Мнениеот Gretna » 17 ное 2010 23:47
"Ебем ти футбола, ебем ти времето" - това ми каза сърбина с които ходих на мача тази вечер. Нали е сърбин някак натурално му тича този за други нецензурен език, а той човека искаше чисто и просто с две думи да опише, колко съжалява, че вместо да си седи на топло в къщи при семейството и големият 42 инчов плосък супер хипер HD телевизор и да гледа някой хубав мач бе решил да се направи на патриот и да дойде да гледа плавите гастролиращи с куп резерви насред София. Гледам го, но не го разбирам. "Е к'во искаш нали бихте, пак. Аз какво да кажа, освен че не вечерях а направо от работа дойдох на мача, наваля ме дъжда, въпреки че платих 15 лв. за билет в А сектор, който уж ама уж е под козирката и затова плащаш повече отколкото в сектор В откъдето гледката е същата ама няма козирка и те полива дъжда, както лейката на бабата от горният етаж сипе вода върху саксията със здравец на балкона. Освен това паркирах на синя зона и пуснах два SMS-a защото мача като никога е от 19:00ч. а София вече се превърна в един голям платен паркинг. Имаш кола плащаш паркинг, нямаш кола не плащаш. Имаш пушка, няма идиоти, нямаш пушка има идиоти, суров е света, суров както сибирската зимна вечер е била сурова към руски интелигент-буржоа с капиталистически възгледи. Ти ако се оплакваш аз да си мълча по-добре"
К'ъв футбол, к'ви пет лева? Дори младите ганайчета събрани от кол и въже да представлява своята държава, която по стечение на обстоятелствата е действащият шампион до 21г. и които вчера по погрешка паднаха от нашите родни млади зведи погледаха погледаха и към 20-та минута на второто полувреме взеха и си тръгнаха. Лелеле тия не са у ред. Къв мач само а те да си тръгват посредата. Луди хора. Нестига, че по 15 лв. са дали, нестига и че батковците им показваха тънкостите на занаята а те - не мерси ае чао, стига ни толкоз ще си лягаме рано, че утре се прибираме в Африка. А дали и те не са разкрили истината? Дали и те не са видяли онуй нещо което и аз видях и защото нямат никакви морални ангажименти са решили, да си спестят едни 20 мин от животите си и да ги изживееят по-малко по добър начин, за разлика от мен и тези около 3 000 хиляди измръзнали и изцапани човечета дошли на мач с цел да се забавляват а всъщност накрая се оказва, че са се измъчвали 90+4 минути както група мазохисти озовала се в стая с уреди за мъчения. Е не е истина колко сме слаби. Просто не мога да го приема. Кой ме би по главата да се раждам през 70-те? Не мога да не правя сръвнение с онзи отбор и с този отбор. Онзи отбор имаше една единствена прилика с този. Името. Всичко друго е различно. Е да и вратарчето има нещо общо с онова от преди 17 години. 17 години. Много станаха годинките а нещо май няма изгледи да се обърне таз палачинка. Страх ме е да не е залепнала на тавана и там да си остане завинаги. Като гледам какво играят тези футболисти и като знам, че те са най-добрите поне за близките 5 и повече години и като ги прибавя към онези 17 и ми става лошо. "Ебем ти футбола а времето е приятно. Дъжда измива всичко и всички а аз имам нужда от почистване"