Значи, според мен лично.... Кишишев, Илиян Стоянов и разни такива нямат място повече в националния. Мартин Петров също няма място в националния... първо, че в защита е пълна дупка, винаги ме е дразнел в защита как играе, или по-точно не играе... второ, бързината му не е това, което беше едно време... сега му е доста трудно да надбягва противниците... трето, с толкова малко минути за Ман. Сити скоро няма да навлезе в някаква суперформа, която да му позволи да помогне с нещо кой знае какво за националния. Четвърто, много контузии взеха да го гонят. Верно, че има голямо желание за игра и хъс... ама това само не стига

Според мен, от по-старите трябва да останат само Бербатов и Стилиян Петров и те да дърпат отбора на този етап, а към тях да се прилепят по-млади момчета, които заедно да изградят гръбнака на националния отбор. Наистина, според мен грешка е, че не беше даден шанс на Мартин Камбуров например или Кушев.... но вече е късно за съжаление да им се дава шанс.
Мисля си, че новата схема в национала трябва да бъде с Бербатов като централен нападател и около него млади момчета, бързи и борбени... така ще се допълнят. Знаем какви пасове може да дава Бербатов, така че според мен това е идеалния вариант. Примерно, Спас Делев отляво и Иван Стоянов отдясно ..... или пък Миро Манолов (Черно море) вдясно и Йордан Юруков (Черно море) отляво.... въпреки че последния е контузен в момента, но се надявам като се върне да покаже същата игра като преди. И между другото, това са само примери... не твърдя, че точно те трябва да бъдат викнати, но като фен на Черно море ги наблюдавам тях най-много и знам какво могат, колко много се борят във всеки мач и колко допринасят за това Черно море да е от водещите отбори. Ама друг въпрос, че Варна е твърде далече от София някакси, за да ги викнат поне за едната проба....
Има и други доста добри футболисти в Черно море, които могат да свършат работа... но според мен Даниел Димов задължително трябва да е в национала. Това момче играе много по-добре от Атанас Борносузов и Милен Петков като дефанзивен халф. Във всеки мач който играе показва едно много високо поне според мен ниво.... а е само на 20 години

Демек, има доста годинки напред да помага в национала...
Този Костадин Стоянов от ЦСКА верно и на мен ми направи страхотно впечатление в тия два мача дето гледах на ЦСКА срещу Фулъм и Левски..... но нека покаже първо постоянство, за да не се окаже звезда-еднодневка. Иначе ако продължава така, и той има място в национала

Вече трябва да се избира между него и Веселин Минев отляво.... а отдясно да се борят Станислав Манолев и Живко Миланов... като първия е с предимство според мен

За централни защитници има много варианти..... само в Черно море има трима много добри такива - Сашко Александрво, Танко Дяков и Николай Домакинов. В ЦСКА има Иван Иванов и Кирил Котев. Тунчев също.... вариантите са доста. Друг въпрос е, че тренира предпочита Пелето да използва като централен защитник

Според мен понеже има толкова варианти, е добре да се заложи на младите, ако ще се прави промяна... демек Иван Иванов - Сашко Александров или нещо от тоя род

Владимир Гаджев също има място в национала, стига да не е контузен. Ивелин Попов, както и Благой Георгиев.... на мен лично Благо в повечето случаи не ми харесва как играе, но в този последния мач на национала показа голямо израстване, макар само за 20 мин. Ако продължава да показва тази игра..... ще е супер

И общо взето за тия футболисти се сещам поне аз....