Българи играещи за чужди национални тимове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

nikovski
Контакти:

Re: Българи играещи за чужди национални тимове

Мнениеот nikovski » 27 апр 2009 12:47

hlucho написа:
nikovski написа:
hlucho написа:То хубаво! Ама дали те се чувстват българи! Един скримен пример ще ти дам с Майкъл Илич ( собственик на Детройт Ред Уингс; Детройт Тайгърс пицарии Литъл Сиизър), неговият баща е българин от Егейска Македония и гордо го заявява, а пък синът се е македонизиръл!

Македонизма е тема за друг разговор :lol:
Примерно футболен клуб Данубио,Уругвай,е създаден от българи емигранти,Данубио означача Дунав :mrgreen:

Ми да и не! Много от тези българи вече са с македонско самосъзнание, което държавата 45 години е позволила да стане! Ма темата май стана много политизирана!

Ти я политизира,само да обясня нещо и спирам с политиката,емигрантите от Беломорието са българи,всички емигрирали преди 1944 от региона Македония са българи ;) А освен това македонизъм в Беломорието има, толкова колкото има и в Пирин около 1 % :lol:
А играчите изброени от мен са от Беломорието.

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 27 апр 2009 13:01

Спомням си преди няколко години, по повод българския му произход, питаха Янкуловски какво знае за България и той каза имат добър футболен отбор. И искате да ми кажете, че той е българин? Дайте да не бъркаме понятията. Българин съм аз, каткто и вие предполагам. А тези, които са изброени са гърци, шотландци, чехи, австралийци и др. с български произход.

Потребителски аватар
puhisamolevski
Контакти:

Мнениеот puhisamolevski » 27 апр 2009 13:22

Bravo za temata...
Ima6e edin maluk ot Ukraina, koito be6e bulgarin, ama ne pomnq kak se kazva6e, ne6to Popov mi se vurti v glavata.

Ina4e kakto moje bi znaete Danubio v Uruguay e klub, suzdaden ot bulgarski emigranti ot Ruse mai...krusten e na Dunava :)

Redakciq - ne bqh vidql, nqkoi ve4e go be6e iztuknal tva za Danubio :D :D
ТАМ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА "ГЕРЕНА", ГОНЗО ЩЕ ДЪРЖИ В РЪЦЕ КУПАТА ОКЪРВАВЕНА!

http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=46&t=26149

Потребителски аватар
Abata
Контакти:

Мнениеот Abata » 29 апр 2009 14:28

Не знам ако това са добри играчи ,защо някой поне не се опита да установи контакт с тях или да се повикат на нещо като лагер на разноски на федерацията .За да се види поне кой има качествата и желанието да играе за България. Гражданство се вади с подходящи документи .

Върни се в “Национален отбор”