Ретро спортни вестници

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Forest_fan
Контакти:

Re: Ретро спортни вестници

Мнениеот Forest_fan » 05 окт 2010 21:03

Страхотна колекция!

"Старт" заедно с "Албион", който излизаше между 91-ва и 96-та година бяха любимите ми вестници. Пазя си всички броеве на "Албион", а колкото до "Старт", там спомените от чакането по 2-3 часа пред РЕП-а всяка сряда е нещо, което няма как да се обясни ;) Преди всяко СП или ЕП пускаха снимките на всички участници в тях. Мисля, че имам над 1 200 снимки на отбори общо от двата вестника.

avon68
Контакти:

Мнениеот avon68 » 05 окт 2010 21:18

С много малки изключения, имам почти всички снимки на отбори от вестник Старт. Пазя ги, въпреки, че в един момент бях решил да ги продавам. Тази колекция я събирах в продължение на 14 години- от 1980 до 1994 година, а тези които са излязли преди 1980 година ги купих от един приятел, помня, че откраднах пари от касичката да си купя липсващите ми снимки на отбори.

Потребителски аватар
mon1nho
Контакти:

Мнениеот mon1nho » 05 окт 2010 21:39

Acm1899 написа:Култовият седмичник “Старт” се завръща на родния пазар, научи БЛИЦ от няколко достоверни източника. Зад възраждането на популярния вестник, който беше хит в България през 70-те и до края на 80-те години, стоят трима души – Гриша Ганчев, Христо Стоичков и волейболният шеф инж. Данчо Лазаров. Собственикът на Литекс и Камата са имали наскоро среща, на която са уточнили всички финансови подробности относно издаването на седмичника. Главен редактор на “Старт” ще бъде известният журналист Владимир Зарков, който допреди няколко месеца заемаше високия пост във вестник “Меридиан Мач”. Очаква се първият брой да излезе в края на февруари, когато ще стартира пролетният дял на българското първенство.
Вестникът ще бъде в обем от 64 страници, а на последната задължително ще присъства огромен плакат на футболен отбор. По този начин се възражда и любимата на много фенове рубрика “За вашия албум”, заради която мнозина се абонираха или се редяха на огромна опашка преди време по РЕП-овете.
Според източници на БЛИЦ концепцията на “Старт” вече е на 90% готова, като на страниците на изданието ще има доста интересни рубрики.
“Време беше на нашия пазар да се появи сериозен спортен седмичник. След като “Старт” спря да излиза в средата на 90-те години, бяха направени няколко опита да се намери негов заместник, но напразно. И напълно нормално бе взето решение “Старт” да възкръсне. Зарков е достатъчно доказано име и ще успее. В екипа ще влязат и други популярни журналисти, с които в момента се водят преговори. Някои от тях работят в телевизия “Диема”, други – в “Евроспорт” и т.н.”, заявиха за БЛИЦ приближени на Гриша Ганчев.
Възвръщането на “Старт” породи слуховете, че седмичникът “Футбол”, който едва крета на пазара, е пред фалит. От редакцията на изданието обаче отрекоха./БЛИЦ

Прочетох до Владимир Зарков и ми стана ясно, че нищо няма да се получи. Т.е. ще се получи едни издание което ще обслужва Литекс и Гриша Ганчев, защото няма по-голям слагач на гришата именно от този.

Потребителски аватар
ivo82
Контакти:

Мнениеот ivo82 » 05 окт 2010 21:40

аз го помня тоя весник "старт" май искара доста години до 1992 или 94 след световното..
[wrapimg=]http://sportplayerwallpaper.com/wp-content/uploads/2011/06/Barcelona-champion-2010-2011.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-PiP8qbaljcM/TarYSkZqorI/AAAAAAAAAEA/hu62CrWx7-o/s1600/WEMBLEY-_EQUIP.jpg[/wrapimg]
КЕШ 1992 DREAM TIM
08.01.1994 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0

Потребителски аватар
lafsho
Контакти:

Мнениеот lafsho » 05 окт 2010 22:11

В нашия град,т.е. София,'Старт' излизаше всеки вторник,беше ми най-голямата трапка да се добера до него.И всеки понеделник,четвъртък и събота до 'Народен Спорт'.Имах всички броеве от 80-те,а благодарение на дядо ми и вуйчо ми и тези от 70-те!Колко наказания съм отнесъл в даскалото,защото вместо учебниците четях'Спорт'-а и 'Старт'-а в часовете!
Академик е единственият БГ отбор побеждавал Милан!!!

Потребителски аватар
lafsho
Контакти:

Мнениеот lafsho » 05 окт 2010 22:14

mon1nho написа:
Acm1899 написа:Култовият седмичник “Старт” се завръща на родния пазар, научи БЛИЦ от няколко достоверни източника. Зад възраждането на популярния вестник, който беше хит в България през 70-те и до края на 80-те години, стоят трима души – Гриша Ганчев, Христо Стоичков и волейболният шеф инж. Данчо Лазаров. Собственикът на Литекс и Камата са имали наскоро среща, на която са уточнили всички финансови подробности относно издаването на седмичника. Главен редактор на “Старт” ще бъде известният журналист Владимир Зарков, който допреди няколко месеца заемаше високия пост във вестник “Меридиан Мач”. Очаква се първият брой да излезе в края на февруари, когато ще стартира пролетният дял на българското първенство.
Вестникът ще бъде в обем от 64 страници, а на последната задължително ще присъства огромен плакат на футболен отбор. По този начин се възражда и любимата на много фенове рубрика “За вашия албум”, заради която мнозина се абонираха или се редяха на огромна опашка преди време по РЕП-овете.
Според източници на БЛИЦ концепцията на “Старт” вече е на 90% готова, като на страниците на изданието ще има доста интересни рубрики.
“Време беше на нашия пазар да се появи сериозен спортен седмичник. След като “Старт” спря да излиза в средата на 90-те години, бяха направени няколко опита да се намери негов заместник, но напразно. И напълно нормално бе взето решение “Старт” да възкръсне. Зарков е достатъчно доказано име и ще успее. В екипа ще влязат и други популярни журналисти, с които в момента се водят преговори. Някои от тях работят в телевизия “Диема”, други – в “Евроспорт” и т.н.”, заявиха за БЛИЦ приближени на Гриша Ганчев.
Възвръщането на “Старт” породи слуховете, че седмичникът “Футбол”, който едва крета на пазара, е пред фалит. От редакцията на изданието обаче отрекоха./БЛИЦ

Прочетох до Владимир Зарков и ми стана ясно, че нищо няма да се получи. Т.е. ще се получи едни издание което ще обслужва Литекс и Гриша Ганчев, защото няма по-голям слагач на гришата именно от този.

Нека да се върне там и Томето(Русев),навремето тръгна от там,тогава няма да е само на Ганчев и сие!
Академик е единственият БГ отбор побеждавал Милан!!!

Потребителски аватар
Invader
Контакти:

Мнениеот Invader » 05 окт 2010 22:33

Яка тема, ще я следя :) Скоро ... скоро - преди около година намерих из едни чували в избата един брой от в. "Старт" от февруари 1994 г., а на гърба му беше отборът на Реал Сарагоса. Дано да съм го запазил, че забравих дали го прибрах.

Acm1899, братле, завиждам ти :) Евала!
Изображение

Потребителски аватар
nostradamus
Контакти:

Мнениеот nostradamus » 05 окт 2010 23:39

avon68 написа:С много малки изключения, имам почти всички снимки на отбори от вестник Старт. Пазя ги, въпреки, че в един момент бях решил да ги продавам. Тази колекция я събирах в продължение на 14 години- от 1980 до 1994 година, а тези които са излязли преди 1980 година ги купих от един приятел, помня, че откраднах пари от касичката да си купя липсващите ми снимки на отбори.

Аз я събирам тази колекция от първия брой.Може ли някой от вас да отговори на въпроса-Снимката на кой футболен отбор е на последната страница на първия брой вестник Старт?
Батков вън!

Потребителски аватар
Deliba6
Контакти:

Мнениеот Deliba6 » 06 окт 2010 00:22

mon1nho написа:Прочетох до Владимир Зарков и ми стана ясно, че нищо няма да се получи. Т.е. ще се получи едни издание което ще обслужва Литекс и Гриша Ганчев, защото няма по-голям слагач на гришата именно от този.

Абсолютно си прав! Тоя Зарков е пълен помияр, а и лизогъзец на джуджето!... :(
Презирайки всеобщото израждане
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 06 окт 2010 10:59

nostradamus написа:
avon68 написа:С много малки изключения, имам почти всички снимки на отбори от вестник Старт. Пазя ги, въпреки, че в един момент бях решил да ги продавам. Тази колекция я събирах в продължение на 14 години- от 1980 до 1994 година, а тези които са излязли преди 1980 година ги купих от един приятел, помня, че откраднах пари от касичката да си купя липсващите ми снимки на отбори.

Аз я събирам тази колекция от първия брой.Може ли някой от вас да отговори на въпроса-Снимката на кой футболен отбор е на последната страница на първия брой вестник Старт?

Аякс - доколкото си спомням ;) . Имах ги всичките до 1990,когато напуснах България,но колекцията ми не запазена.

Върни се в “Национален отбор”