Отидохме за 1 т. и си я взехме.
Хареса ми едно мнение по-назад, в което се казва, че много малко ( според мен, едва 3-4 ) ... Отбори в Европа не биха се зарадвали на реми в Прага.
Чехите през годините си изградиха репутация на безкомпромисен домакин !
Може и да не са в някаква ненормална форма в момента, но са си страшно, страшно силен домакин.
А и един отбор играе толкова, колкото му позволи съперникът ...
Така ... Това горе бе положителното.
Лошото е, че сега с добрите игри и много, много приличните резултати срещу силни противници, целите вече задължават.
А на този етап не съм сигурен, дали момчетата ще могат да отговорят на нарасналите очаквания.
Все пак възможностите им си имат лимит.
Още повече, че аз от както се помня ( от както гледам съзнателно футбол - около 25 г. ) ... Нашите винаги са били по-добри през есенните квалификационни кампании.
Тоест, очаквам на пролет догодина ( а и до края на квалификациите ) ... Да не сме с по-добри резултати.
Със сигурност и вече съперниците ни, ще ни гледат с други очи ...
Ако досега е имало някакво подценително отношение, то догодина няма да има и следа от него !
Щото съм сигурен, че на'ще объркаха сметките и уплашиха доста народ ...
Ако от тук нататък целта ни е бараж, то освен двете резонни победи над Малта, трябва да се търси и един задължителен успех от измежду мачовете срещу Армения, Дания и Чехия.
Тоест до краят на квалификационният цикъл ни трябват минимум 3 победи, за да можем да се надяваме на нещо.
Според мен срещу арменците и Малта ще ни е много трудно, защото в тези мачове ще трябва да сме активни във фаза атака, а това за сега никак не ни се отдава.
Винаги е по-лесно да си с изчаквателна игра, очаквайки грешки на съперника ...
Може и сега да зазвуча малко песимистично, но не очаквам повече от 6-8 т. следващата година.