Джейсън Найдовски-българин от Егейска Македония,Нюкясъл Джетс,проекто-национал на Австралия,мисля ,че още нема официален мач за Австралия може да бъде извикан за България,19 годишен.
Брендън Дивяковски-българин от Егейска Македония,Дианела,проекто-национал на Австралия,мисля ,че още нема официален мач за Австралия може да бъде извикан за България,17 годишен.
Бен Кантаровски-българин от Егейска Македония,Нюкясъл Джетс,проекто-национал на Австралия,мисля ,че още нема официален мач за Австралия може да бъде извикан за България,16 годишен
Ивица Илиев-българин от Западните Покрайнини,Сърбия,два мача и един гол за Сърбия,Енерги Котбус.
Българи играещи за чужди национални тимове
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Българи играещи за чужди национални тимове
Абе пич, ти май не живееш в България. Откъде имаш тази информация? А и да предположим, че тези изброените футболисти са българи, както ти казваш, не се знае дали ще искат да играят за България!
yasen написа:Абе пич, ти май не живееш в България. Откъде имаш тази информация? А и да предположим, че тези изброените футболисти са българи, както ти казваш, не се знае дали ще искат да играят за България!
В България живея бре човек,просто имам доста познания за българската диаспора,а и се интересувам от футбол,използвам познанията си по двете теми и така откривам доста интересни неща.
Честно да ти кажа ме е яд,защото ако нашите кауни от БФС ,се бяха сетили да се свържат с тези хора,поне половината от изброените играчи биха се навили да играят за нас,което си е голям плюс от където и да го погледнеш.
-
- Контакти:
Interesna tema,a moje li da kaje6 dali znae6 dali nqkoi ot tqh e priznaval 4e e bulgarin?
Никога не е късно! Има доста пръснати българи по света. Тепърва ще излизат нови български таланти. Но си прав, че трябва да се обръща внимание и да се следят доста добре такива българи!
Хубава тема, но ако не се лъжа, за да играеш за националния отбор на дадена страна трябва да си гражданин на същата. А едва ли някой от посочените има българско гражданство.
То хубаво! Ама дали те се чувстват българи! Един скримен пример ще ти дам с Майкъл Илич ( собственик на Детройт Ред Уингс; Детройт Тайгърс пицарии Литъл Сиизър), неговият баща е българин от Егейска Македония и гордо го заявява, а пък синът се е македонизиръл!
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!
YELLOW_BLACK написа:Interesna tema,a moje li da kaje6 dali znae6 dali nqkoi ot tqh e priznaval 4e e bulgarin?
Не ги познавам лично ,но предполагам ,че тези от смесени бракове имат двойна национална принадлежност,което е нормално,а относно българите от Австралия,те са чисти българи,в Австралия има голяма българска диаспора и там 80% от хората се женят за българи.Имам приятел от Мелбърн ,Австралия и той ме открехна по темата ,стана ми интересно и се разтърсих .
Ето вижте сайта на австралийското футболна първенсто,сайтовете на тимовете са горе изобразени с икони,влезте във всеки тим и вижте колко българи играят там : http://www.a-league.com.au/default.aspx?s=aleague Има наши играчи и в младежките формации, има и в мъжките

hlucho написа:То хубаво! Ама дали те се чувстват българи! Един скримен пример ще ти дам с Майкъл Илич ( собственик на Детройт Ред Уингс; Детройт Тайгърс пицарии Литъл Сиизър), неговият баща е българин от Егейска Македония и гордо го заявява, а пък синът се е македонизиръл!
Македонизма е тема за друг разговор

Примерно футболен клуб Данубио,Уругвай,е създаден от българи емигранти,Данубио означача Дунав

nikovski написа:hlucho написа:То хубаво! Ама дали те се чувстват българи! Един скримен пример ще ти дам с Майкъл Илич ( собственик на Детройт Ред Уингс; Детройт Тайгърс пицарии Литъл Сиизър), неговият баща е българин от Егейска Македония и гордо го заявява, а пък синът се е македонизиръл!
Македонизма е тема за друг разговор![]()
Примерно футболен клуб Данубио,Уругвай,е създаден от българи емигранти,Данубио означача Дунав
Ми да и не! Много от тези българи вече са с македонско самосъзнание, което държавата 45 години е позволила да стане! Ма темата май стана много политизирана!
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!