Нова зала - спестени пари!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
blue_wind
Контакти:

Re: Нова зала - спестени пари!!!

Мнениеот blue_wind » 12 авг 2009 13:43

Lord VOODOO написа:Иначе за спортните зали съм съгласен, ама аман от PR на тоя папуняк! Сякаш идеята за залата е била е негова....

PR ще е до време,ако няма покритие никакви популистки номера няма да минат.
Определено намалента цена не означава,че изпълнителят ще работи без пари.Просто се намалява тази печалба,но тя може би се компенсира от намалените цени на материалите,заради световната икономическа криза.Залата няма цвят,важното е да я има,да е направена качествено и да може да се ползва от всички.

gong
Контакти:

Мнениеот gong » 12 авг 2009 13:54

liki4a написа:този съвсем ще затрие бг прост селяк като кмет взе хляба от рацете на 4, 5 хил души аз сам свидетел но за щастие не и потарпевш направи го само заради личната му вражда с моят шев а сега упрвлява цяла бг . Мисля че под негово управление нищо добро не ни чака :evil:

Не, по-скоро от неграмотници като теб не ни чака нищо добро... Пише като шимпанзе, а тръгнал да ми бистри политика... По-добре се скрий да не се излагаш!
Когато си прост, то е завинаги!

Потребителски аватар
breza_
Контакти:

Мнениеот breza_ » 12 авг 2009 14:08

Lord VOODOO ,
Все тая кой ще е премиер, трябва да има спортна зала в София. Трябва да има даже две, една извън София и една в София. Въпросът ми е колко получава ЦСКА за земята и каква е цялата далавера за ЦСКА-то.

далавера за цецка ще има когато пръдне гущер.а иначе днес слушах по дарик че в пловдив са сложили покрив на зала за 10000 души която може да се ползва от доста спортове.остава им само климатизация и прозорци

Потребителски аватар
Oskron
Контакти:

Мнениеот Oskron » 12 авг 2009 17:30

Уж гледам темата, че е за залата пък нещо на другаде зави ....

107 млн. лева е доста висока цена за такава зала, дори и 90 млн пак е доста висока. Може би порядъка на 60-70 щеше да е по приемливо. Отностно това че цената накрая винаги е по висока от договорена е вярно но важи главно за източния свят. Алианц Арена например е построен без допълнителни разходи. Обяснението че след 2-3 дни преговори цената е свалена с 17 млн само потвърждава това.

В нашия случай е избран по-добрия подход на изпълнителя да се възложи както самото строителство така и проектирането на залата, което всъщност значи, че основния риск за повишаване на разходите е при строителя (разбира се при ежедневен квалифициран контрол от страна на възложителя). Големия минус на проекта е, че за изпълнител е избран Главболгарстрой. Те нямат никакъв опит в строителството на модерни спортни зали и съм сигурен че веднага ще започнат да извиват ръце за повече пари, а те в това са много добри особено при проекти финансиран от държавата. Твърдението че Главболгарстрой щели да работят без печалба не е кой знае какъв плюс за тях защото в момента почти всички строителни фирми работят без печалба а само за оборот.

Върни се в “Национален отбор”