Капитан на националите?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Enravota
Контакти:

Re: Капитан на националите?

Мнениеот Enravota » 08 юни 2009 12:47

flashfreak написа:Пълни глупости. Нямаме нужда от изрусената госпожичка да мълчи като ***** в съблекалните пак. Няма ли нито едно положение ирландците ? Аз се сещам за поне още 2 100%-ови, Стилян беше трагичен в мача, нищо общо с мача в Ирландия.

Бербатов е перфектен за капитан. И когато хората разберат, че националът не е само Бербатов и той не може да е навсякъде и вкарат малко напрежение върху другите моми - тогава ще заиграят и те. А сега цялата вина върху Митко, а другите минават между капките. Българинът е доста ограничен - когато бием - всички са супер, като не бием - Бербо не я вкара.

В събота Бербо игра и като дефанзивен халф и като бек от време на време - неслучайно е футболистът навъртял най-много километраж, връщаще се да изнася топката поради очевидното изнемогване на Стилян и компания да го правят.

Прав си не е нужно да е навсякъде! На мен ми стига да си пази човека при корнерите и да си вкара едно от 3те 100% положения! Не е много нали? И тези положения които профуква не са му за първи път!

Потребителски аватар
djjimmy66
Контакти:

Мнениеот djjimmy66 » 08 юни 2009 13:47

Според мен хора с организаторски качества не липсват в отбора, няма да ги повтарям. Искам да взема отношение по темата и мнението ми е, че капитан на тима трябва да е Мартин Петров. По-назад в постовете четох, че ги овиквал, карал им се и т.н. Вижте, с оглед на опита и авторитета си, и не на последно място, че е от "старите кучета" в отбора, той може да си позволи лукса да овиква другите. Противоречиви са мненията, че в един отбор трябва да има по един такъв "овиквач"- едни го смятат за полезен, карайки по този начин другите да се стреснат и събудят, други не са съгласни, смятайки, че по този начин ги стресира и "забива" и играят със страха, че ще бъдат пак овикани, ако направят грешно отиграване. Както и да е, според мен Марто, с присъщия си хъс, бързина и рутина, е човекът, най-достоен за капитанската лента. Моите уважения към Бербо и постиженията му, но на него определено му липсват подобни качества. Вярно, покрива голям периметър, пази топката, организира играта, но от него лъха една вялост, едно спокойствие, да не го нарека и високомерие: липсва словесен контакт със съиграчите, споделяне на идеи при определени ситуации. Когато не играе с топката, просто си гледа мача отблизо, няма хъс и злоба в него, а това е просто непривично за един капитан, а другите постоянно го търсят, безрезервно вярвайки и разчитайки на него.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 08 юни 2009 14:52

Категорично Стилян трябва да е капитан.
Бербатов е като в апатия и в него се губи мъжеството на терена.
Не случайно Стенли ще е новият капитан на Астън Вила.
Изображение

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 08 юни 2009 15:18

Дрън, дрън. Само си чешете езиците. Абе хора, изобщо знаете ли как се става капитан? Ами капитана се избира от отбора и треньорското ръководство. Кой ви чува , как се дърляте тука за глупости. Някой искал Стилиян, друг Мартин, трети Бербатов, аз пък искам Ст.Ангелов и т.н. И какво? Все си е тая кой, какво иска. Няма как да имаме 5 капитана, за да сте всички доволни. А и не мога да разбера какъв ви е проблема, и каква е разликата от това да си капитан или да не си. Според мен е само лентата на ръката. Каво му пречи на Стилиян да е лидер и да поведе отбора? Лентата ли трябва да е цената за това как ще играеш в определен мач. Това е национален отбор бре хора. Всеки който е повикан там трябва да е лидер и да покаже всичко на което е способен. Хайде да си представи ситуацията, че направят да речем Кишишев капитан. Останалите трябва ли да бият отбой, щото видиш ли той няма физически качества и още на 30мин. играе на върха на инфаркта. Който и да е капитан, винаги ще има недоволни, но явно недоброжелателите на Бербатов си намират отдушник с това, да намерят и най-малкия повод да се заядат със него. В един отбор има само един капитан. Той е длъжен да изтегли жребия преди мача. От там на татък, всеки трябва да прави това което може, без значение колко е стар ,колко е добър, какъв пост заема и дали е капитан или не.

sepahan
Контакти:

Мнениеот sepahan » 08 юни 2009 16:38

Бербатов с играта си показва ,че не е за титуляр-камо ли капитан на отбора.

Потребителски аватар
Astarot
Контакти:

Мнениеот Astarot » 08 юни 2009 16:47

msm написа:Дрън, дрън. Само си чешете езиците. Абе хора, изобщо знаете ли как се става капитан? Ами капитана се избира от отбора и треньорското ръководство. Кой ви чува , как се дърляте тука за глупости. Някой искал Стилиян, друг Мартин, трети Бербатов, аз пък искам Ст.Ангелов и т.н. И какво? Все си е тая кой, какво иска. Няма как да имаме 5 капитана, за да сте всички доволни. А и не мога да разбера какъв ви е проблема, и каква е разликата от това да си капитан или да не си. Според мен е само лентата на ръката. Каво му пречи на Стилиян да е лидер и да поведе отбора? Лентата ли трябва да е цената за това как ще играеш в определен мач. Това е национален отбор бре хора. Всеки който е повикан там трябва да е лидер и да покаже всичко на което е способен. Хайде да си представи ситуацията, че направят да речем Кишишев капитан. Останалите трябва ли да бият отбой, щото видиш ли той няма физически качества и още на 30мин. играе на върха на инфаркта. Който и да е капитан, винаги ще има недоволни, но явно недоброжелателите на Бербатов си намират отдушник с това, да намерят и най-малкия повод да се заядат със него. В един отбор има само един капитан. Той е длъжен да изтегли жребия преди мача. От там на татък, всеки трябва да прави това което може, без значение колко е стар ,колко е добър, какъв пост заема и дали е капитан или не.

Значи според теб дефиницията за капитан е някво момченце, дето разкарва няква лентичка и хвърля монетка в началото на мача?
Не знам дали си виждал тоя дето ми е на аватара какво прави, когато нещата не вървят в мача за отбора му. Пък ако той случайно е допуснал някоя груба грешка, която е поставила отбора му в неизгодна позиция... тогава и дяволът бяга от пътя му. Да видиш 35-годишен бек да бяга като 20-годишно крило, не може да не те вдъхнови да дадеш и ти последните си резерви от сили за да обърнеш мача.
Точно това ни липсва на нас. Поведем ли, ако не ни го върнат до 10 минути, сме най-големите. Ама стане ли положението осукано, няма кой да поведе отбора към обрат и победа. Няма жар, няма идея, няма желание. Как ги виждаш тези момчета да обърнат Германия от 0:2 ?!? Че те духом са пуснали 3 гола още преди да почне мача. За това говорим в тази тема. Но ако в първото си изречение на този пост съм прав, нормално е да не разбираш за какво става дума.
Изображение

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 08 юни 2009 17:57

Astarot написа:
msm написа:Дрън, дрън. Само си чешете езиците. Абе хора, изобщо знаете ли как се става капитан? Ами капитана се избира от отбора и треньорското ръководство. Кой ви чува , как се дърляте тука за глупости. Някой искал Стилиян, друг Мартин, трети Бербатов, аз пък искам Ст.Ангелов и т.н. И какво? Все си е тая кой, какво иска. Няма как да имаме 5 капитана, за да сте всички доволни. А и не мога да разбера какъв ви е проблема, и каква е разликата от това да си капитан или да не си. Според мен е само лентата на ръката. Каво му пречи на Стилиян да е лидер и да поведе отбора? Лентата ли трябва да е цената за това как ще играеш в определен мач. Това е национален отбор бре хора. Всеки който е повикан там трябва да е лидер и да покаже всичко на което е способен. Хайде да си представи ситуацията, че направят да речем Кишишев капитан. Останалите трябва ли да бият отбой, щото видиш ли той няма физически качества и още на 30мин. играе на върха на инфаркта. Който и да е капитан, винаги ще има недоволни, но явно недоброжелателите на Бербатов си намират отдушник с това, да намерят и най-малкия повод да се заядат със него. В един отбор има само един капитан. Той е длъжен да изтегли жребия преди мача. От там на татък, всеки трябва да прави това което може, без значение колко е стар ,колко е добър, какъв пост заема и дали е капитан или не.

Значи според теб дефиницията за капитан е някво момченце, дето разкарва няква лентичка и хвърля монетка в началото на мача?
Не знам дали си виждал тоя дето ми е на аватара какво прави, когато нещата не вървят в мача за отбора му. Пък ако той случайно е допуснал някоя груба грешка, която е поставила отбора му в неизгодна позиция... тогава и дяволът бяга от пътя му. Да видиш 35-годишен бек да бяга като 20-годишно крило, не може да не те вдъхнови да дадеш и ти последните си резерви от сили за да обърнеш мача.
Точно това ни липсва на нас. Поведем ли, ако не ни го върнат до 10 минути, сме най-големите. Ама стане ли положението осукано, няма кой да поведе отбора към обрат и победа. Няма жар, няма идея, няма желание. Как ги виждаш тези момчета да обърнат Германия от 0:2 ?!? Че те духом са пуснали 3 гола още преди да почне мача. За това говорим в тази тема. Но ако в първото си изречение на този пост съм прав, нормално е да не разбираш за какво става дума.

Виж сега пич. След като ми цитираш мнението ,поне си направи труда да го прочетеш и асимилираш. Къде видя да съм писал за някой или някакви? Много точно съм написал, че всеки, който е повикан в националният отбор трябва да е лидер. Което от самосебе си означава, че и всеки може да е капитан. Треньорското ръководство и футболистите са определили Бербатов и това е. В никакъв случай това не означава, че Бербатов трябва да е най,най (за справка Меси в Барселона, Роналдо в ман.Юн. когато на терена е Гигс.).
А сега и за Малдини. Я ми кажи , ако не е капитан дали няма да играе по-същия начин или ще се нацупи, и дали ще откаже да играе за националния , както са го правели някой от сегашните ни титуляри?
Аз казвам, че не лентата е определяща за това, кой как ще играе. И, че проблема на националния отбор, не е капитана. Който има дух, сърце и възможности, трябва да ги показва независимо дали е титуляр или резерва.

Върни се в “Национален отбор”