Сега ще се опитам да обясня защо Мъри трябва да бъде сменен.
Причината естествено не може да бъде в загубата от Италия, защото играем все пак срещу световния шампион и е нещо нормално да се загуби гостуване там. Въпроса е в това, дали успяхме да покажем максимума на възможностите си и потенциала, с който разполагаме. Според мен - НЕ. Видя се, че Мартин Петров изобщо нямаше място като титуляр вчера. Нищо не направи, за разлика от Благой Георгиев... който игра наистина прекрасно и се открои за доста кратко време с великолепната си игра - защо не започна той от самото начало? Защо Валери Божинов не почна титуляр вместо Рангелов? Видя се, че и Божинов игра страшно добре за малкото време на терена. И ако ме питате защо не съм казал, че те трябва да играят преди мача, ще ви кажа - защото не съм треньор. Не провеждам аз заниманията на националите и да мога да ги наблюдавам пряко кой как се представя и в каква форма е в момента и доколко би бил полезен. Така че бъдещият треньор на националния отбор трябва да не се страхува да избира оптималния състав, въпреки че засегнат ще бъде Мартин Петров в случая. И какво като е Мартин Петров, да не би да е недостъпен... просто не е във форма момчето и трябваше някой друг да почне на неговото място. Също така, тренера не трябва да се страхува да избира сам състава си, но трябва да прави това обективно! В момента се викат само играчи от 3 отбора - Левски, ЦСКА и Литекс... ако не си от тези 3 отбора, никога няма да си в националния. Играчи, които се представят добре - Мартин Камбуров, Александър Александров (Сашко), Миро Манолов, Данчо Юруков и т.н. изобщо не биват забелязвани и не им е даван шанс. Да, Мъри мотивира отбора... да, при Мъри футболистите показват добра игра. Но Мъри нито вика правилните играчи в националния, нито пуска правилните играчи като титуляри... и така намалява шансовете за добро представяне. Сега ми кажете, ако Благо, Бербо и Валери бяха почнали като титуляри напред, дали шансовете ни нямаше да са по-големи и наистина да имаме шанс за победа? Може би пак щяхме да загубим, но поне щяхме да имаме по-голям шанс за нещо и щяхме да се представим по-добре в мача. Промените на позициите на доста играчи, както и дебюта на Сърмов в такъв мач също изглеждат малко странни, но все пак няма да ги коментирам. Наистина играхме добре горе-долу, но можехме и доста по-добре... трябва ни човек начело на отбора, който да може да извлече максимума. И който може, ако се наложи, да даде лентата на Стилян Петров, дори и Бербо да се сърди... да оставя на скамейката М. Петров, дори той да се сърди... да вика други футболисти освен Левски, ЦСКА и Литекс, дори и от тези клубове да се сърдят. Това е.