Дискусия относно екипите Kappa на Националния отбор

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
bobo03
Контакти:

Re: Дискусия относно екипите Kappa на Националния отбор

Мнениеот bobo03 » 28 май 2012 09:08

Всичко опира до пари и реклама. Естествено водещите марки като Найк, Адидас и Пума се ориентират към водещите отбори. Откакто се помня България играеше с Адидас, но след СП 1994 по незнайни причини /предполагам някой БФС функционер е напълнил джоба/ заиграхме с Пума. За мен лично не е от голямо значение с какъв екип играем. По важно е да са красиви и качествени. Повечето хора си падат по Адидас и Пума, но на мен италианските екипи винаги са ми допадали повече. Аз съм голям фен на Диадора и ако трябваше аз да избирам веднага щях да облека националите с тази марка. Имам екипи Диадора на Шотландия и Бохемиънс и в сравнение с другите, които имам /Блекбърн-Лонсдейл и Умбро, Аякс-Адидас, България-Пума, Интер-Найк и пр./ са невероятни. За обувките няма да говоря. Лошото е, че оригинална Диадора се намира много трудно напоследък. Както и да е. Екипите не правят отбора по-добър. Ако се вгледате в кадрите от СП преди 1970 ще видите,че нашите играят с обикновени изцяло бели екипи с трикольор на гърдите и изглеждат чудесно. Чудя се защо е променена традицията. Някой ако знае историята нека напише.

baywatchfan
Контакти:

Re: Дискусия относно екипите Kappa на Националния отбор

Мнениеот baywatchfan » 28 май 2012 13:38

^Съгласен съм, че е най-важно да са красиви и да тичат на отбора. Точно затова съм не толкова против самата марка Kappa (аз имам анцузи на Капа и съм доволен) а по-скоро против това, че не са подходящи на външен вид, най-вече тия емблеми, с които, както казах, приличаме на Вердер Бремен.

Относно екипите от по-ранната ни история, да, и аз съм гледал кадри от Световните първенства 1962, 1966 и наистина екипите са супер, макар да са просто едни бели фланелки с герба по средата. Аз предпочитам точно такива изчистени, семпли. За герба не знам каква точно е историята, предполагам, че след падането на комунизма сме го махнали. Ако помниш за Световното първенство във Франция 1998 отново имаше идея да носим вече новия национален герб вместо логото на БФС и тогава се говореше как възвръщаме една традиция. След Световното обаче отново го махнахме и така...

Върни се в “Национален отбор”