Срам - националите са на 75 място в класацията на ФИФА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Срам и Смях...

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 окт 2011 19:14

Levski 1914 написа:Казвам, че положението ни е много трагично, след като сме поставени в класацията на ФИФА зад такива държави! Това казах. И обясних защо е трагично в първия си пост в тази тема. За да паднем дотолкова, че да сме след Кабо Верде и Зимбабве...не ми се мисли.

Да де, ясно е, че положението не е такова, каквото ни се иска.
Но съгласи се, че класацията не е реална и не отразява действително силата на отборите.
Субективна е ...
Даже някъде четох, че колкото повече мачове ( като количество ) играе даден нац тим, толкова повече си дига коефицента а и от там, мястото в подобен род ранглисти. ;)

Да, зле сме, но това не е главно, защото НИЕ не ставаме, а защото другите също са добри ...
Ето, едни Уелс ...
Имат отлично поколение хората, тим с бъдеще !
Преди никой не ги броеше за живи, но те ще бъдат доста сериозен фактор в следващите квалификации !
Всъщност, те бяха и в тези ... ;)

А ние направихме национална трагедия това, че сме загубили от тях ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
clever_
Контакти:

Мнениеот clever_ » 20 окт 2011 00:40

THE G.A.M.E написа:Тая класация на ФИФА е възможно най-абсурдната ...
Само като се погледне, че Гърция е пред Аржентина ... :shock:

А това, че Зимбабве и Киргизтан ли, кои бяха ония ... А и Либия са УЖ по-силни от наще примадони си е титаничен мит !

Ако България играе квалификации в зона Австралия и Океания или пък в Азия, нон стоп ще се класира на континентални и Световни ! :!:

Европа е друга бира ...
Тук ( вече ... От няколко години ) няма нищо срамно да загубиш от Македония, Албания, Босна. Черна гора, Кипър, Словакия, Финландия и т.н.
Не ми се изброяват силните исторически и класни европейски национални отбори, които са търпели поражение от гореизброените ...
Така, че дайте да не се изкарваме мега зле и некадърници.
Няма смисъл от това.

Напоследък доста теми бяха пуснати за това, как футболно ( доскоро ) малки държави инвестират милиони в бази, треньори и футболисти.
Знаем, как масата народ казва за това: "Ами развиват се хората"
Ами да, развиват се !
И не ние сме кой знае, колко слаби, а хората просто полагат неумоверни усилия да са добри.

За нас също се казваше от "белия свят" , че сме се развили за сметка на други ...
Говоря за периода 1993 - 1998 г. на миналия век, когато немалко велики футболни сили бяха попарени от на'ще !
Така че ... Колелото се върти.
Един ден отново ще предизвикаме бум.
Вече от нас, от управляващите футбола зависи, дали това ще е скоро, или след 20 години примерно.

+

Потребителски аватар
Levski 1914
Контакти:

Мнениеот Levski 1914 » 20 окт 2011 07:40

THE G.A.M.E написа:
Levski 1914 написа:Казвам, че положението ни е много трагично, след като сме поставени в класацията на ФИФА зад такива държави! Това казах. И обясних защо е трагично в първия си пост в тази тема. За да паднем дотолкова, че да сме след Кабо Верде и Зимбабве...не ми се мисли.

Да де, ясно е, че положението не е такова, каквото ни се иска.
Но съгласи се, че класацията не е реална и не отразява действително силата на отборите.
Субективна е ...
Даже някъде четох, че колкото повече мачове ( като количество ) играе даден нац тим, толкова повече си дига коефицента а и от там, мястото в подобен род ранглисти. ;)

Да, зле сме, но това не е главно, защото НИЕ не ставаме, а защото другите също са добри ...
Ето, едни Уелс ...
Имат отлично поколение хората, тим с бъдеще !
Преди никой не ги броеше за живи, но те ще бъдат доста сериозен фактор в следващите квалификации !
Всъщност, те бяха и в тези ... ;)

А ние направихме национална трагедия това, че сме загубили от тях ...

Да, факт е, че тези класации са си ала бала! Не знам доколко и дали изобщо са обективни, но примера, който си дал с Гърция и Аржентина ме потресе. :shock: Не знам изобщо какво прави Гърция на 8-мо място!

Да си пожелаем да си оправим играта и да дръпнем по-напред, май друго не ни остава. ;)
"You want to know how I did it? This is how I did it, Anton: I never saved anything for the swim back." /Vincent/

Изображение

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Re: Срам - националите са на 75 място в класацията на ФИФА

Мнениеот sMotLiO » 20 окт 2011 11:54

Какъв ви е проблема,че Гърция е пред Аржентина? Това ли е голямата 'нередност' в класацията? :lol: Да вземем да наредим всички най-силни отпред и да замразим класацията ,а? :lol: Гърците сега са дръпнали с три места,защото се класираха за ЕП2012 като първи в групата и то без нито една загуба. Иначе преди това са били точно едно място под Аржентина.

Мен пък ме дразни да се хващате за един отбор и да дъвчете само защо бил там и защо бил пред еди кой си.
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 20 окт 2011 12:21

Ми Аржентина се провали на Световното, вярно Гърция още повече, но си загубиха домашниата Копа, в квалификациите досега са 50/50, защо трябва да бъдат напред изобщо, не ми е ясно. Гърция си спечелиха групата, защо да не са пред тях. Директният мач на Световното също не беше много лесен ми се струва за гаучосите. А колко африкански държави можем да бием в момента не съм много сигурен, но едва ли са половината от континента им.

Потребителски аватар
Labros
Контакти:

Мнениеот Labros » 20 окт 2011 12:32

Плюс това, уж водещите отбори в Африка, не се класираха за Купата на африканските нации през следващата година. Камерун, Нигерия, абсолютния рекордьор по титли Египет, ЮАР- ще гледат мачовете по телевизията. С оглед на това, напълно в реда на нещата е отбори от ранга на Зимбабве и Замбия, които са спечелили няколко двубоя в квалификациите (за разлика от нас- една победа), да наберат точки в ранглистата.
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!

1912

Върни се в “Национален отбор”