zyto написа:Мъри: ЦСКА не играе правилен футбол
Проспорт.бг Публикувано на: 06.09.2009, 19:54
Бащата и началникът на "правилния футбол" разкриха ЦСКА.
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Станимир Стоилов коментира днес пред Канал 3 проблемите си с избора на централни защитници.
Пред Крум Савов бащата на "правилния футбол" дефинира проблема на Иван Иванов и Кирил Котев. ЦСКА не играе...правилен футбол, поради, което Иван Иванов също не става. Впрочем и Вячеслав Грозни не знае какви ги върши в Терек, защото и Вальо Илиев се сдобил с лоши навици при него.
"За мен идеалната двойка централни защитници е Илиян Стоянов - Игор Томашич. Томашич обаче няма как да го използвам. Съжалявам, че не повиках и Елин Топузаков. Той е опитен бранител, със самочувствие, което е изключително важно когато си играч на националния отбор. По принцип стилът на нашия отбор е по-висок. Най-важните играчи са централните защитници. Те трябва да имат бърза мисъл. Не трябва да хвърляме вината за вчерашното слабо първо полувреме върху Киро Котев, но се видя, че все още не е готов. Същото се отнася за Вальо Илиев и Иван Иванов. Те са свикнали в техните клубове да играят по-близо до останалите футболисти. Когато българските отбори променят своя стил към добро (б.р - разбирай правилен футбол), след време имат шанс и споменатите играчи да заиграят в националния тим", коментира Мъри.
Човек,знам защо пускаш това тук,но бих искал да кажа,че Мъри имаше предвид,че Котев,Иван Иванов и Валентин Илиев не са подходящи за стила на игра,изповядван от него.Никъде не е казал,че са лоши футболисти или,че ЦСКА не играе правилен футбол.Престанете вече с тези простотии!А и никъде не се споменава Тунчев,това трябва да ви говори доста,просто той е най-класният от червените защитници.Моето мнение съм го казал вече в няколко теми:централната двойка защитници в този момент трябва да е Тунчев-Топузаков или в краен случай Станислав Ангелов на мястото на един от двамата.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.