пиша за "чилийският модел"! Който иска - да разбере, който не....... да прочете една книга!
В отборът на Чили днес (казвам титулярният) и от тези, които играят в чужбина - има САМО един играч титуляр в отбора си!!!!
Второ, за тези , които смятат, че това е една латино "сапунка" - много съжалявам, че не разбират една проста истина! А тя е, че НЯМА държава, с лоши футболисти!!!!! НЯМА!!! Има необучени футболисти !!! България има едно (все още) голямо богатство от необработени диаманти, т.е. футболисти! В Чили беше същото, преди 3 години - песимизъм, песимизъм и песимизъм! От Байчето дето си оре нивата, до най-високо поставеният човек във федерацията! Но дойде един "илуминати" (който едвам спечели - щото бил богаташ, щото бил сътрудник на ФИФА, щото...абе, имал сини очи, с две думи! Никой не го обичаше, нито клубовете(излезе победител за шеф на местната федерация заради гласовете на аматорския футбол), нито пресата, нито феновете! Но заложи на един проект, контратирайки един от 5-те най-добри тренери в света (според сайта на ФИФА), и днес.... абе, какво да ви разправям! Никога не съм бил фен на Чили, от гордост че съм българин, но откак дойде Биелса, все едно че играе България! Заради него, заради убежденията му, абе... нямам думи!
Ще ви кажа, че преди месец, Биелса даде семинар за всички бизнесмени в Чили - "Тактика и мотивация". Входа беше 750 долара на човек... Залата, за 7.500 човека беше ПРЕПЪЛНЕНА от биснесмени!
Такива ми ти работи.... Мисля, че повече не е нужно да пиша за "чилийският модел"! Който иска - да разбере, който не....... да прочете една книга!
svis2ov написа: Бяха повикани играчи от местните клубове, които бяха резерви в собствените си отбори, и други много млади момчета.
Това, ако стане тука още след първата загуба тренера ще бъде оплют тотално. А може би и преди това. Все едно сега в национала да бъдат викнати Ники Димитров, Данчо Милиев и Еньо Кръстовчев.
-
- Контакти:
svis2ov написа:Добавка: За всички които мислят, че чашата е полу-празна!
Съгласен съм за вси4ко за Биелса.. за невероятните му ка4ества, за това, 4е коренно промени на4ина на игра на 4или.. за това 4е 3-3-1-3 ж неговия вариант е най-офанзивната тактика, която някога съм виждал, но както и самият той днес многократно ж 4илийските медии заяви, основният принос е на мом4етата на терена. Сега изобщо не съм съгласен с това, 4е само 1 от игра4ите на 4или в 4ужбина от титулярите в4ера е титуляр.
C. Bravo - титулярен вратар на Реал Сосиедад (с интерес от Барселона и Жаленсия това лято към него)
R. Millar - титуляр в Коло Коло
W. Ponce - титуляр във Велес (Арж)
Mark Gonzalez - титуляр ж ЦСКА Москва
Mati Fernandez - титуляр в Спортинг Лисабон
A. Vidal - титуляр в Байер Леверкузен
G. Medel - титуляр в Бока Хуниорс
C. Carmona - титуляр в Реджина
H. Suazo - титуляр в Монтерей (Мексико)
F. Orellana - титуляр в Херез
J. Beausejour - титуляр в Америка Мексико
Абсолйутно вси4ки игра4и са титуляри и основни състезатели в отборите си. Изклйу4ително силно поколение, изклйу4ително мотивирано, дисциплинирано и т.н. В4ера не играха Санцхез от Удинесе (може би най-силният игра4 на 4или ж момента), Исла - титуляр в Удинесе и доста други.
Наистина е факт, 4е под настояването и с връзките на Биелса, 4илийските младежи играха на 2 пъти в Тулон последните 2 години(2ро място миналата година и титла тази).. играха Милк къп, който също спе4елиха и т.н. 4овека държи много на младежите, работи с тях и знае как стават нещата просто.
Президентът на федерацията обеща контроли с топ 3 на Европа от последното европейско първенство. Досега 4или играха с Испания и Турция..следващия месец гостуват и на Германия. Играха контроли с Швеция, Дания и т.н. и т.н. Просто там се работи правилно..с правилните хора.
Но не мисля, 4е сравнението като цяло е уместно, тъй като най-малкият ни проблем за мен в момента е тренъорът. Ние нямаме игра4и.. а тези, които имаме им е все тая. Смешото-капитан, "велик игра4".. колко гола вкара тези квалификации и срещу какви отбори.. Колко гола е вкарал в последните 5 години срещу какви отбори. На "звездите" ни не им се играе просто.. все им е тая за националния.. Бербатов струва колкото вси4ки игра4и на Словакия и Словения взети заедно. Ама там хорицата с мишкарски усилия, къртски труд я докараха до 1во и 2ро място и са се захапали здраво. Нас ни мързи..все ни е тая. Колко тренъора смениха тези лекета. Егати поколението, само с перца го галим 10 години.. До кога бе?! То не бяха 6-0 с 4ехия..Сърбия..Кипър и о6те десетки простотии с отбори от калибъра на Грузия, Албания и т.н. И сега пак Мъри виновен! За какво е виновен.. 4е Иван Иванов не може да спре летяща топка..или 4е Бербатов за 15 ма4а вайни ма4а в кариерата си в националния е вкарал 1 гол?!?!?! Левскар съм, но не Иван Иванов е виновен за загубата в4ера. Колкото той, толкова и вси4ки останали.
Стига сме ги обсъйждали..дори не го заслужават. Толкова им е все тая. Взимат си по 8 000 евро за всяка повиквателна. Идват си в родината. Цяла седмица шеги4ки тъпотии, зака4ки, Син Сити, Биад... и в края на седмицата кото стане.. пък ако паднем сменяме тренъора и пак същата песен месец по-късно. Айде този път да разнообразим ве4е каките в бардака, а не да сменяме шефа му, 4е се видя за 100ен път, 4е с тези каки, този бардак няма да го бъде.
п.с: От 12 години съм фен на 4илийския футбол(болен).. дълга история е...
Izwinqwam se za mnogoto prawopisni gre6ki, no sa wsledstwie na izpolzwane na converter, tyi kato jiweq w 4ujbina i nqmam instalirana kirilica, za koeto se izwinqwam!
- kiril74
- Контакти:
по - надолу от това няма накъде
, така че защо да не пробваме с чужд специалист?