Не е важно кой ще е следващият треньор, а какво ще е по силите му да промени нещата?
Какво куца в момента? -
Дисциплина,
уважение (към националната фланелка),
мотивация и не на последно място неофициалните слухове, че националния се гради на основата на
шуробаджанищина и кой кого познава. Да предположим, че има 20-ина футболисти с умения, които да сформират ОТБОР, който да играе като колектив, да побеждава във важни срещи, да отбелязва повече от 0.1 гол средно на мач, и най-важното да бъдат
научени за какво играят.
Ами имам новина за вас - никоя от изброените личности не може да справи с горните проблеми. Единствената причина да сменяме треньори, селекционери, мениджъри и масажисти е ако ще е по-евтино, та БФС да отделя средства за клубния футбол. Когата не се краде.
Обвинявате Матеус, че бил треньор 5 дни преди мача и 1 ден след това, и че не ходел да гледа срещи. Кога по-точно последното е помагало?
треньор година резултат (м/п/р/з)Димитър Димитров - 1998/1999; 14/4/3/7
Стойчо Младенов - 2000-2001; 22/11/4/7
Пламен Марков - 2002-2004; 26/12/5/9
Христо Стоичков - 2004-2007; 30/14/11/5
/Дмитър Пенев - 2007; 6/3/1/2
Пламен Марков - 2007-2008; 7/3/3/1
Станимир Стоилов - 2007/2009-2010; 16/7/4/5
Лотар Матеус - 2010-?; 7/2/2/3
От изброените горе имена уважавам само трима (не броя Легендата), уви те са интелигентни, за да поемат поста - Пламен (дори го няма в анкетата

!!!), Стойчо и Станимир.
Пламен Марков:
Услехи: Правим 2:2 с Германия в приятелски мач в София.
Побеждаваме Албания в София.
Последният треньор успял да ни класира на голям форум. В групата сме преди Естония и Белгия. Златните години на Мартин, Стилян и Бербо.
Недостатъци: Отборът пада от Швеция с 0:5; Отборът на Левски ще повтори класирането ни 5 години по-късно на клубно ниво в ШЛ, но реакциите ще са коренно различни.
Отборът пада от Сърбия с 1:6.
Стойчо Малденов: Успехи: Отборът печели 11 от 22 срещи.
В следващите години постига успехи и се доказва в България с ЦСКА и в чужбина, където прави от посредствени отбори, машни за победи.
Недостатъци: Чехия ни побеждава с 0:6.
Станимир Стоилов: Успехи:. В първите 10 мача (без победите над Беларус) отборът регистрира само 2 загуби.
Побеждаваме Грузия с 6:2 и Малта с 4:1. Отборът за последно вкарва повече от 3 гола в мач през 2005 пак срещу Грузия - победа с 6:2.
Постига успехи в България в Левски, и с Анортозис в Кипър.
Недостатъци: Отборът губи 5 от последните си 6 срещи под негово ръководство. Включително 0:4 от Англия в квалификация за СП 2012.
Статистически погледнато и Стоичков и Пенев и Балъков могат да са треньори...но просто фенското в мен изпитва нежелание това да се случи.
Стоичков има ужасен медиен имидж, и освен, че печели 14 от 30 мача като национален треньор знам само, че беше треньор в ЮАР и остана на 1 точка от шампионската титла. Сега си припомних, че заряза националния, за да тренира Селта за 7 мача
Любое бил пом. треньор на Пламен през 2008-2009 и отделно само на ЦСКА - кофти година за отбора и Литекс, където засега се представя добре в първенството, но само толкова.
Балъков започна зле в Швейцария, после дойде и като имаше пари в Черноморец направи 15 равенства, парите свършиха и замина за Хърватия, където времето ще покаже какви ще ги свърши.
Василев, Димитров и Грозданов имат своите успехи на клубно ниво, но не мисля, че някой ще им даде шанс за изява.
С какво са по-добри от Матеус?
Коригирах си статистическите неточности, но все още съм ЗА Матеус да остане треньор.